Cititorii intreaba

Redactia
Cititorii Intreaba. "Cine stie cum se vindeca hiperkeratoza fisurala plantara?". Ajutati-ma, va rog, intr-o problema de sanatate deosebit de grava: de mai multa vreme, talpile picioarelor au crapaturi adanci, dureroase, care sangereaza. Pielea s-a ingrosat si, uneori, am mancarimi insuportab...

Cititorii Intreaba

"Cine stie cum se vindeca hiperkeratoza fisurala plantara?"
Ajutati-ma, va rog, intr-o problema de sanatate deosebit de grava: de mai multa vreme, talpile picioarelor au crapaturi adanci, dureroase, care sangereaza. Pielea s-a ingrosat si, uneori, am mancarimi insuportabile. Medicii mi-au pus diagnosticul: hiperkeratoza fisurala plantara. Stie cineva vreun tratament naturist sau alopat cu rezultate imediate?
Va multumesc,
Anca D. - Cluj-Napoca, tel. 064/19.75.49

"Exista vreun tratament pentru calcifieri valvulare aortice?"
Am o ruda apropiata, un barbat de 48 de ani, ce sufera de calcifieri valvulare aortice gr. I (stenoza aortica), diagnostic pus la Institutul Inimii din Cluj. Medicii ne-au spus ca boala este fara leac. Stie cineva din tara sau chiar din lume vreo solutie, un tratament naturist pentru aceasta maladie? Ajutati-ne, va rugam.
Gabriela Pop - Cluj, tel. 094/62.80.47

"Urinez des"
Am 75 de ani, urinez des si foarte putin. Nu doresc interventie chirurgicala! Ma poate ajuta cineva?
Alexandru Covasneanu (pensionar) - Brasov

"Nepotelul meu sufera de o boala cumplita: neutro penia"
Ma numesc Catanescu Ion si vin la dvs. cu rugamintea de a ma ajuta. Nepotelul meu in varsta de 6 ani sufera de o boala cumplita. Diagnosticul pus de medici este neutro penia (lipsa de celule albe neutro phin). Prin intermediul revistei dvs. apelez cu incredere la cititori pentru a primi un sfat, un tratament naturist, orice ne poate scoate din aceasta nenorocire care ne-a lovit. Astept mai ales adresa sau telefonul unui medic specialist care a mai rezolvat un caz similar. Inchei cu speranta ca se va gasi cineva sa ma ajute sa-mi salvez nepotelul. Cu multumiri,
Catanescu Ion - Constanta, tel. 041/64.55.17

"Mama sufera de blefarospasm"
Mama mea, in varsta de 70 de ani, sufera de blefarospasm sau, popular, boala caderii pleoapelor. De aproximativ un an si jumatate, tine aproape tot timpul ochii inchisi. Daca exista vreun tratament pentru a reduce macar la jumatate acest inconvenient, va rog sa-mi raspundeti prin rubrica revistei. Va multumesc pentru intelegere.
Bogdan Olteanu - Campina, jud. Prahova

"Am ramas cu sechele dupa o meningita pneumococica purulenta"
Prin intermediul acestei scrisori vin cu rugamintea - catre dvs. si catre fidelii cititori ai "Formulei As" - de a ma ajuta si pe mine. In urma unei meningite pneumococice purulente - de care am suferit in ianuarie anul trecut - am ramas cu sechele precum: surditate completa, tulburari de echilibru si de vedere. Am fost la nenumarati medici din Iasi si Suceava, dar raspunsul a fost acelasi: "Cu timpul, va veti reveni". Nu mi s-a prescris nici un fel de tratament. Acum, sunt pensionat pe caz de boala la numai 31 de ani. Am doi copii si as face orice pentru a-mi reveni si a putea merge din nou la munca. Diagnosticul dat la externare este: nevrita acustica postmeningitica (pneumococica) bilaterala sechelara (meningonevrita bilaterala a perechii Viii de nervi cranieni). Rugamintea mea catre cititorii dvs. este sa mi se recomande si mie un tratament - medicamentos ori naturist - sau un medic care m-ar putea ajuta sa-mi revin. Cu speranta ca ma veti ajuta, va doresc sanatate si numai bine.
Bolohan Iulian - Str. Grigore Al. Ghica nr. 11, Suceava, jud. Suceava, cod 5800

"Fetita mea are glicogenoza hepato-musculara"
Ma numesc Mirica Consuela si am o fetita in varsta de 3 ani cu diagnosticul glicogenoza hepato-musculara. Acest diagnostic a fost stabilit in urma unei biopsii musculare si a unei punctii a ficatului. Medicii nu ne-au dat prea mari sperante. Tratamentul este pe baza de polivitamine, dublat de un regim alimentar strict. Sunt disperata si as vrea sa stiu daca a mai suferit cineva din cauza acestei boli si daca exista un tratament naturist sau orice altceva pentru a nu-mi pierde fetita.
Va multumesc din suflet ca mi-ati citit randurile si astept cu nerabdare si credinta raspunsul dvs.
Mirica Consuela - Str. Costache Conachi nr. 8, bl. 6A, sc. A, ap. 16, Bucuresti, tel. 250.66.30

"Sufar de hemoragie uterina de aproape 6 luni"
Stimati truditori ai revistei "Formula As",
Ii rog pe cititorii revistei dvs. sa-mi indice un tratament naturist pentru hemoragia uterina de care sufar de aproape 6 luni. Acum 3 ani am fost operata de neoplasm ovarian, iar din luna martie s-a declansat hemoragia. Am tensiunea mica, nu pot parcurge distante mai mari, deoarece obosesc foarte repede. In schimb, am pofta de mancare si o puternica speranta de viata.
Mai am o rugaminte pentru cititorii dvs.: caut de mult timp planta napraznic, dar nu am gasit-o si sper ca ma poate ajuta cineva, bineinteles contra cost.
Va multumesc pentru ceea ce faceti si va doresc in continuare mult succes!
Manole Maria - Tulcea

"Caut adresa unui medic din Craiova, care trateaza Parkinsonul"
Vin si eu cu rugamintea de a fi ajutat de cititorii dvs. De peste 10 ani sufar de Parkinson, cu toate neplacerile pe care le implica: tremuraturi in tot corpul, contractii musculare, depresii si insomnii. Medicamentele recomandate ori nu-si fac efectul, ori nu le suport. Urmez si un tratament naturist, dar fara efecte vizibile. Am auzit ca la Craiova este un specialist care trateaza cu succes aceasta boala. Daca il cunoaste cineva, va rog sa imi dati si mie adresa la care il pot gasi sau un numar de telefon. Cu speranta ca ma veti ajuta, va multumesc.
F. P. - Sibiu

"Baietelul meu are toracele infundat"
Sunt un cititor fidel al revistei dvs. si, la fel ca multi alti oameni, nu am fost nici eu scutit de necazuri. Dar cea mai mare problema pe care o am sper sa o pot rezolva cu ajutorul dvs. si al cititorilor dvs. Am un baietel in varsta de 5 ani si jumatate cu torace infundat, o malformatie congenitala pe care a mostenit-o chiar de la mine. Din cauza acestei malformatii am o constitutie fizica fragila si greutate in respiratie la efort fizic. Din fericire, am un loc de munca ce nu necesita efort fizic. As face orice pentru ca baietelul meu sa nu treaca prin aceleasi chinuri ca si mine. Medicii pe care i-am consultat mi-au spus ca aceasta anomalie se poate rezolva doar printr-o interventie chirurgicala, dar ca aceasta operatie este dureroasa si necesita imobilizare la pat pentru cel putin sase luni (acest lucru putand avea repercusiuni datorita timpului indelungat).

In consecinta, va rog sa-mi publicati aceasta scrisoare in rubrica dvs., in speranta ca va fi citita de cineva care imi va putea recomanda un remediu eficace, pentru a nu mai fi necesara operatia.
Cu deosebita consideratie,
Dragomir Remus - Vulcan

"Mama are dureri groaznice cauzate de un carcinom epidermoid"
Mama mea, in varsta de 73 de ani, a fost diagnosticata cu carcinom epidermoid keratinizant ulcerat. Medicii spun ca trebuie sa se opreze, dar mi-e teama ca nu va rezista operatiei, pentru ca e foarte slabita. De aceea va rog din suflet sa-mi recomandati un tratament naturist, pentru a-i mai alina durerile insuportabile. In speranta ca randurile mele nu vor ramane fara raspuns, va multumesc si va doresc sa va dea Dumnezeu numai sanatate si fericire in casele dvs.
Avasiloaiei Lidia - Str. Maria Cultan nr. 1, bl. S40, sc. B, ap. 52, Bucuresti, tel. 411.83.19

"Sotul meu are tumora mediastinala"
Sotului meu, in varsta de 44 de ani, i s-a pus diagnosticul tumora mediastinala. La biopsie s-au observat aspecte de tesut conjunctiv cu infiltratie carcinomatoasa (carcinom cu celule mici dispuse in travee). Daca a mai avut cineva aceasta boala si s-a vindecat cu leacuri naturiste, il rog sa-mi recomande si mie un tratament pentru a-mi salva sotul. Boala evolueaza foarte repede si mi-e teama sa nu fie prea tarziu. Va multumesc.
Margineanu Aurelia - Calea Galati nr. 342, Bloc Progresul, sc. 1, ap. 27, Braila, cod 6100, tel. 039/64.79.91

"Sufar de sindromul W.P.W."
Am 38 de ani si, in urma cu sapte ani, am facut prima criza de inima. Diagnosticul pus de medici a fost sindrom W.P.W. Nici in ziua de azi nu stiu cu precizie ce inseamna, doar ca este o boala congenitala. Singurul tratament prescris de medici a fost Propranolol si Extraveral, cate o tableta de trei ori pe zi. Urmez acest tratament de sapte ani, dar va spun sincer ca mi-e teama sa nu patesc altceva de la atatea medicamente. Am incercat intr-un timp sa nu le mai iau, dar m-am simtit foarte rau. Au aparut palpitatiile si mi-a crescut tensiunea. Cunoaste cineva vreun tratament naturist pentru aceasta boala? O alta problema pe care o am este erizipelul, care ma chinuie de 17 ani. Il tratez cu Penicilina si cu Moldamin. Dispare pentru moment, dar dupa un timp reapare. Va multumesc si astept cu incredere raspunsul dvs. Dumnezeu sa va ajute pe toti cei care veniti in sprijinul celor suferinzi!
Veronica Boitor - Satu-Mare

"Sufar de endometrioza pelviana si ovariana"
In anul 1998, in urma unui control ginecologic, mi s-a depistat o boala numita endometrioza pelviana si ovariana. In acelasi an am suferit o operatie cu laser, dupa care am urmat un tratament cu Danazol timp de sase luni. Am fost apoi la control si doctorita mi-a spus ca situatia este acceptabila si ca voi putea avea copii. Cand, dupa o perioada, m-am prezentat din nou la control, mi s-a spus ca boala a reaparut. Mi s-a prescris acelasi tratament, tot pentru sase luni, dar in doze de cinci ori mai mari. Ii rog pe cititorii "Formulei As" care cunosc vreun tratament naturist pentru aceasta boala sa mi-l comunice si mie. Va multumesc si va doresc multa sanatate.
Mihaela Popa - Vaslui

"Sunt imobilizat la pat"
Ma adresez dvs. deoarece, de doi ani, sunt imobilizat la pat din cauza coloanei vertebrale. Am suferit o interventie chirurgicala pentru hernie de disc (L1-L2), iar dupa operatie boala s-a agravat progresiv, picioarele imi sunt amortite complet si am tulburari sfincteriene tip retentie. Mi s-a confirmat diagnosticul prin Rmn: leziune intramedulara toraco-lombara cu aspect Rmn nespecific. De la neurologie mi s-a dat diagnosticul de parapareza spastica, sechele de traumatism vertebro-medular, sindrom nevrotic reactiv. Am efectuat tratament cu Prednison si Vitamina B1-B6, Fosfobion, Vitamina C, am facut acupunctura, kinetoterapie, dar toate fara nici un rezultat. Va rog din suflet sa ma ajutati. Poate printre cititorii revistei "Formula As" exista cineva care s-a confruntat cu aceeasi boala. Sper mult in ajutorul dvs. Poate cunoasteti vreun medic care sa ma ajute sa pot iesi din starea in care ma aflu. Cu multumiri,
Murarasu Ioan - Botosani, tel. 031/51.54.82