Strabunica stie tot

Redactia
Telefonul se curata cu spirt de 90. Folositi un tampon de bumbac, dar evitati sa ridicati receptorul cand stergeti tabloul numeric, fiindca numerele inregistrate in memoria aparatului se deprogrameaza.. Telefonul nu trebuie folosit niciodata in baie sau in bazin.. Covoarele care prind un miros urat...

Telefonul se curata cu spirt de 90. Folositi un tampon de bumbac, dar evitati sa ridicati receptorul cand stergeti tabloul numeric, fiindca numerele inregistrate in memoria aparatului se deprogrameaza.

Telefonul nu trebuie folosit niciodata in baie sau in bazin.

Covoarele care prind un miros urat se pudreaza cu bicarbonat de sodiu. Lasati sa actioneze o noapte, apoi folositi aspiratorul.

Culorile din covoare isi regasesc prospetimea, daca le presarati cu un strat de sare fina si le frecati cu o perie moale. Asteptati 15 minute, apoi folositi aspiratorul.

Petele de ceara de pe covoare se rad mai intai cu lama unui cutit, apoi se calca cu fierul incins, asezand peste ele o sugativa. Nu miscati niciodata hartia, ci numai fierul, altfel ceara topita se-ntinde pe suprafetele dimprejur.

Petele de ciocolata de pe covoare se scot cu glicerina. Frecati usor, lasati sa actioneze cateva minute, apoi frecati locul cu un burete sapunit, dar stors.

Franjurile se curata bine daca le frecati cu rumegus de lemn, imbibat cu otet de alcool.

Petele de nicotina de pe unghii si degete ies daca sunt frecate cu suc de lamaie sau cu apa oxigenata diluata cu apa.

Zaharul nu mai absoarbe umiditatea din aer daca, pe fundul vasului in care il tineti, puneti o sugativa impaturita.

Fotoliile si scaunele din piele se curata o data pe luna, cu un burete usor inmuiat in bere (blonda).

Buretii unsurosi, de bucatarie, se curata lasandu-i o noapte in apa foarte sarata.

Petele de sange imprimate pe panza ies daca sunt tinute o zi intreaga in apa foarte rece si foarte sarata.