Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Caut un leac pentru cistita radica". (Raspuns pentru Ecaterina Constantin - Bucuresti, F. As nr. 350). Faceti, in fiecare seara, bai de sezut cu tarate de grau, vreme de o saptamana sau doua, pana cand dispar durerile si senzatia de urinare continua. Procedati in felul u...

Cititorii Raspund

"Caut un leac pentru cistita radica"
(Raspuns pentru Ecaterina Constantin - Bucuresti, F. As nr. 350)
Faceti, in fiecare seara, bai de sezut cu tarate de grau, vreme de o saptamana sau doua, pana cand dispar durerile si senzatia de urinare continua. Procedati in felul urmator: in fiecare seara, puneti pe foc un vas cu 3-4 litri de apa si lasati-o sa clocoteasca. Trageti oala de-o parte si bagati in ea un tifon in care puneti un pumn de tarate de grau. Lasati-o sa se infuzeze 10 minute, apoi turnati apa intr-un lighean. Baile de sezut trebuie sa fie cat mai fierbinti si sa dureze pana ce lichidul incepe sa se raceasca (baia poate fi reincalzita daca turnati un ibric cu apa de tarate fierbinte, lasata in oala, pe flacara mica). Dupa baie, imbracati-va gros in partea de jos, puneti-va sosete in picioare si bagati-va in pat sub plapuma. Caldura trebuie pastrata cat mai mult timp. Dumnezeu sa va daruiasca sanatate,
Ileana Ticleanu - loc. Tismana, jud. Gorj, cod 1429

"In urma unei lovituri la coccis, mama are cumplite dureri de anus si spate"
(Nou raspuns pentru Manda Adrian - Targu-Jiu, F. As nr. 350)
Am avut si eu o fractura de coloana in zona coccisului, in urma unei cazaturi pe gheata. Durerea a fost cumplita. In urma radiografiei, s-a stabilit diagnosticul: disjunctie sacru-coccis. Am apelat la un corset elastic sigur, stand in pat si facand miscari minime. In plus, am practicat un leac recomandat de Elena Nita Ibrian pentru fracturi si entorse - paine neagra stropita cu spirt. Am facut un saculet din tifon, am pus in el painea neagra (dar eu am stropit-o cu bitter suedez) si l-am tinut zi si noapte sub corset, vreme de o saptamana. Operatia se repeta ori de cate ori painea se usuca (inainte de aplicarea compresei, pielea se unge cu alifie de galbenele). Durerile au incetat ca prin farmec, iar mobilitatea coloanei a revenit, chiar daca nu in totalitate. Oricum, mi-am reluat activitatea. Preventiv, pentru a evita o eventuala inflamatie, iau zilnic calciu lactic, cate o tableta de doua ori pe zi, vitamina E pentru asimilare, si tot de la mine putere am facut si o cura de vitamine. Acum, vad cu uimire ca nici la schimbarea vremii nu ma mai doare nimic. Am si uitat prin ce am trecut. Dorindu-i multa sanatate d-lui Manda, dar si colectivului redactional al revistei, pentru a dovedi aceeasi abnegatie fata de nevoile neamului, raman pe mai departe, devotata dvs. cititoare,
Astapov Adriana - Str. Stefan cel Mare nr. 41, bl. A3, sc. A, ap. 7, Suceava

"Sotul meu sufera de nevralgie de trigemen"
(Raspuns pentru Elena Beuca - Roman, F. As nr. 350)
Nevralgia de trigemen cedeaza simtitor in fata masajelor si a presopuncturii, daca ele sunt executate de un specialist. Masajul devine si mai eficient daca se executa cu ulei de sunatoare, care poate fi preparat si in casa, dupa reteta publicata si in F. As: se umple o sticla cu flori de sunatoare, peste care se toarna ulei de masline (pana la gura sticlei). Se lasa la macerat 15-20 de zile la soare sau aproape de soba. Se strecoara si se pastreaza la rece.
G.B. - Curtea de Arges, tel. 048/71.14.51

"Sufar de psihoza discordanta pe fond afectiv"
(Raspuns pentru Novi-Marian Ionel - Bucuresti, F. As nr. 350)
In urma cu doi ani, m-am confruntat si eu cu aceleasi probleme. La recomandarea unui medic de la Policlinica de Neuro-Psihiatrie, am folosit medicamentul Haloperidol - solutie, produs in Budapesta - Ungaria. Dupa ce am consumat jumatate din el, nu am mai avut nici un fel de probleme. I-l recomand si d-lui Novi-Marian, cu conditia sa consulte un medic in legatura cu folosirea lui si sa respecte intocmai modul de administrare.
Iliescu Ioana - Brasov

Cred ca boala de care sufera d-l Novi-Marian nu se poate vindeca cu medicamente. Am avut un caz similar in familie si singura modalitate de rezolvare a problemei a fost sa ducem bolnavul la Manastirea Frasinei, jud. Valcea, unde se fac slujbe si masluri speciale pentru cei cu astfel de necazuri. Pentru a ajunge acolo, se merge la Ramnicu-Valcea, unde, din Autogara "1 Mai" se ia autobuzul pentru Sfanta Manastire Frasinei. Acolo se asigura cazare si mancare gratuita (Manastirea este numai pentru barbati).
Neagu Marinela - Ramnicu-Valcea

"Fiica mea are o secretie la mamela dreapta"
(Nou raspuns pentru A. Ionescu - Bucuresti, F. As nr. 344)
M-am confruntat si eu cu un caz identic cu cel al fetitei dvs., dar Dumnezeu mi l-a scos in cale pe d-l dr. Dumitrescu Ion din Craiova, care in doar doua zile a oprit aceasta lactatie. Medicamentul prescris a fost magneziu efervescent, cate doua pastile pe zi, timp de 45 de zile. D-l dr. este neuro-psihiatru. Il puteti gasi in Craiova, pe str. Republicii, aproape de gara. Are cabinet particular. Dumnezeu sa va ajute!
E. Celaru - Craiova

"Am scaune cu sangerari"
(Raspuns pentru D. Christian - Pitesti, F. As nr. 360)
Va sfatuiesc sa aveti incredere si sa utilizati urmatorul tratament care in mod sigur va va vindeca: procurati din farmacii sau de la magazinele Plafar radacina de obligeana. Din aceasta planta, bine maruntita, se pune o lingurita rasa la un sfert de litru de apa rece (fiarta in prealabil si racita la temperatura camerei). Se amesteca bine si se lasa peste noapte in vasul respectiv. Dimineata, ceaiul obtinut prin macerare, se incalzeste putin (sa fie caldut) in baie de apa calda (vasul cu ceai se pune intr-un alt recipient cu apa fierbinte). Din ceaiul de obligeana astfel obtinut se beau zilnic, in total sase inghitituri, cate doua la fiecare din cele trei mese principale, din care prima inghititura inainte de masa, pe stomacul gol, iar a doua inghititura dupa ce s-a servit masa. Ceaiul se bea neindulcit si nu mai mult de cele sase inghitituri. Ceaiul de obligeana vindeca toate afectiunile de stomac si de intestine, chiar daca sunt cronice, inclusiv diareea cu sange.
Pal Ladislau - B-dul Fratiei nr. 4, sc. A, ap. 16, Miercurea-Ciuc, jud. Harghita, cod 4100

"Ma chinuiesc cu o boala de piele: dermatita seboreica"
(Raspuns pentru Anca Simionescu - Bucuresti, F. As nr. 361)
- V-o recomand din toata inima pe d-na dr. Barhala, care lucreaza la Policlinica "11 Iunie", colt cu B-dul Regina Maria (fost Cosbuc) de langa Biserica "Sfantul Nicolae". Si eu am avut aceeasi boala si m-a vindecat. Cu draga inima o pot conduce pe d-na Anca Simionescu la d-na dr. Barhala.
Adela Ionescu - Bucuresti, tel. 332.35.91

Va recomand urmatoarele: cumparati de la farmacie vaselina salicilata (2-3%), circa 200-300 g. Luati apoi un tampon de vata compact (bine strans), imbibati-l cu unguent si frectionati puternic zonele atinse de boala, pana ce se topesc toate crustele. Daca parul de pe cap este prea abundent, se poate scurta putin. Daca se frictioneaza insistent, pielea devine rosie si crustele dispar. Se formeaza un alt tampon si se frictioneaza mai departe, pana ce se curata tot corpul de aceste cruste. Se poate face dupa aceea o baie cu apa calda si sapun de toaleta. Dupa baie, se pot face frectii cu solutia: acid salicilic - 1 g, Rezorcina - 2 g, alcool de 70 - 100 ml. Chiar daca crustele seboreice reapar, procedeul prezentat mai sus se repeta, pana la deplina vindecare.
Dr. Cioranu Nicioae - Str. Lud Szantay nr. 14, Arad