Cititorii intreaba

Redactia
Cititorii Intreaba. "Am varice la membrele inferioare". Stiu ca multe persoane (in majoritate femei) sufera de aceasta boala, careia nu i se afla remediu: circulatia periferica defectuoasa, avand varice la membrele inferioare. De ani de zile, incerc sa ma vindec prin fel de fel de tratament...

Cititorii Intreaba

"Am varice la membrele inferioare"
Stiu ca multe persoane (in majoritate femei) sufera de aceasta boala, careia nu i se afla remediu: circulatia periferica defectuoasa, avand varice la membrele inferioare. De ani de zile, incerc sa ma vindec prin fel de fel de tratamente alopate, mai nou cu laser, dar fara rezultat. Picioarele mele devin din ce in ce mai inestetice, mi-e rusine sa mai merg la plaja, dar partea cu adevarat neplacuta e ca zonele afectate ma si ustura. Ma poate ajuta cineva? Va multumesc,
Silvia - Galati

"Am mari neplaceri in urma unei operatii de fibrom"
La varsta mea de 55 de ani, am fost operata de fibrom uterin si as vrea sa stiu ce tratament naturist sa urmez ca sa scap de urmarile operatiei. Am dureri la cel mai mic efort fizic, mi-a crescut burta, ma simt tot timpul balonata. Mai am si o alergie a carei cauza nu o pot depista. Imi apare mai ales cand mananc fructe pentru prima data. Mi se umfla buzele, fata, ochii, am mancarimi pe corp si pe cap. Ce as putea face in acest caz?
Maria Grosuleac - loc. Radauti-Prut, jud. Botosani, cod 6868

"Am spondilita anchilozanta cu antigen pe teren H.L.A.B 27 prezent"
De cand am nascut, acum 17 ani, nu mai sunt un om sanatos. Durerile mi-au cuprins toate incheieturile sistemului osos. Dupa aproape 30 de internari, cu fizioterapie si antiinflamatorii, boala degenereaza. As dorit sa primesc sfatul unei persoane care a suferit de aceeasi boala si a reusit sa se vindece. Am mare nevoie de el, pentru a-mi putea creste si proteja baiatul, care sufera si el de aceeasi maladie. Ma rog bunului Dumnezeu pentru cei care imi vor intinde o mana de ajutor.
Predut E. - Bucuresti

"Fac crize comitiale"
In urma cu trei ani, medicul mi-a pus diagnosticul: crize comitiale. Am 40 de ani si crizele revin la cateva luni, punandu-mi viata in pericol, intrucat apar si ziua. Tratamentul cu Tegretol il fac zilnic, dar continuu sa sufar enorm. Va rog din suflet, daca a trecut cineva prin aceleasi incercari, sa ma ajute si pe mine cu un sfat.
Maria Barbu - Arad

"Am abdomenul plin de gaze"
Am 32 de ani si sunt in pragul disperarii. Indiferent ce mananc, ma balonez si elimin gaze care au un miros oribil (asemanator insecticidelor), de parca as bea verde de Paris. Am scaun zilnic, nu am diaree, dar asta nu ma ajuta cu nimic. Am fost la medic si mi-a spus ca sunt plin de gaze, prescriindu-mi sa iau pliculete cu Smecta, dupa mese. Am urmat tratamentul o luna de zile, dar nu m-a ajutat cu nimic. La sfatul sotiei, beau ceai de obligeana, dar nu se vede nici o schimbare in bine. Astept de la dvs. un sfat, fie un medicament sau un remediu naturist, ca sa scap de acest cosmar.
Ovidiu N. - Ramnicu-Valcea

"Fetita mea are un microadenom hipofizar"
In urma unor analize efectuate la Clinica Endocrinologica "Sfantul Spiridon" din Iasi, fetitei mele - Amyella - i s-a identificat un microadenom hipofizar de 1 cm, care ii provoca stari de lesin cu pierdrea cunostintei, dar numai de scurta durata, si pe fond emotional. I s-a recomandat o evaluare hormonala, dupa care urmeaza sa inceapa tratamentul compensatoriu cu hormoni, ceea ce ne cam ingrijoreaza. Ea fiind in perioada de crestere (are 11 ani si 2 luni), ne temem sa nu apara alte complicatii. M-ar interesa un tratament naturist care sa o vindece, fara sa-i afecteze cresterea. In speranta ca exista cineva care poate sa-mi dea un sfat eficace, ii raman de pe acum recunoscatoare. Cu stima,
Prof. Eugenia Serban - Bacau

"Ca urmare a unei bronsite, nepotelul meu a facut emfizem subcutanat"
Nepotelul meu, in varsta de 5 ani, a suferit initial de bronsita. In vreo doua luni, boala s-a repetat de patru ori. A tusit pana i s-au rupt niste alveole, facand asa-numitul emfizem subcutanat, pentru care a fost spitalizat. A facut aerosoli cu diferite substante, apoi s-a descoperit ca are si alergie la praf (acarieni). Dupa spitalizare (vreo 5 luni) n-a tusit deloc, dar intre timp a devenit sensibil la praf si acum are aceasta alergie si tot spectrul ei de neplaceri (astm alergic). Dupa ce merge la mare, se simte foarte bine, dar apoi accesele de tuse revin. Am auzit de salinele de la Targu-Ocna si Slanic-Prahova, care ar fi bune pentru asemenea afectiuni, precum si de unele vaccinuri antialergice. Va rog sa binevoiti a ne da lamuriri in aceasta privinta, poate exista cineva care s-a vindecat sau care stie un tratament pe baza de plante. Cu multa stima si respect, va multumim.
Grigoruta Ileana - Falticeni, jud. Suceava

"Sora mea este bolnava de sclerodermie. Stie cineva adresa d-lui Molnar Tiberiu din Timisoara?"
Sora mea este bolnava de sclerodermie si, in urma tratamentelor urmate, situatia ei nu s-a ameliorat, ba dimpotriva se agraveaza pe zi ce trece. Ii rog pe cei ce pot sa ne dea o speranta, sa o faca prin intermediul revistei dvs. In acelasi context, daca stie cineva adresa d-lui Molnar Tiberiu din Timisoara, il rog frumos sa ne-o comunice. In speranta ca ma veti ajuta, va multumesc anticipat pentru ca v-ati facut un ideal din ajutarea celor in suferinta.
Csirak Ecaterina - Miercurea-Ciuc, jud. Harghita

"Se pot face muraturi fara sare?"
Este de prisos sa va spun ca sunt un cititor consecvent al revistei dvs. si va multumesc in mod deosebit pentru tot ceea ce publicati. Ma adresez dvs. cu rugamintea de a ma ajuta, raspunzandu-mi la urmatoarele intrebari: 1. Se pot face muraturi fara sare, asa cum se recomanda pentru cardiaci? 2. Cum putem folosi fructele de paducel? Sunt sigur ca "Bunica stie tot" poate sa rezolve aceste probleme. Va multumesc, al dvs.,
Radu Aurel - Brasov

"Sufar de sindrom cohleovestibular bilateral"
De circa 20 de ani sufar de o boala nemiloasa, numita sindrom cohleovestibular bilateral (cu diminuarea auzului). Am fost pe la diversi medici, am facut cele mai scumpe tratamente (desi sunt foarte scumpe si nu se compenseaza), dar fara nici un rezultat. Auzul meu scade tot mai mult. Medicul spune ca, in timp, voi asurzi de tot. In paralel cu tratamentul pe care il fac, mi s-a recomandat un aparat auditiv, pentru protectia nervului auditiv. Din pacate, nu-mi pot permite o asemenea cheltuiala (costa 2 milioane de lei), pentru ca eu si sotul suntem pensionati medical si avem doi copii care sunt inca studenti. In familie, starea noastra este foarte tensionata: eu nu aud ce mi se spune, ei repeta, nu mai au rabdare cu mine si devin foarte nervosi. Ce sa ma fac? Marea speranta este revista "Formula As". Poate se gaseste vreo persoana cu suflet mare si bun care sa-mi recomande un tratament naturist pentru tratarea surditatii. Va rog din tot sufletul sa nu ma uitati si sa ma ajutati.
Didina - Iasi

"Dupa o operatie de neoplasm rectosigmoidian, unchiul meu face scaune diareice"
Unchiul meu este operat din 30 iulie 1998, avand diagnosticul de neoplasm rectosigmoidian (operat) - anus iliac stang definitiv cu determinari hepatice secundare. A facut noua serii de chimioterapie si 23 de raze cu cobalt (si mai este propus pentru cateva serii, daca rezista). Starea lui generala este relativ buna, dar e predispus mereu la scaune diareice. Poate ne recomanda cineva un tratament naturist sau orice altceva.
Roxana - Poiana Sibiului, jud. Sibiu

"Cunoaste cineva un tratament naturist pentru osteita mandibulara?"
In urma unui traumatism facial, baiatul meu si-a rupt radacina unui dinte si a facut chist mandibular. A fost operat de trei ori. La examenul patologic e prezent tesut fibros suprainfectat, zona ramanand sensibila la infectiile din corp. Asteptam ca, prin intermediul revistei, cineva sa ne sugereze un tratament impotriva acestei infectii, pentru a evita o alta interventie chirurgicala. Cu multumiri,
I. Dumitru - Curtea de Arges