Strabunica stie tot

Redactia
Lustrul de pe hainele negre se scoate cu ajutorul unui burete imbibat cu otet. Frecati, apoi calcati cu fierul locul cu pricina, folosind o hartie de sugativa impaturita.. Murdaria de pe gulerul hainelor de antilopa se scoate frecand-o cu o guma alba.. Gulerele mantourilor, ale pardesielor si ale ta...

Lustrul de pe hainele negre se scoate cu ajutorul unui burete imbibat cu otet. Frecati, apoi calcati cu fierul locul cu pricina, folosind o hartie de sugativa impaturita.

Murdaria de pe gulerul hainelor de antilopa se scoate frecand-o cu o guma alba.

Gulerele mantourilor, ale pardesielor si ale taioarelor se curata cu o carpa inmuiata in solutie de curatat mochetele.

Vesmintele din piele se calca perfect, daca intercalati intre talpa fierului de calcat si obiect o hartie de sugativa impaturita.

Obiectele din metal nu mai coclesc daca le ungeti sistematic cu parafina.

Cocleala veche de pe obiectele de metal se scoate cu frunze verzi de urzica sau cu otet alb. Frecati-le apoi cu o carpa moale.

Oja de unghii se pastreaza perfect in compartimentul pentru legume din frigider. Nu se va mai usca niciodata.

Oja de unghii solidificata in sticluta se dilueaza cu 2-3 picaturi de alcool de 90. Agitati-o energic inainte de a o folosi.

Oja nu se aplica niciodata pe unghii, la soare. Lacul se evaporeaza prea repede si devine granulos.

Mobilele acoperite cu plus (fotolii si canapele) se curata perfect daca, dupa ce folositi aspiratorul, le frecati cu o carpa inmuiata intr-un amestec egal de apa si amoniac.

Vazele poroase, prin care curge apa afara, trebuie unse cu parafina pe peretele interior. Lasati cam un deget de substanta sa se solidifice pe fundul lor.

Batoanele de vanilie se conserva perfect daca sunt invelite in folie de aluminiu sau staniol. Pastrati-le, apoi, in borcane inchise ermetic.

Durerile de stomac cedeaza daca masati usor locul cu ulei de vanilie.