Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Ma chinuie durerile de stomac". (Raspuns pentru Vasilica Ciuciu - Tecuci, F. As nr. 357). Am trecut si eu prin suferinta dvs. si ma grabesc sa va spun ca m-am vindecat. In primul rand, se impune un regim alimentar de crutare, din care sunt excluse grasimile, prajelile, za...

Cititorii Raspund

"Ma chinuie durerile de stomac"
(Raspuns pentru Vasilica Ciuciu - Tecuci, F. As nr. 357)


Am trecut si eu prin suferinta dvs. si ma grabesc sa va spun ca m-am vindecat. In primul rand, se impune un regim alimentar de crutare, din care sunt excluse grasimile, prajelile, zaharul, tutunul si alcoolul, iar carnea se mananca in cantitati reduse, doar foarte slaba si fiarta. Timp de o luna (eu am urmat acest tratament trei luni), in fiecare dimineata, pe stomacul gol, se bea suc din doi cartofi cruzi si un morcov. Trebuie luat imediat dupa preparare, inainte de a se innegri.

Iata si o alta reteta, pe care am urmat-o cu rezultate bune: 20 g de sunatoare se pun la macerat in 20 ml alcool de 91. Se tine intr-un borcanel cu capac vreme de doua saptamani, dupa care se adauga 200 ml ulei de porumb sau floarea soarelui. Acest amestec se tine pe baia de abur doua ore. Se strecoara si se ia cate o lingurita, inainte de masa, de trei ori pe zi. Va doresc multa sanatate. Numai cu multa vointa si credinta va puteti vindeca.
Junc Doina - Str. Moldovei nr. 15, bl. An 49, ap. 26, Oradea

"Sunt din Alba-Iulia si caut aloe"
(Raspuns pentru Elena - Alba-Iulia, F. As nr. 357)

Am posibilitatea de a procura din strainatate remedii pe baza de aloe vera, de puritate maxima (gel pur de aloe, stabilizat). Ele pot fi folosite atat pentru boli cronice (hepatite, astm bronsic), cat si pentru cele care din punct de vedere al medicinii alopate sunt incurabile: cancer, ciroza, diabet, reumatism, cataracta, paradontoza etc. Din experienta acumulata in cele trei luni de cand am posibilitatea sa procur aceste produse (garantate de un Consiliu International al Aloei), am constatat efectul miraculos asupra unor persoane care isi pierdusera speranta de vindecare.

Pentru orice informatie, pot fi contactat atat prin e-mail: uranus@sibnet.ro, cat si la adresa mea: Negrea Sorin - Str. Aleea Valea Frumoasei, bl. 6, sc. 5, ap. 15, Sibiu, cod 2400, tel. acasa: 069/23.15.38.

"Se poate vindeca hipoacuzia?"
(Raspuns pentru Teodora - Bucuresti, F. As nr. 374)

Da! Se poate! Uleiul de ricin este un remediu excelent in multe afectiuni si chiar in hipoacuzie. Chiar eu mi-am recapatat auzul cu ajutorul lui. Se introduce in ureche un tampon de vata subtire si lung, inmuiat la capat in ulei de ricin cald (tamponul trebuie sa ajunga cat mai aproape de timpan). Se tine de seara pana dimineata. Rezultatul se va simti dupa primele 4-5 zile.
Sergiu Bob - Str. Barbu Mumuleanu nr. 26, sc. 2, O. P. 9, Bucuresti

"Sotul meu e bolnav de ciroza, dar nu se poate lasa de alcool si tutun"
(Raspuns pentru Lili - Bucuresti, F. As nr. 370)

Am un tratament naturist deosebit de eficient in regenerarea ficatului, in cazul unor boli precum hepatita, ciroza si psoriazisul. Se face un decoct din trei litri de apa, in care se pune cate o lingurita din urmatoarele radacini de plante: urzica, pir, macris (arbust cu tepi) si dud, cat si o lingurita de rostopasca. Trebuie sa fiarba pana ramane un litru. Pentru hepatita, se ia timp de o saptamana cate un paharel (50 ml) cu ceai, de trei ori pe zi, cu o jumatate de ora inainte de masa. Luand acest decoct, m-am vindecat si de hepatita, dar si de psoriazis. Daca doriti mai multe amanunte, sunati-ma la tel. 044/21.75.06
Georgeta Stanciu - loc. Magurele, jud. Prahova

"Sunt alergica la praf, pene si polen"
(Raspuns pentru Badicu Elena - Iasi, F. As nr. 312)

Si eu am fost diagnosticata cu rinita alergica la praf de casa, pene etc. Am facut multi ani tratamente cu Rinofug si Bixtonim, dar fara nici un rezultat. Am apelat apoi la homeopatie. D-l prof. dr. Dumitru Dobrescu, care m-a consultat, mi-a spus ca medicamentele folosite de mine creeaza mari blocari ale narilor. Va propun sa urmati si dvs. recomandarea d-lui profesor, care mi-a prescris spalarea cailor nazale (dimineata si seara) cu ser fiziologic caldut. Dar cum tratamentul cu ser fiziologic este totusi scump, mi s-a recomandat prepararea lui in casa. Se fierbe apa in clocot, vreme de 20 de minute, si se adauga cate o lingurita rasa de sare fina de bucatarie pentru fiecare litru de apa. Se lasa sa se raceasca si, cand ajunge la o temperatura suportabila, se fac spalaturi nazale (avand mainile curate). Se folosesc circa 200 ml apa pentru fiecare spalatura. Apa sarata (serul fiziologic) trebuie trasa pe nari alternativ, pana ajunge in gura, dupa care se elimina. (Se pune lichidul in causul palmei.) Tratamentul este indelungat, dar merita osteneala.
A. C. - Bucuresti

"Imi aud pulsul in urechea stanga"
(Raspuns pentru Draghicescu Marian - Brasov, F. As nr. 334)

Si eu am suferit de aceeasi boala ca dvs., in urma cu 4-5 ani. Pulsatiile si tiuiturile in urechi se datoreaza excesului de colesterol din sange si hipertensiunii arteriale. Acum m-am vindecat complet, datorita urmatoarei diete alimentare: de pe masa mea nu au lipsit usturoiul si ceapa; mancarurile le-am condimentat fara sare, doar cu patrunjel, leustean si tarhon; am evitat produsele din carne; am mancat in exclusivitate legume si fructe, crude si inabusite; zilnic am baut trei cani de apa in care am pus cate doua lingurite de otet de mere si o lingurita de miere; primavara si toamna am facut cate doua saptamani cure de dezintoxicare cu ceai de urzica (neindulcit); de la ou am mancat numai albusul; am gatit doar cu ulei. In concluzie: m-am vindecat cu ajutorul alimentatiei vegetariene. Dupa trei saptamani de la schimbarea modului de a ma hrani, am simtit o ameliorare vizibila. Acum nu mai am nimic. Nu neglijati schimbarea alimentatiei: e primul pas spre vindecare in orice boala.
Gotia Maria - B-dul Horia nr. 12, Alba-Iulia

"Mama mea sufera de fibrilatie atriala"
(Raspuns pentru Gratiela - Alba-Iulia, F. As nr. 341)

Ma numesc Valentin si sunt din Timisoara. Si eu am aceasta boala, dar ma simt foarte bine (nu am mai avut crize de doi ani) in urma tratamentului recomandat de d-l dr. Gaita Dan, specialist cardiolog la Spitalul "Victor Babes" din Timisoara. Va sugerez sa-l contactati la nr. de telefon 094/83.27.07. E un eminent specialist. Va doresc multa sanatate,
Valentin

"Am cervicita cronica, dar nu vreau sa ma operez"
(Raspuns pentru Adriana Rosca - Calarasi, F. As nr. 352)


Va scriu tratamentul pe care l-am urmat si eu pentru cervicita cronica - tot amanand aproape zece ani cauterizarea, de care nu a mai fost nevoie, datorita efectului salutar al acestui tratament. Atat pentru cervicite cronice, alte inflamatii, eroziuni ale colului uterin, cat si pentru infectii cu Trichomonas sau Candida, propolisul - datorita proprietatilor lui bacteriostatice, regenerative, antifungice - are un efect foarte eficient. Schema de tratament este urmatoarea: Seara se fac spalaturi vaginale cu ceai de galbenele, dupa care se maseaza colul uterin (in masura in care este posibil) cu unguent cu propolis (Propoderm), care se gaseste la Apicola, apoi se introduce un ovul de Miprosept - tot pe baza de propolis, de la Apicola. Eu am folosit supozitoare (nu am gasit ovule), dar compozitia lor este identica, doar forma difera. Dimineata se fac spalaturi vaginale cu un antiseptic de tipul Septovag, care se gaseste la farmacie. De asemenea, am luat pe cale interna Proposept tablete (cate doua, de 3 ori pe zi) si tinctura de propolis (10-20 de picaturi) dupa tabletele cu propolis. In urma tratamentului, leziunea s-a cicatrizat complet, iar secretia vaginala a disparut. Pe perioada tratamentului se interzic relatiile sexuale, iar prudenta in ceea ce priveste tratamentul se impune doar la persoanele alergice la produsele apicole. Tratamentul dureaza 20 de zile, se tine dupa terminarea ciclului si se poate relua si luna urmatoare, in cazul cand problema nu s-a rezolvat complet. Sper sa va fie de folos si va doresc toate cele bune.
Lucia - Petrosani

(Pentru eventuale informatii, telefonul meu se afla la redactie.)