Strabunica stie tot

Redactia
Aluatul de prajituri trebuie intotdeauna sa astepte o ora la rece, inainte de-a fi intins si bagat la cuptor.. Aluatul prelucrat manual iese perfect daca il veti framanta repede, cu mainile reci (inmuiati-le intr-un vas cu apa de la gheata, inainte de a-l prepara).. Aluatul fraged se potrivest...

•Aluatul de prajituri trebuie intotdeauna sa astepte o ora la rece, inainte de-a fi intins si bagat la cuptor.
•Aluatul prelucrat manual iese perfect daca il veti framanta repede, cu mainile reci (inmuiati-le intr-un vas cu apa de la gheata, inainte de a-l prepara).
•Aluatul fraged se potriveste mai bine cu fructele rosii, care lasa multa zeama la copt.
•Aluatul se pastreaza perfect intr-o punga de plastic, tinut la rece, in frigider sau in congelator. Ca sa faceti economie de timp, pregatiti o cantitate mai mare, pentru a-l avea la-ndemana cand faceti prajituri.
•Sosul de rosii trebuie preparat intotdeauna cu o bucatica de zahar, ca sa fie mai putin acid.
•Carnea de vita ramane foarte proaspata cateva zile daca o infasurati in hartie unsa cu untdelemn.
•Friptura din carne de vita ramane zemoasa daca, inainte de a o frige, o scufundati in apa clocotita, apoi o stergeti cu un prosop.
•Carnea de vita din care se face supa trebuie pusa la foc, in apa rece.
•Fleicile de carne de vita preparate pentru gratar nu se sareaza decat cand sunt gata. Sarea le scoate zeama si se lipesc.
•Creierul de vita sau de porc trebuie lasat cateva minute in apa calduta. Pielita i se scoate mai repede.
•Limba de vita sau de porc se incearca la cumparare, jupuindu-i putin pielita de deasupra. Daca se ia usor, produsul e proaspat.
•Pasarea pe care ati cumparat-o e cam batrana? Frecati-o cu piper pe dinauntru si dinafara si lasati-o sa stea asa 12 ore.