Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Mi se aprind mainile si picioarele". (Raspuns pentru Elena - Sibiu, F. As nr. 348). 1. Adresati-va d-nei Garlea Valentina, str. Oancea, bl. 352, cartier Tatarasi - Iasi, tel. 032/17.77.77. Aceasta doamna oarba este clarvazatoare, diagnosticand cu precizie boala.. Musca El...

Cititorii Raspund

"Mi se aprind mainile si picioarele"
(Raspuns pentru Elena - Sibiu, F. As nr. 348)


1. Adresati-va d-nei Garlea Valentina, str. Oancea, bl. 352, cartier Tatarasi - Iasi, tel. 032/17.77.77. Aceasta doamna oarba este clarvazatoare, diagnosticand cu precizie boala.
Musca Elena - Str. Avram Iancu nr. 35, Comanesti, jud. Bacau

2. Vascul influenteaza pozitiv functionarea intregului sistem glandular si a metabolismului. Oamenii care sufera de tulburari cronice de metabolism ar trebui sa faca incercarea de a bea regulat, timp de cel putin o jumatate de an, ceai de vasc. Ceaiul de vasc se prepara doar ca extract rece: se pune peste noapte la macerat o lingurita de planta intr-un sfert de litru de apa, dimineata se incalzeste usor si se filtreaza. Daca este necesara o cantitate mai mare, ceaiul se va pastra intr-un termos clatit in prealabil cu apa fierbinte sau va fi incalzit pe baie de aburi. Pentru tulburari hormonale, se prescriu minimum doua cesti pe zi, una dimineata si alta seara. Vascul este leacul cel mai stimulant al functiei cardiace si circulatorii.
Danciu Alexandrina - Str. Stiintei nr. 29, bl. B2/20, Galati, O.P. 3

"Baiatul meu slabeste intruna"
(Raspuns pentru Florica - Satu Mare, F. As nr. 348)

Presupunand ca fiul dv. si-a facut analizele medicale si cauza slabitului nu este o boala anume, va recomand o reteta simpla, bazata pe drojdie de bere, cu bune rezultate in tratarea anemiilor si a combaterii anorexiei. Lapte fortifiant - Intr-un vas de sticla sau intr-un mixer se pun urmatoarele alimente: 1/2 litru de lapte, 4 linguri de drojdie de bere, o ceasca de lapte praf degresat, o lingura de miere de albine. Se amesteca bine pana ce se dizolva mierea complet. Atunci se mai adauga o jumatate de litru de lapte proaspat, continuand sa amestecam. Se bea un pahar intre mese si un pahar seara, la culcare. (Drojdia sa fie mereu proaspata.)

"Sufar din nastere de epilepsie"
(Raspuns pentru M.E. - Targu Mures, F. As nr. 348)

1. Intr-o revista ungureasca ("Elet es Tudomany") am citit un articol extrem de interesant, in care se afirma ca medicii canadieni au ajuns la senzationala descoperire ca, in cazul unei cantitati mici de mangan in organism, corpul uman este zguduit de crize epileptice. La un baiat de 12 ani, testele obisnuite pentru bolnavii de epilepsie n-au dus la nici o concluzie. Atunci au verificat cantitativ toate elementele din sange si a reiesit ca nu avea nici macar jumatate din cantitatea de mangan normala. De asemenea, in sangele mamei, cantitatea de mangan era mica. Apoi, au verificat valorile manganului la alti copii epileptici si, de asemenea, ele erau mici. Medicii studiaza mai departe legatura dintre mangan si crizele epileptice si spera ca printr-o alimentatie mai bogata in mangan sa vindece aceasta boala grea. Intreband o ruda, de profesie farmacist, daca in farmacii exista mangan, mi-a raspuns afirmativ. Parerea mea ar fi sa va consultati medicul in privinta aceasta sau, daca nu stie nimic, sa apelati personal la mangan. Medicamentele sunt insotite de instructiuni privind administrarea lor.
Latinca Romulus - Str. Ivoianu 43/F, Arad, cod 2900

2. Va sugerez cateva retete de tratament pe cale naturala, recomandate de oameni care le-au incercat si au obtinut rezultate bune. Comprese cu bitter suedez, aplicate pe zona occipitala. Procedeul e dublat de ingerarea de ceai de urzici, din care se beau patru cani pe zi, in care se toarna cate doua linguri de bitter suedez. Se amesteca ulei de masline cu ceara si fagure de albine topite (in cantitati egale). Se unge cu acest preparat o bucata de panza si se aplica sub forma de compresa pe coloana vertebrala. Se recomanda bai cu flori de fan din zona montana. (Se umple un saculet care se fierbe 5 minute in 5 litri de apa, apoi se baga in apa din cada, impreuna cu lichidul infuzat.) Sucuri de legume: se beau zilnic 300 ml suc de morcovi, 160 ml suc de spanac, 100 ml suc de sfecla, 120 ml suc de salata verde, 30 ml suc de castraveti, 31 ml suc de patrunjel. Masarea, vreme de 5 minute zilnic, a zonelor reflexogene pentru ganglionii limfatici. Multa speranta, sanatate si incredere in rugaciunile catre Dumnezeu!
Maria Guluta - Str. Costache Conachi nr. 8, bl. 6A, sc. 1, ap. 51, sector 2, Bucuresti

"Baietelul meu are prea putine trombocite in sange"
(Raspuns pentru Trabalescu V. - Alba Iulia, F. As nr. 348)

1. In Formula As nr. 237 (anul Vi, nov. 1996) s-a publicat raspunsul d-nei Carmen Forfadi (tel. 065/77.46.23), care recomanda un tratament naturist pentru marirea numarului de trombocite: se face o infuzie dintr-o lingurita de cretisoara, peste care se toarna o cana de apa fiarta. Se acopera si se lasa sa se infuzeze un sfert de ora. Nu se indulceste. Se beau doua cani pe zi - una pe stomacul gol si a doua seara, la o ora si jumatate dupa ultima masa. Sperand ca aceste randuri va vor fi de folos, va multumesc pentru timpul acordat. Cu stima si bucurie, pentru ca aveti o publicatie foarte interesanta.
Eliza - Bucuresti

2. Sunt o mama care a trecut prin aceleasi momente grele prin care treceti dv. cu baietelul. Fetitei mele i s-a depistat boala la 3 ani, in urma unei cazaturi la joaca, cand a avut o hemoragie pe nas, care nu i s-a oprit mult timp. Nu mai vreau sa va povestesc odiseea mea prin diverse spitale, vreme de ani de zile, ci doar finalul, care este mai optimist: dupa ce nu mai aveam vreo speranta ca fetita se va inzdraveni, am ajuns la Bucuresti, la doua doctorite de exceptie - dr. Mihu Mihaela si dr. Mihalache - care au izbutit cu ajutorul unor medicamente puternice sa-i stabilizeze boala, asa incat mai mergem la control doar din 6 in 6 luni. Le gasiti la Spitalul clinic de copii "Maria Sklodowska-Curie" (Spitalul de copii "Budimex") - B-dul C-tin Brancoveanu nr. 20, sector 4, Bucuresti, tel. 682.41.60. Diagnosticul fetitei mele este: purpura trombocitopenica idiopatica cronica si hepatita cronica cu antigen Hbs prezent. Va doresc din adancul sufletului sa va ajute bunul Dumnezeu sa se faca baiatul sanatos. Cu nadejde in Dumnezeu si in Maica Domnului, inainte!
Mocanu Mariana - Str. Albota, bl. 10, sc. B, et. 4, ap. 37, loc. Victoria, jud. Brasov, cod 2342, tel. 068/24.37.73

3. Va recomand o reteta pe care am folosit-o si noi, pentru fetita noastra in varsta de 10 ani, cu rezultate foarte bune. (Diagnosticul ei - purpura trombocitopenica acuta.) Ingrediente: miere de albine naturala - 1 kg, propolis solid, dat pe razatoare de plastic - 20 g, aloe (frunze date tot pe razatoarea de plastic) - 750 g. Planta sa fie in varsta de 3-5 ani. Inainte de recoltare, planta sa nu se ude timp de 5 zile. Toate ingredientele se pun intr-un borcan de sticla si se tin la rece timp de 5 zile, dupa care se administreaza astfel: in primele 5 zile, se ia cate o lingura dimineata si la pranz, cu doua ore inainte de masa, apoi se ia cate o lingurita dimineata si la pranz, cu doua ore inainte de masa. Durata tratamentului este de la trei saptamani pana la doua luni. Cura se poate repeta inca o data, dupa o pauza de sapte zile. Atentie, sa nu confundati planta de aloe cu alta. Amestecul de aloe este recomandat si in vindecarea urmatoarelor boli: viroze respiratorii, anorexie, cefalee, faringo-amigdalite, astm bronsic, reumatism, paralizii, infectii cronice ale pielii, neurastenii, ulcere gastrice, cancere, Tbc pulmonar. Contraindicatii: in sarcina si dereglari hormonale. Rezultate bune in vindecarea bolii copiilor nostri da si medicamentul Dexona, care noua ne-a fost recomandat de un medic de la Spitalul "Victor Gomoiu" din Bucuresti.
Vasilica Marin - Str. Ecaterina Teodoroiu, bl. 8, sc. A, ap. 1, Slatina, jud. Olt

"Am negi pe limba si amigdale"
(Raspuns pentru Carmen Nicolae - Bucuresti, F. As nr. 348)

1. Citind scrisoarea dv. publicata in F. As, consider ca va pot fi utile urmatoarele recomandari, privitoare la suferinta dv. Negii pe care-i aveti si care va creeaza, cu siguranta, nu numai un disconfort fizic, ci si unul psihic, pot fi fie de sorginte virala (infectie cu unul din virusurile papilomatozei umane), fie de natura neinfectioasa (papilomatoza orala florida). Din descrierea dv. nu reiese insa modul in care au aparut, modul de evolutie, si nici aspectul precis al leziunilor (numar, culoare, forma, consistenta, localizare, daca sunt sau nu dureroase etc). Pentru a-mi clarifica aceste aspecte, va rog sa-mi scrieti urgent, pe adresa: Mares Mihai - B-dul Copou nr. 32, bl. B4, ap. 4, cod 6600, Iasi (anexand neaparat si o fotografie in prim-plan a cavitatii bucale, cu leziunile respective). Deocamdata, ca tratament, puteti incerca urmatoarea schema: 1. Cantastim - o fiola/saptamana, timp de opt saptamani. Se administreaza prin injectare subcutanata. 2. Gargarisme si spalaturi bucale de trei ori pe zi, timp de 10-15 minute fiecare repriza, folosind un amestec de 5 ml tinctura de propolis 30% (o gasiti la magazinele "Apimondia") si 5 ml infuzie de galbenele (10%). Aceste produse trebuie folosite timp de cel putin 15-20 de zile. De asemenea, pentru a evita agravarea si extinderea procesului patologic, va sfatuiesc sa renuntati total la fumat (bineinteles, daca aveti acest viciu) si sa evitati pe cat posibil starile de stress. Va doresc sanatate si astept detalii privitoare la boala dvs.
Mihai Mares, student anul Vi, U.A.M.V. - Iasi

2. Va propun o reteta pe care am experimentat-o chiar eu. Cu zece ani in urma, mi-a aparut pe mucoasa bucala o formatiune celulara, un papilom, care crestea incet. De frica operatiei, nu i-am acordat atentie, nu ma jena prea mult. In toamna anului trecut, a crescut insa mare, cam de 2 cm diametru si 1 cm inaltime si parca ma jena si obrazul. Eram sigura ca voi ajunge la cutit. Cineva m-a sfatuit sa fac un tratament cu ulei de ricin. De doua ori pe zi tin ulei de ricin in gura, pe partea cu papilomul, cam 45-60 de minute. Ca sa suport mai usor tratamentul, in acest timp ma uit la Tv sau citesc ceva. Dupa 30 de zile, papilomul parca s-a topit. Dupa 70 de zile, a ajuns de marimea unui bob de linte. Voi continua tratamentul pana la disparitia totala. Sunt sigura ca puteti beneficia si dv. de acest tratament. Fiti atenta doar sa nu inghititi prea mult ulei (in timp ce-l tineti in gura), deoarece este un purgativ destul de drastic. Cu speranta si credinta in Dumnezeu, veti scapa de acest calvar.
Tatiana Grujdin - Aleea Stejarului nr. 2, bl. J, ap. 6, Constanta

"Nu pot sa scap de un herpes genital"
(Raspuns pentru Radu L. - Cluj, F. As nr. 360)

Prietena mea a suferit cumplit, timp de zece ani, de un herpes genital. A fost pe la toti medicii si a facut tot felul de tratamente. Toti i-au spus ca herpesul nu se vindeca in totalitate, dar se poate ameliora. A facut si vaccin antiherpetic si alte tratamente, dar nu i-au ajutat. Acum, prietena mea este plecata in Israel si mi-a scris ca se simte foarte bine. Cum? In fiecare zi, face bai locale caldute cu apa cu sare iodata. Un litru de apa si o lingura cu varf de sare. Sarea iodata se gaseste in comert. Dupa baie, se aplica un unguent: Locacorten Tar (se gaseste in farmacii). Herpesul apare la sase luni sau la un an. Cu acest tratament (ieftin si foarte bun), prietena mea se simte foarte bine.
Marinela - Tel. 772.83.85, Bucuresti

"Cum se trateaza lipomii?"
(Raspuns pentru Ileana - Bucuresti, F. As nr. 360)

Stimata domnisoara, desi nu sunt medic, sper sa va pot ajuta. Si eu am avut aceeasi problema si am reusit sa ma vindec cu ajutorul bitterului suedez, in felul urmator: locul trebuie mai intai uns cu alifie de galbenele, apoi se aplica o bucata de vata imbibata cu bitter suedez, se pune deasupra o bucata de vata uscata, pentru izolatie termica, se acopera cu o folie de material plastic sau se leaga cu o fasa. Cu aceasta compresa se poate umbla prin casa sau se poate sedea. Dupa scoaterea compresei, se pudreaza pielea cu talc, pentru a impiedica aparitia mancarimilor. Bitterul suedez se poate achizitiona ca atare de la farmacii sau se poate prepara in casa cu plante cumparate de la Plafar. Dupa doua saptamani, lipomul - care era initial cat un banut - s-a redus pana la dimensiunea unui bob de mazare, iar dupa inca o saptamana, a disparut complet. Reteta respectiva se gaseste si in cartea Mariei Treben, din care m-am inspirat. Respectand tratamentul intocmai, in fiecare zi, am reusit sa evit o operatie chirurgicala care, desi nu este foarte complicata, este neplacuta. Va doresc succes si multa sanatate!
Betis Deliana - Bucuresti

"Sufar de 24 de ani de acnee rozacee"
(Raspuns pentru Constantina - Craiova, F. As nr. 360)

Va sfatuiesc sa va adresati d-lui dr. prof. Pavel Vulcan de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti, care mie a reusit sa imi vindece boala dupa ani de zile de tratamente zadarnice. Mi-a prescris un unguent si ca antibiotic Doxiciclina. Va scriu cu inima buna, convins fiind ca va vin in ajutor.
Stoica Coriolan - Aleea Trestiana nr. 1, bl. 16, sc. B, ap. 54, sector 4, Bucuresti