Untul isi pierde gustul de rancezeala daca il puneti sub apa rece si-l amestecati cu tulpinite de patrunjel.
Cafeaua reincalzita nu trebuie niciodata lasata sa dea in clocot, fiindca isi pierde aroma.
Dulceata preparata in casa e gata cand, punand o picatura pe-o farfurie, nu curge.
Ouale se pastreaza la fel de bine ca-n frigider daca sunt invelite in bucati de ziar.
Ouale se pot congela numai daca sunt batute (ca pentru omleta) sau se separa albusul de galbenus.
Ouale nu suporta tacamurile de argint. Nu le lasati prea multa vreme alaturi in farfurie, fiindca oul ataca metalul si-l innegreste.
Ceapa nu mai pisca la ochi daca inainte de folosire o bagati cel putin un sfert de ora in frigider (necuratata). Cand o curatati, porniti totdeauna de la mustati catre coada.
Macaroanele fierte (chiar si cele italiene) trebuie totdeauna trecute printr-un jet de apa rece, ca sa se intareasca.
O foaie de dafin, pusa in apa unde fierb macaroanele, le va da un gust excelent.
Cartofii preparati la cuptor se coc mult mai repede daca inainte ii fierbeti cateva minute in apa ce clocoteste.
Carnea de pui dobandeste un gust excelent daca, inainte de-a o frige pe gratar, o lasati sa se macereze in iaurt amestecat cu multe condimente aromate.
Carnea de pasare isi pierde la fript grasimea aflata sub piele, daca o intepati regulat cu furculita si la sfarsit o stropiti cu suc de lamaie.
Orezul pus la fiert nu trebuie amestecat, fiindca se lipeste de oala.
O felie de lamaie pusa in apa in care fierbe orezul il face mai alb.
Orezul va dobandi un gust excelent daca in apa in care il fierbeti adaugati un varf de cutit de Vegeta sau un cub de supa concentrata de pasare.
Orezul cu lapte se prepara din boabe rotunde, care fierb mai usor. Orezul cu bobul lung nu se inmoaie destul.
Pulpa la tava (sau curcanul pentru Craciun) dobandeste o savoare aparte daca in timp ce se afla in cuptor o injectati cu coniac.
Friptura de porc sau de vaca devine mai moale daca o ungeti cu un strat de mustar, inainte cu cateva ore de a o baga la cuptor.
Sosul de rosii e mai putin acid daca ii adaugati o bucatica de zahar.
Sosul bechamel reuseste perfect numai daca puneti lapte rece in faina incinsa in unt.