Strabunica stie tot

Redactia
Amoniacul este cel mai bun detergent pentru argint. E suficient sa inmuiati obiectele innegrite intr-o baie de apa calda in care adaugati cateva picaturi de amoniac, pentru ca metalul sa-si recastige stralucirea initiala. Frecati apoi si stergeti cu o carpa uscata.. Cazile de baie se curata perfect...

Amoniacul este cel mai bun detergent pentru argint. E suficient sa inmuiati obiectele innegrite intr-o baie de apa calda in care adaugati cateva picaturi de amoniac, pentru ca metalul sa-si recastige stralucirea initiala. Frecati apoi si stergeti cu o carpa uscata.

Cazile de baie se curata perfect cu ajutorul unui amestec din apa calda si bicarbonat de sodiu. Insistati cu pasta obtinuta asupra petelor de murdarie mai rezistente.

Ceara de lustruit mobila, aplicata vreme indelungata, naclaieste luciul lemnului. Stergeti-l din cand in cand cu o carpa umezita in otet de vin.

Tartrul, depus pe vasele in care se fierbe apa, iese daca lasati cateva minute sa clocoteasca in ele 1/2 pahar de otet amestecat cu 1/2 pahar de apa, in care adaugati 2-3 lingurite de sare. Lasati solutia sa ramana peste noapte in vas.

Gumele de sters devin cu vremea prea negre si murdaresc hartia. Pentru a le face utilizabile, scufundati-le intr-un vas cu apa care fierbe, in care adaugati si trei varfuri de cutit de bicarbonat.

Lama cutitelor se ascute excelent pe un ghiveci de flori din lut.

Cutitele ruginite se curata cu o jumatate de ceapa presarata cu zahar. Lasati amestecul sa actioneze cateva minute, apoi frecati lama cu un burete de sarma.

Arama coclita se curata de minune cu Coca-Cola.

Oglinzile si geamurile zgariate se curata perfect cu pasta de dinti.

Geamurile nu trebuie spalate niciodata pe soare, fiindca raman pete albe.