Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Fata mea se chinuie cu vertijul Mnire". (Raspuns pentru Elisabeta Calugareanu - Bucuresti, F. As nr. 347). 1. Am 60 de ani. La varsta de 24 de ani mi s-a diagnosticat sindromul Mnire. Am facut tratamente cu cele mai bune medicamente din lume la ora aceea, dar boala se inc...

Cititorii Raspund

"Fata mea se chinuie cu vertijul Mnire"
(Raspuns pentru Elisabeta Calugareanu - Bucuresti, F. As nr. 347)


1. Am 60 de ani. La varsta de 24 de ani mi s-a diagnosticat sindromul Mnire. Am facut tratamente cu cele mai bune medicamente din lume la ora aceea, dar boala se incapatana sa revina la un an. Cauza, de obicei, era oboseala sau trezirea brusca din somn. Am scapat de boala prin acupunctura. Am facut trei sedinte la prima aparitie a bolii si cate patru sedinte la alte doua aparitii. De 15 ani, vertijul nu mi-a mai aparut, dar am avut grija sa-mi acord somn regulat si suficient. Ridicatul brusc din pat este, de asemenea, o cauza a revenirii bolii. Dupa acupunctura, privirea se lumineaza si greturile se reduc simtitor.
Elena Maxim - Bucuresti

2. Am 60 de ani si ma chinuie acest vertij din 1984. Tratamentul cel mai eficient pentru mine a fost, timp de 12 ani, ceaiul cu vasc. Am urmat si tratamentul cu Betaserc, dar dupa un timp a devenit ineficient. Din fericire, am aflat de cabinetul medical al d-nei dr Andreykivits din Timisoara, str. Eneas nr. 71, tel. 056/16.78.71 si urmez de doua luni un tratament naturist cu extracte din plante, care da rezultate deosebite. Zgomotul din urechea afectata a disparut in proportie de 90%, capul mi s-a limpezit, iar senzatia de ameteala a disparut. O sfatuiesc pe d-na Calugareanu sa ia legatura telefonica cu acest cabinet (cel mai bine intre orele 9.00 - 10.00). Respect si stima pentru "Formula As" si pentru toti cititorii ei. Cu dragoste,
Ranisav Ioan - Str. Cheia nr. 9, ap. 14, Timisoara

3. Am 42 de ani si, de la varsta de 30 de ani, am trait clipe cumplite provocate de vertijul Mnire. M-am vindecat datorita lui Dumnezeu si doctorului Pascu, de la Centrul de Fonoaudiologie Panduri din Bucuresti, care mi-a recomandat un medicament-minune: Hygroton. Atentie! Inainte de administrare, se fac analize pentru a se stabili valorile potasiului din organism. Nu mai luati Betaserc. Nu va ajuta cu nimic. Dimpotriva. Daca doriti amanunte, puteti sa ma contactati la tel. 048/82.29.35, dupa ora 20.00.
Pahontu Nicolae - Campulung-Muscel

"Am osteoporoza si reumatism degenerativ"
(Raspuns pentru Maria Deas - Bucuresti, F. As nr. 347)

Am 64 de ani si, pana in urma cu patru ani, m-a chinuit si pe mine un reumatism degenerativ si semne (dureri, intepaturi) de osteoporoza la soldul drept. Dupa zadarnice tratamente medicamentoase, o ruda din Basarabia m-a invatat o veche reteta ruseasca, prin care am izbutit sa scap de toate durerile. Mai intai, se instituie o dieta alimentara severa, care exclude carnea, grasimile si produsele fainoase. Se recomanda in schimb laptele crud (nefiert), iaurtul (in cantitate redusa), rosiile (in cantitati cat mai mari), legumele si fructele. De baza, in acest tratament, este ingerarea de apa calda (fiarta inainte), care inlocuieste apa de robinet, vreme de sase zile. Pe cale externa, se practica baile cu flori de fan (fan uscat, niciodata crud). Mai intai, se acopera toata cada cu o folie de plastic, in care se face o deschizatura pentru cap, fara ca aburul sa iasa din baie. Separat, se fierbe, circa 30 de minute, un kilogram de flori de fan, apoi se toarna fiertura in apa din cada si, dupa ce pacientul intra in baie, se acopera cada cu prelata impermeabila, bine stransa in jurul gatului. Durata baii este de 15 minute. (Se poate adauga apa fierbinte din cand in cand.) Temperatura apei sa fie atat de ridicata, cat poate suporta pacientul (atentie la cardiaci!). Se face o singura baie pe zi, seara. In total, se fac 40-50 de bai. Tratamentul poate fi repetat dupa o pauza de o luna. Avand in vedere ca locuiti la o ferma, fanul va e la indemana, deci incercati. Eu am uitat de dureri.
Maria Voicila - Pitesti

"Am pancreatita si hepatita cronica"
(Raspuns pentru Daniela - Bucuresti, F. As nr. 347)

Acum 12 ani, am avut pancreatita si am tinut un an de zile regim alimentar fara grasimi, fara prajeli, fara carne si tocaturi, cu lactate degresate, fructe fierte sau coapte, legume fierte sau salate, cu foarte putin ulei, cereale (acum se gasesc peste tot: grau incoltit macinat, soia, fulgi de porumb si ovaz etc). Mesele se iau la 3-4 ore. Dupa cele trei mese considerate principale (8.00 - 14.00 - 19.00), se bea cate o cana de ceai hepatic (se gaseste la Plafar), neindulcit sau putin indulcit cu miere. Atentie! Cand s-a stabilit un program al meselor, acestea se iau in fiecare zi la aceleasi ore, pentru a stimula pancreasul sa produca enzimele pentru digestie. Pentru hepatita cronica, exista medicamentul Liv 52, care reface celula hepatica. Va doresc sanatate multa.
Elena Istoc - Bacau, tel. 034/17.83.39

"Baietelul meu sufera de bronsita"
(Raspuns pentru I. Gina - Draganesti-Olt, F. As nr. 347)
Baiatul meu, care s-a nascut in perioada Cernobil, a avut bronsita de la patru luni si am reusit sa il vindec abia la sapte ani, cu ajutorul d-lui dr Sendrea D. Tratamentul a fost urmatorul: trei luni de toamna si trei luni de primavara, se ia in fiecare zi Ketotifen si Salbutamol. In plus, in fiecare luna, zece zile consecutiv, se ia si Bronchovaxom. Adresati-va unui medic pediatru, care sa va stabileasca dozele ce se administreaza pe kg/corp. Sunt cinci ani de cand baiatul meu a facut acest tratament si de atunci n-a mai racit niciodata. Va doresc sanatate multa.
Elena Istoc - Str. Stefan cel Mare nr. 42, bl. A, ap. 2, Bacau

"Sufar de lichen scleroatrofic"
(Raspuns pentru F. Elena - Targoviste, F. As nr. 347)

Preparatele pe baza de miere dau rezultate excelente in tratarea lichenului. Folositi alifie cu propolis (20% vaselina), care se gaseste si la "Apimondia". Se aplica un strat subtire in zona bolnava, apoi se aplica un pansament care se schimba zilnic. Intern: luati tinctura de propolis (se gaseste la magazinele de profil), cate 30 de picaturi, de trei ori pe zi, in putina apa, cu jumatate de ora inainte de mese. Va recomand, de asemenea, doua alifii deosebit de eficiente, produse de firma "Plantavorel" - Piatra-Neamt: Radex (tataneasa + catina + galbenele) si Ulvaplant (extract de galbenele + tataneasa). Se aplica in strat subtire de 1-2 ori pe zi.
Mihai Rebegea - Brasov

"Fetita mea sufera de laringita acuta cu edem glotic"
(Raspuns pentru Dalia Dragus - Bucuresti, F. As nr. 359)
Cand avea 14 ani, fiica mea s-a trezit intr-o noapte cu spasme respiratorii sufocante deosebit de grave, care i-au pus in pericol viata. Crizele s-au repetat de mai multe ori in trei luni si nu am fost in masura sa o ajutam, cu toate ca am apelat disperati la un mare numar de medici, administrandu-i tratamente masive cu antibioticele indicate de acestia. In final, sansa noastra a fost un medic mai in varsta, care i-a pus diagnosticul corect de laringita spastica obstruanta, maladie care apare cel mai adesea la bebelusi si deci era putin probabila aparitia ei la un copil mai mare. S-ar putea ca fetita dv., in varsta de trei ani, sa sufere de aceeasi boala, nediagnosticata inca. Tratamentul recomandat de medicul respectiv, care practic ne-a salvat fiica de la moarte, a fost administrarea de doua ori pe zi a cate unei tablete de Peritol, un antihistaminic fabricat in Ungaria, si care se gasea usor in farmacii. O cutie de Peritol a fost suficienta. Crizele au disparut imediat si definitiv. Sper ca acest tratament (in doze mai reduse, corespunzatoare varstei, conform indicatiei medicului) sa-i fie util si fiicei dv.
Valeriu Munteanu - Str. Albac nr. 1, ap. 16, Timisoara

Caut Urgent Laptele "Modilac Soya" (0-5 luni)
Va trimit aceste randuri in speranta ca, prin publicarea lor in revista, unul dintre cititorii dv. din Franta va scurta suferinta fetitei mele, in varsta de doi ani, care are o maladie grava: sindrom de malabsorbtie cu steatoree, cu tripla intoleranta la lactoza, zaharoza (glucoza) si la gluten. In prezent, singura hrana a copilului o constituie morcovii, cu putina carne. Aceasta alimentatie unilaterala genereaza rahitism, anemie, distrofie. Din pacate, mucoasa intestinala, traumatizata de antibiotice si morcov, nu a putut tolera formulele de lapte praf vegetal existente in farmacii. Iata de ce am nevoie urgenta de laptele "Modilac Soya" (0-5 luni) fara lactoza, fara zaharoza. El constituie singura solutie pentru un copil cu diaree permanenta si lipsit continuu de toate alimentele. Multumesc anticipat cititorilor din Franta, care ma vor intelege si ajuta cu cateva cutii din acest lapte extrem de pretios pentru sanatatea unui copil de doi ani si a unei mame disperate. Adresa mea este:
Maria Barbu - Str. col. Poenaru Bordea nr. 18, et. 3, ap. 12, sector 4, Bucuresti, cod 70502, tel. 337.24.34.