Cititorii intreaba

Redactia
Cititorii Intreaba. "Am prolaps de valva mitrala". Stie cineva cum se trateaza prolapsul de valva mitrala, indiferent prin ce tratament: bioenergetic, naturist etc? Daca stiti, va rog sa ma ajutati.. Neamtu Emilia - Bucuresti. "Baietelul meu sufera de ganglion paraamigdalian". Am un...

Cititorii Intreaba

"Am prolaps de valva mitrala"
Stie cineva cum se trateaza prolapsul de valva mitrala, indiferent prin ce tratament: bioenergetic, naturist etc? Daca stiti, va rog sa ma ajutati.
Neamtu Emilia - Bucuresti

"Baietelul meu sufera de ganglion paraamigdalian"
Am un baietel de cinci ani si jumatate, care sufera de peste doi ani de zile de ganglion paraamigdalian. Cu tot tratamentul efectuat, amigdalele ii sunt mult marite. Astept cu multa nadejde ca cititorii revistei sa-mi recomande fie un tratament naturist eficace, fie un medic specialist. Va multumesc,
Serbanica Emilian - loc. Optasi, jud. Olt

"Din cauza unor ovare polichistice, sufar de hirsutism"
Sunt, probabil, una din multele persoane care sufera de hirsutism, din cauza unor ovare polichistice. Am urmat tratament endocrinologic, cu Diane 35 si Euthyrox, apoi medicatie homeopata si, in final, am urmat doua luni tratamentului d-lui Vasile Popa. Cert este ca nici un tratament n-a dat rezultate si pentru mine a devenit o obsesie epilarea, in fiecare saptamana, atat pe fata, cat si pe restul corpului. Va rog din suflet sa ajutati o fata care nu mai stie ce remediu sa incerce si care trebuie tot timpul sa-si ascunda sub haine pilozitatea.
Tita - Bucuresti

"Tatal meu are o micoza bronhopulmonara care-l sufoca. Are nevoie de un tub mediu de oxigen"
De trei luni de zile, tatal meu zace intr-o crunta suferinta, fara ca doctorii sa-i fi pus un diagnostic precis. Totul a pornit de la o gripa tratata necorespunzator. Medicii i-au administrat antibiotice pentru tratarea bronhopneumoniei, diagnostic care s-a stabilit ulterior ca a fost gresit. Dupa nenumarate investigatii, s-a ajuns la concluzia ca ar suferi de o micoza bronhopulmonara (o infectie fungica cu candida). Ni s-a sugerat administrarea medicamentului Diflucan, care a costat enorm, dar care nu i-a adus nici o ameliorare, expectoratia mucopurulenta mentinandu-se, la fel ca si starile de sufocare, care devin tot mai puternice. S-a crezut ca ar avea cancer, dar analizele au iesit bine. Ni s-a recomandat, in cele din urma, efectuarea unei biopsii pulmonare, insa tatal meu (in varsta de 62 de ani) nu mai poate rezista, din cauza anemiei puternice (a slabit 20 de kg) si a starilor de sufocare, care nu-i permit nici macar sa se ridice de pe perna. In momentul de fata, tratam in continuare micoza pulmonara, urmand sa-i administram Diflucan - fiole. Rugamintea mea este ca, daca a suferit cineva de o asemenea boala crunta, sa ne ajute cu un sfat. De asemenea, daca are cineva un tub de oxigen de marimi reduse, pe care ar vrea sa ni-l vanda sau sa ni-l imprumute, i-am ramane indatorati. Fara acest tub, viata tatalui meu, in cazul in care am vrea sa-l aducem acasa, deoarece sufera de o cadere psihica grava si nu mai suporta spitalul, ar fi in pericol. Dorinta noastra si a lui ar fi sa-l putem aduce acasa. Cu speranta in suflet ca nu este prea tarziu, va multumesc.
Stroe Gabriela - Str. Sergent Latea Gh. nr. 12, bl. C47, sc. B, ap. 107, sector 6, Bucuresti, tel. 726.89.54 (Insistati, pentru ca suntem aproape tot timpul la spital.)

"Am ramas cu urme de varsat de vant pe fata"
Anul trecut, in aprilie, am avut varsat de vant, de care n-am scapat nici pana astazi. Dupa trei saptamani, fiind cu cojile pe corp, am facut baie si le-am rupt. Am ramas cu gropi si bube pe fata. Daca stie cineva un medic bun, care sa ma ajute sa scap de acest necaz, il rog frumos sa ma indrume.
Furdui Alina - Alba-Iulia

"Mi se infunda narile si ma chinuiesc rau genunchii"
Mi se infunda narile asa de tare, de parca ar fi lipite. Chiar daca imi suflu nasul, nu iese absolut nimic si ele tot lipite raman. Aceasta se intampla mai ales noaptea. Pentru a putea respira pe nas, folosesc un spray, dar a inceput sa nu mai aiba efect. De asemenea, am o gonartroza care imi da mari dureri de genunchi, chiar si cand stau jos. Nu stiu ce sa mai incerc, am epuizat toate tratamentele clasice si naturiste (diadinamice, ultrascurte), dar degeaba. Astept cu nerabdare raspuns in reivista dv. si va multumesc anticipat.
Pardu Ion - Ploiesti
(Pana la noi solutii, va recomandam sa folositi noile unguente Boicil Forte, produse de "Exhelios" Timisoara. Au efecte calmante imediate.)


"Sufar de parotidita subacuta"
Am 42 de ani si de sase luni sufar de o parotidita subacuta stanga. Tratamentele recomandate de medici nu dau nici un rezultat. Daca stie cineva un tratament cu ajutorul caruia a izbutit sa se vindece (naturist sau alopat), il rog sa mi-l recomande si mie. Nu mai vreau sa fac o interventie chirurgicala, deoarece in urma cu trei luni m-am operat de fibrom. Va multumesc din tot sufletul,
Georgeta Andreescu - Timisoara

"Am doi polipi pe colon"
Sunt in etate de 66 de ani si de circa un an am observat in scaun cate un cheag de sange, fara a-mi provoca dureri sau constipatii. In urma unei colonoscopii, s-au depistat doi polipi: unul de 4,5 cm, celalalt de 0,5 cm. Ii intreb pe cititorii care s-au confruntat cu o asemenea problema cum s-au vindecat si daca este posibila vindecarea pe cale naturista. Va multumesc si Dumnezeu sa va ocroteasca de rele si necazuri.
Lavinia - Orsova

"Am dureri mari de cap, care nu cedeaza la tratamente"
Am 22 de ani, sunt student si as dori sa ma ajutati intr-o problema mai veche a mea. In urma cu aproximativ cinci ani de zile, am inceput sa am dureri puternice de cap in zona cefei. Toate analizele pe care le-am facut (neurologie, oftalmologie, O.R.L.) au iesit bune, cu recomandarea administrarii de analgezice pentru calmarea durerilor. Durerea nu a cedat, dimpotriva, s-a amplificat, mai ales la efort fizic si cand invat. Durerea se manifesta ca o strangere puternica in interiorul capului, in zona cefei si se amplifica cand ma manifest mai intens (ras sau strigat), daca imi tin capul aplecat intr-o parte, mai mult de cateva zeci de secunde. Chiar si mersul imi provoaca dureri, caldura soarelui sau un neinsemnat pahar de bere. Am observat ca in momentul cand imi pun o sursa de caldura la ceafa (foehnul sau dusul cu apa fierbinte) durerea cedeaza, dar dupa retragerea caldurii, revine. Am urmat o alta serie de investigatii, si mai amanuntite, printre care si o tomografie la glanda suprarenala si la cap, am fost internat la Targu Mures, la neurologie. Dupa externare, n-am simtit nici o ameliorare. Am intrerupt studiile pentru un timp, sperand ca voi gasi o rezolvare, dar nu am gasit nici un tratament, desi am facut acupunctura, bioenergie etc. Absolut toti medicii mi-au spus ca sunt sanatos, dar eu ma confrunt in continuare cu aceleasi dureri criminale. Ma descurc foarte greu in perioada sesiunilor, iar la cursuri abia fac fata pana la capat. Va rog insistent sa ma ajutati, recomandandu-mi o posibilitate de investigare si tratare a acestei dureri care mi-a dat peste cap intreaga viata, lipsindu-ma de bucuriile si placerile tineretii.
Panzaru Lucian - Sibiu

"Mi s-a dus tot tesutul adipos de la sani"
Sunt din Cluj-Napoca si ma adresez d-voastra cu urmatoarea problema: am 44 de ani, un singur ovar, un copil, si de anul trecut mi s-a dus tot tesutul adipos de la sani. Am urmat tratamente endocrinologice si ginecologice pentru reglarea ciclului si evitarea instalarii menopauzei, dar cu sanii nu s-a rezolvat nimic. Daca cineva cunoaste tratamente eficiente in problema mea, va rog ca prin intermediul ziarului dvs. sa ma ajute. Va multumesc anticipat si va urez prosperitate si ani multi. Consider "Formula As" un ziar exceptional si prompt, pe toate gusturile.
Toate cele bune,
J.J. - Cluj-Napoca