Strabunica stie tot

Redactia
Chibriturile umede, care se aprind greu, trebuie frecate inainte de intrebuintare cu o perie aspra.. Sacul aspiratorului, daca raspandeste un miros urat, de praf statut, va mirosi a parfum pe durata functionarii, in cazul in care vaporizati cateva picaturi de ulei aromat in interiorul pungii.. St...

Chibriturile umede, care se aprind greu, trebuie frecate inainte de intrebuintare cu o perie aspra.
Sacul aspiratorului, daca raspandeste un miros urat, de praf statut, va mirosi a parfum pe durata functionarii, in cazul in care vaporizati cateva picaturi de ulei aromat in interiorul pungii.
Sticlele umplute cu lichid se pastreaza reci, daca le infasurati in mai multe ziare inmuiate in apa sarata. Reteta e buna pentru iesirile la iarba verde, in cazul cand nu aveti cutii frigorifice.
Ciorapii de matase rezista mai mult daca ii spalati des. Cateva picaturi de glicerina adaugate in apa de clatit ii vor face catifelati si rezistenti.
Ciorapii de matase prea stramti trebuie imbracati cand sunt umezi. Se vor largi dupa marimea piciorului.
Cuptorul aragazului se aprinde fara riscul de a va arde daca, in loc de chibrit, folositi o macaroana subtire, aprinsa la un capat.
Caldura din camera, pe vreme caniculara, cedeaza simtitor daca intindeti in dreptul ferestrei un cearceaf ud, pe care trebuie sa-l umeziti sistematic.
Apa in care se fierbe ceapa alunga mustele, daca este aplicata pe canaturile de lemn ale usilor si ferestrelor.
Parfumurile detesta lumina si caldura. Cel mai bine ar fi sa le tineti la frigider.
Menta alunga puricii. Puneti frunzele parfumate in cosul pisicilor si-al cateilor, iar daca nesuferitele insecte au patruns si in casa, puneti frunze de menta sub saltea si sub pat.
Obiectele de otel se curata foarte bine folosind un amestec de scrum de tigara si ulei comestibil. Frecati metalul cu acest produs asezat pe o bucata de hartie de ziar, apoi stergeti-l cu o carpa moale.