Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Slabesc intruna". (Raspuns pentru Ruxandra Sarpe - Targu-Jiu, F. As nr. 346). Pentru combaterea constipatiei de care va plangeti si a lipsei de acid, va recomand sa luati otet de mere cu miere de albine, care se gaseste la magazinele "Apicola" sau - si mai bine...

Cititorii Raspund

"Slabesc intruna"
(Raspuns pentru Ruxandra Sarpe - Targu-Jiu, F. As nr. 346)

Pentru combaterea constipatiei de care va plangeti si a lipsei de acid, va recomand sa luati otet de mere cu miere de albine, care se gaseste la magazinele "Apicola" sau - si mai bine - la producatorii particulari. Se bea un amestec din doua lingurite de otet cu miere diluat in 50 ml apa, cu o jumatate de ora inainte de cele trei mese de peste zi: dimineata, la pranz si seara. Dupa mesele principale, luati cate 10 picaturi de propolis (se gaseste in aceleasi locuri). In plus, firma "California Fitness" (tel. 01/223.06.50) are un produs, "Meal Time" - enzime digestive pe baza de plante - care este indicat pentru hipoaciditate si dereglari ale procesului digestiv. Numai reglementandu-l pe acesta, veti reusi sa nu mai slabiti.
Florina - Targu-Mures

"Am chisturi pe ambii sani"
(Raspuns pentru Tamara - Braila, F. As nr. 346)

V-as ruga sa-mi scrieti, dandu-mi amanunte suplimentare despre boala dvs. De aceeasi boala am suferit si eu, si doresc sa va scriu tot ce am facut ca sa scap de ea, pentru ca tratamentul este lung. In plus, as vrea sa va dau o crema pe care o prepar in casa si care m-a facut bine si pe mine.
Enache Maria - Str. Socola nr. 2 A, bl. H9, et. 10, ap. 41, Iasi, cod 6600

"Am polipi la vezica urinara"
(Raspuns pentru Calinescu Nicolae - Galati, F. As nr. 346)

Va indrum sa cautati un bioterapeut, dar sa fie acreditat cu diploma legala, fiindca exista multi escroci. In paralel, respectati urmatoarele indicatii: faceti o cura de cruditati, netrecute prin foc (salata de legume si fructe), cereale si sucuri de morcov si telina. Baile de sezut cu coada calului si coada soricelului sa nu va lipseasca. Polipii sunt provocati adesea de lipsa de calciu si zinc din organism. Va doresc sanatate!
Aura Vasilache (terapeut naturist) - B-dul Decebal, bl. E2, et. 7, Piatra-Neamt

"Sotul meu are cancer esofagian neoperabil"
(Raspuns pentru Ionescu Aurelia - Bucuresti, F. As nr. 346)

Va sfatuiesc sa revedeti numarul 318 al revistei F. As, unde se afla raspunsul d-nei ing. Maria Ghinea din Iasi, pentru un caz similar ("Ma poate salva cineva de la moarte? Am cancer la gat" - raspuns pentru Ene Anghel din Craiova). Tratamentul recomandat i-a fost aplicat cu mult succes unei doamne din Sua. E prea lung ca sa il reproduc aici. Va doresc sanatate!
Giurgea Elisabeta - com. Branistea nr. 440, jud. Galati

"Baiatul meu este bolnav de epilepsie de la 9 ani"
(Raspuns pentru Ristea Tatiana - com. Galicea Mare, jud. Dolj, F. As nr. 347)

Cu toata increderea, puteti merge la Spitalul "Victor Gomoiu" din Bucuresti, b-dul Basarabia, unde-l gasiti pe dl dr prof. univ. Valeriu Popescu, si afectiunea fiului dv. va fi rezolvata. Dl doctor este garantul unei omenii deosebite si al unui inalt profesionalism. Programarile se fac la tel. 01/323.22.30, int. 140.
Anisoara - Bacau

"Am pancreatita si hepatita cronica"
(Raspuns pentru Daniela - Bucuresti, F. As nr. 347)


1. Va sfatuiesc sa va adresati familiei de doctori Elthes din Oradea. Atat eu, cat si baiatul meu am avut hepatita. Dupa prima cura cu ceaiuri, starea generala a fost foarte buna, iar analizele au revenit si s-au mentinut la normal. Adresa este: Elthes Ludovic - Str. Ady Endre nr. 65, tel. 059/13.00.31 si 059/43.62.98, Oradea.
Labant Ladislau - Targu-Mures

2. D-na Daniela, cred ca veti putea gasi solutia miraculoasa a problemelor dv. apeland la Favisan - Lugoj, cu sediul in str. C. D. Loga, tel. 056/35.28.91, intre orele 8.00 si 13.00. Sotul meu, care a avut acelasi diagnostic, se simte foarte bine in urma tratamentului aplicat de d-na Virginia Faur.
Savu Valentina - Str. Mestecanis nr. 2, bl. A38, sc. E, ap. 22, Brasov

"Sufar de lichen scleroatrofic"
(Raspuns pentru F. Elena - Targoviste, F. As nr. 347)

Pentru unele femei, menopauza vine cu mari suferinte. Asa m-am trezit si eu, in urma cu 7-8 ani de zile, cu diagnosticul de lichen scleroatrofic, pus de dermatolog. Initial, mi s-a spus sa incep un tratament injectabil cu Moldamin, de doua ori pe saptamana, cate doua flacoane injectate o data, timp de trei luni de zile. Se stie ca Moldaminul este dureros la injectare, asa ca dupa doua luni ma saturasem si am intrerupt tratamentul. Peste 2-3 saptamani, m-am trezit din nou cu neplaceri, chiar mai mari, si m-am dus din nou la consult. De data aceasta, aceeasi doctorita mi-a spus raspicat ca aceasta boala este periculoasa (precanceroasa) si ca necesita un tratament indelungat. Nu am stat nici o zi in spital, nu am lipsit de la serviciu, dar am respectat sfatul medicului. Astazi, multumesc d-nei doctor care m-a tratat, fiindca m-am vindecat. Ii doresc viata lunga, ca si dvs., stimata d-na Elena.
Anghelescu Elena - Str. Mihai Viteazul, bl. 2, et. 3, ap. 5, Craiova, tel. 051/41.87.16.

"Am osteoporoza si reumatism degenerativ"
(Raspuns pentru Maria Deas - Bucuresti, F. As nr. 347)


1. Am scapat de durerile cauzate de osteoporoza si reumatism degenerativ prin masaje, practicate de circa trei ori pe saptamana, cu un burete natural (lufar), care se gaseste de vanzare la pravalii si piete. Frecarea cu buretele uscat activeaza circulatia sangelui in tot corpul. Masajul se face de la varful degetelor picioarelor in sus si de la degetele mainilor tot in sus. Nu este bine sa se faca in alt sens. Pe urma, ma ung cu ulei de masline, tot in acelasi sens in care fac si masajul. Am incercat si eu tratamente cu diverse medicamente, dar n-au dat rezultat. Dupa o internare la recuperare, nu mai puteam sa merg. Acum mi-au disparut durerile, pot merge bine, pot sa si alerg - pe cand inainte, doctorii mi-au recomandat sa-mi iau baston. Este indicat ca acum, vara, sa va preparati un macerat din musetel proaspat si ulei de masline, care da rezultate si mai rapide. Dar si uleiul de masline simplu este bun: eu il folosesc pentru orice durere provocate de frig sau de curent, ori pentru alte dureri reumatismale. Totodata, trebuie sa aveti incredere in Dumnezeu, sa iertati pe toata lumea, inclusiv pe dusmanii dv., sa spuneti "Tatal Nostru" dimineata si seara, sa aveti ganduri bune, sa faceti fapte bune.
Guluta Maria - Str. Costache Conachi nr. 8, bl. 6A, sc. 1, ap. 51, sector 2, Bucuresti, tel. 01/250.70.78

2. In "Formula As" s-a facut reclama unui medicament pentru osteoporoza si reumatism, pe care l-am luat si eu si ma simt excelent. Il folosesc de aproape un an si am trecut iarna foarte bine. Medicamentul se numeste Lysi si se gaseste in farmacii (eu l-am gasit pe platforma Unirea - fosta Sf. Vineri). Dublati tratamentul cu bitter suedez, cumparat ca atare de la farmacie sau preparat in casa (plantele se gasesc la Plafar) si luati o lingurita de bitter diluat intr-un pahar de apa sau o cana de ceai, dimineata si seara. Rezultatele sunt excelente.
Sanda - Bucuresti

Caz Urgent
Cautam imunoglobulina

Dragos Botezatu, in varsta de 20 de ani, caruia mama sa i-a donat un rinichi, are de curand urmatorul diagnostic: disfunctie medie de grefa, rejectie acuta cortico-rezistenta. Drept urmare, are nevoie urgenta de Imunoglobulina, 6 flacoane pe zi, timp de sapte zile. Eventualii ofertanti sa sune la tel. 01/322.94.73.