Cititorii intreaba

Redactia
Cititorii Intreaba. "Exista vreun tratament pentru sindromul neoplazic?". Fratele meu a fost operat de tumora maligna pulmonara dreapta, in urma cu doi ani. Dupa circa un an si jumatate, a facut metastaza cerebeloasa dreapta. S-a operat din nou, a facut cobaltoterapie si s-a simtit mai bine...

Cititorii Intreaba

"Exista vreun tratament pentru sindromul neoplazic?"
Fratele meu a fost operat de tumora maligna pulmonara dreapta, in urma cu doi ani. Dupa circa un an si jumatate, a facut metastaza cerebeloasa dreapta. S-a operat din nou, a facut cobaltoterapie si s-a simtit mai bine. Au trecut opt luni de la operatie. Acum acuza dureri de cap, ameteli, tulburari de vedere, greutate in vorbire. Analiza de tomograf nu prezinta nici o recidiva. Medicii i-au pus diagnosticul de sindrom paraneoplazic, deci e vorba de o intoxicare a celulelor nervoase. Nu am gasit in revista dv. nici o referinta la aceasta boala. Va rog din suflet sa ma ajutati. Poate exista cineva care imi poate da un raspuns, pentru a-l salva.
Angelica - Focsani

"Sunt in pericol de a-mi pierde vederea"
Sufar de cataracta la ambii ochi, aceasta fiind mai avansata la ochiul stang, cu care nu mai vad deloc. La cel drept, cu care mai vad intr-o oarecare masura, mai sufar si de sincleizis scintilant, care are aspectul unei cununi dese de mici cruciulite galben-maronii, amplasate pe cristalin si care determina treptat pierderea vederii. Fac un apel calduros catre toti cititorii revistei, inclusiv medici si terapeuti, cerandu-le ajutorul urgent, pentru rezolvarea situatiei mele, fara interventie chirurgicala.
Munteanu Iosif - Oradea

"Am contactat o sinuzita frontala cu expectoratie purulenta"
Ma adresez dvs. cu cea mai mare rugaminte din viata mea: sa ma ajutati, daca puteti. In luna martie 1988, am contactat o sinuzita frontala cu expectoratie purulenta pe nas si gat, din cosul pieptului. In decursul a opt luni de zile, mi-au disparut mirosul, gustul si auzul. Am facut fel de fel de tratamente, dar fara rezultate. Daca exista cineva in tara asta care sa ma poata ajuta, il rog sa o faca mai grabnic, fiindca ma chinui ingrozitor. Cu multumiri anticipate,
Arsene Mihai - Brasov
(Pana veti primi sfaturile solicitate, revedeti raspunsurile publicate deja pe aceasta tema in F. As nr. 265 si F. As nr. 361.)

"Cumnatul meu are o tumora maligna pe esofag"
Ma adresez dvs. cu rugamintea de a primi, prin intermediul revistei, un posibil tratament pentru cumnatul meu, caruia in urma cu doua saptamani i s-a depistat o tumora maligna pe esofag (incepuse sa-si piarda vocea, are mari dificultati la inghitire). Diagnosticul exact este: tumora maligna mediastinul postero superior (9 cm). Nutrim speranta ca vreunul din cititori cunoaste pe cineva care poate tratata aceasta boala.
Gubas Carmen - Targu-Mures

"Sufar de urticarie cronica"
Ma aflu in pragul disperarii din cauza unei afectiuni ce ma necajeste de mica: urticarie cronica. La recomandarea medicilor, am urmat tratamente cu Hismanal, Peritol, Clorfeniramin, Clorocalcin - care mi-au facut mai rau. Abia de cand am renuntat la ele petele au inceput sa se vindece. De cateva zile, ma hranesc cu ceaiuri (Trei frati patati), compot, pepene verde, morcovi si suc de morcovi, fructe. Fiind in pragul concediului, as vrea sa stiu daca expunerea la soare imi poate dauna si ce alte solutii (medicamente, ceaiuri) as mai putea aborda. Poate imi puteti spune si in ce numere mai vechi ale revistei s-a raspuns la aceasta problema. Va multumesc din suflet si va doresc numere cat mai atractive.
Dana - Bucuresti
(Din pacate, pana in prezent nu s-a publicat in paginile revistei nici un tratament pentru urticarie cronica. In asteptarea raspunsurilor solicitate, va sugeram sa cereti parerea unui medic in ceea ce priveste expunerea la soare.)

"La 2 ani, nepotelul meu s-a imbolnavit de mononucleoza infectioasa"
Nepotelul meu, in varsta de doi ani si 8 luni, s-a imbolnavit de mononucleoza infectioasa, o boala pe care cred ca a luat-o de la camin. A fost internat la Spitalul Colentina, iar acum este acasa si face un tratament numai cu vitamine. Medicul a spus ca se vindeca in timp de un an si jumatate. Copilul e mai bine acum, dar are burtica (de la splina) umflata. Daca stie cineva un tratament naturist care i-ar putea grabi vindecarea, il rugam frumos sa ne ajute. Va multumesc din tot sufletul,
Maria - Fetesti

"Sotul meu sufera de atrofiere multisistemica"
Sotul meu sufera de o boala foarte rara: atrofiere multisistemica. Nu mai poate sa mearga, nici sa vorbeasca. De doi ani face un tratament care nu l-a ajutat. Are 71 de ani si as vrea tare mult sa nu-l pierd. Va rog, daca stiti un remediu pentru el, ajutati-ma.
Savu Cornelia (tel. 610.75.36) - Bucuresti

"Mi-am pierdut vederea din 1988"
La 39 de ani am ramas fara vedere, in urma unei retinopatii pigmentare. Am facut multe tratamente: alopate, homeopatice, bioenergetice, dar fara efect. Mi s-au sugerat doua cauze posibile: proasta functionare a glandei tiroide; o posibila tumora craniana care ar putea comprima nervul optic. Le-as ramane vesnic recunoscator celor ce m-ar putea ajuta sa-mi recapat lumina ochilor, dupa 11 ani de intuneric.
Lixandru Viorel - Dragasani, jud. Valcea, tel. 050/81.38.77

"In urma cu cativa ani, corpul meu a inceput sa emane un miros neplacut"
Boala de care sufar este - sunt convins - prin manifestarea sa, una de-a dreptul neobisnuita. In urma cu cativa ani, corpul meu a inceput sa emane un miros neplacut, lucru care persista si in ziua de azi. La inceput, am crezut ca de vina este transpiratia, dar dupa o vreme mi-am dat seama ca nu are legatura cu asta. Dupa patru ore de dus fierbinte (mai mult nu am rezistat), mirosul a ramas acelasi. Apoi, crezand ca este o boala a pielii, am incercat toate genurile de solutii (alifii, creme), dar fara nici un rezultat. Acum, sunt sigur ca boala are o cauza interna. Dar mi-am facut si mai multe serii de analize, care nu au prezentat insa nici cea mai mica anormalitate. Ce pot sa mai fac? Ce tip de analize, pentru ca natura bolii si numele ei sa poata fi depistate? Sunt innebunit si nu stiu cat mai rezist. Am inceput sa am din cauza asta si unele deficiente de comportament (nu pot sa merg in locuri publice, incerc sa stau cat mai izolat de ceilalti, dar nu mai rezist). Va implor sa-mi raspundeti, daca ati mai intalnit un asemenea caz. Medicii de-aici dau din umeri, nestiind ce sa creada, sau ma privesc cu suspiciune, de parca as fi sarit de pe fix, iar acest lucru ma face sa ma gandesc la sinucidere. Astept sa-mi spuneti ce pot sa fac, eventual sa-mi recomandati serviciile unui medic cunoscut de dv. Mentionez ca sunt student la Universitatea "A.I. Cuza" din Iasi. Va multumesc,
Andrei Petre

"In urma unui neoplasm pulmonar, am facut pleurezie purulenta"
Am 62 de ani si sunt pensionar. In septembrie 1998, am fost diagnosticat cu neoplasm pulmonar si am urmat tratament cu citostatice. O perioada a fost bine, dar in ianuarie 1999 a urmat caderea: am facut apa la plamani. De atunci slabesc intruna, hemoglobina este in continua scadere, iar acum cateva zile mi s-a pus diagnosticul de pleurezie purulenta. Drept urmare, am fost trimis la Bucuresti pentru aplicarea unui tub de dren in pleura. Va rog frumos, publicati si cazul meu la rubrica dv. de sanatate. Sa va ajute Dumnezeu in tot ceea ce faceti si sa va scape de rele.
Ungureanu Ion - Str. Spitalului nr. 72, com. Rucar, jud. Arges