Societate

Redactia
"Sa aparam drepturile copiilor orfani". Va scriu cu speranta ca scrisoarea mea (sau o parte din ea) isi va gasi loc in paginile revistei dvs. Ma numesc Corina Cristea, am 39 de ani si sunt cercetator. Am o fetita in varsta de noua ani, orfana de tata, in urma unui accident. Fac un apel catr...

"Sa aparam drepturile copiilor orfani"

Va scriu cu speranta ca scrisoarea mea (sau o parte din ea) isi va gasi loc in paginile revistei dvs. Ma numesc Corina Cristea, am 39 de ani si sunt cercetator. Am o fetita in varsta de noua ani, orfana de tata, in urma unui accident. Fac un apel catre parintii singuri, bunicii sau tutorii ce cresc copii avand unul sau ambii parinti decedati, pentru constituirea unei asociatii care sa apere drepturile si sa promoveze interesele acestor copii. In calea lor, societatea noastra in tranzitie ridica noi si noi bariere, de ordin social, juridic si - din pacate - educational, accesul la educatie fiind din ce in ce mai costisitor. In lipsa unei solidaritati de grup, ei au fost complet ignorati dupa 1989 de legiuitori si guvernanti, ca si de societatea civila. Ii rog pe toti cei interesati (pentru inceput, din Bucuresti) sa scrie, cu informatii despre situatia familiala a copilului si un numar de telefon, pe adresa: Str. Timonierului nr. 10, bl. 111, ap. 20, sector 6, Bucuresti. De asemenea, este binevenit orice ajutor, in special sub forma de consiliere juridica, in sprijinul acestei initiative. Va multumesc.
Cu consideratie,
Corina Cristea - Bucuresti

Anunt

Ofer gratuit unei doamne pensionare, fara obligatii, cunoscatoare de limbi straine, o camera la curte in mediu rural, linistit. Relatii la tel. 320.55.53 (dimineata intre 7.00-9.00 si seara intre 20.00-22.00).

Mesaje Prin Internet

"Traiesc un cosmar la gandul ca acasa eram fericita si nu stiam"

Si iata-ma ajunsa in sfarsit in America, tara unde curge "lapte si miere", dar... pentru mine toate au un gust amar. Mi-am dorit sa ajung aici cu orice pret, dar pretul e prea dureros. Sunt bolnava de Dor. De dorul de Tara, de casa, de tot. Dorul e ca un cancer. Nu se vindeca niciodata. Intr-o zi, intr-un superb magazin din Chicago am auzit vorbindu-se romaneste. Ca in transa, m-am apropiat de dansii (era o pereche de oameni distinsi), cerandu-mi scuze ca dau buzna asa. A doua zi urmau sa plece Acasa (erau din Bucuresti). Am simtit in toata fiinta mea o zvacnire dureroasa si, printre lacrimi, i-am rugat sa "traga" o gura de aer romanesc pentru mine cand ajung. Am imbatranit degeaba. Abia acum stiu ca locul meu e in Tara mea, in Aradul meu drag. Pe strada unde vietuiam - Cerbului - primavara, iarna si toamna e atata noroi, incat risti sa ramai descult daca nu esti atent, dar... iubesc pana si noroiul acela. Nu vreau sa rasucesc pumnalul in rana si, oricat m-ar durea, nu pot sa nu vorbesc de fiintele dragi pe care le-am lasat, asa cum lasi un ziar pe o banca in parc. Traiesc un cosmar la gandul ca Acasa eram fericita si nu stiam. De bucurie ca ma vedeau, cainii mei - Susu si Lupu, un cocker spaniol si un ciobanesc german - mai ca nu ma rasturnau, sarind pe mine. Cata dragoste dezinteresata poate sa-ti daruiasca un animal! Si eu m-am lipsit de toate astea, venind in tara "tuturor visurilor". Ma rog Domnului Dumnezeu sa ma tina sanatoasa si sa-mi ingaduie sa ma intorc in Tara mea, in Aradul meu drag, Acasa, acolo unde sunt iubita.

Va multumesc ca existati. Citindu-va, imi aduceti un Val De Aer Romanesc, care imi umple ochii de lacrimi.

Cu sufletul trist si plin de Dor, din marea departare va saluta cu respect profund,
Victoria Muresan - Palatine Ill 60067, America

"Clasificati arhiva de pe Internet in rubrici"

Ma numesc Laura Perju si locuiesc in Maroc de sapte ani. Mare mi-a fost bucuria cand am observat ca, in sfarsit, revista dvs. exista pe Internet. Pana acum, abia asteptam vacanta ca sa vin in Romania si sa-mi procur aceasta revista, sau daca nu, sa profit de vizita prietenilor pentru a rasfoi din nou paginile pline de sfaturi practice. Dar in acelasi timp, as avea si cateva sugestii: in ceea ce priveste arhiva, de ce nu incercati sa o clasificati pe rubrici? De exemplu, "Bunica stie tot", sa putem gasi in arhiva diferitele informatii aparute in numerele anterioare ale revistei, si nu in ultimul rand, faptul ca se cere prea mult timp pentru a se cauta o anumita informatie din arhiva.

Multumindu-va pentru placutele momente petrecute in compania revistei dvs. si felicitandu-va inca o data pentru initiativa, va urez mult succes in viitor - pentru ca revista dvs. sa fie intotdeauna tot asa de interesanta ca in prezent.
Laura Perju - Maroc

"Cred cu convingere ca sora mea va gasi o modalitate de ameliorare a bolii"
Indraznesc sa va cer ajutorul, deoarece minunatul dvs. ziar a publicat un articol intitulat "Terapeuti naturisti" in care a fost intervievata o bioenergeticiana din Basarabia - d-na Svetlana Secrieru. Eu sunt stabilita in Sua de mai multi ani, dar am o sora care traieste in Romania si a fost diagnosticata acum doi ani cu aritmie extrasistolica ventriculara. In urma articolului despre Svetlana Secrieru, cred cu convingere ca sora mea va gasi o metoda de ameliorare a bolii. Din nefericire, cele doua numere de telefon publicate la sfarsitul articolului nu par sa-mi fie de mare ajutor. As aprecia si v-as multumi din suflet daca m-ati pune in legatura cu d-na Secrieru, pe alta cale: o adresa sau un telefon corect. Va multumesc si bunul Dumnezeu sa va ajute!
Jenny Zaharia - Sua

Doamna Secrieru a fost plecata din tara, iar dupa revenire si-a schimbat domiciliul si telefonul. O puteti gasi dv., sau sora dv. din tara, la tel. 322.32.36. Va dorim sanatate!

"Multumesc redactiei pentru publicarea articolului Alinei Lloyd (Anglia)"
Draga "Formula As",

Am primit adresa de pe Internet a revistei dvs. de la prieteni din Romania. Este prima data cand citesc aceasta revista si sunt foarte placut impresionata. In special, as dori sa-i multumesc Alinei Lloyd, pentru articolul scris despre amintiri de nepretuit din copilarie, pe care toti le purtam in suflet, dar poate nu suntem in stare sa le asternem pe hartie atat de impresionant ca si ea. In mod special, as dori sa multumesc redactiei revistei "Formula As", pentru publicarea acestui articol, care sunt sigura ca in multi dintre noi a deschis usi, probabil incuiate de multa vreme. Cu toata sinceritatea,
Marina Nicolae Hannen - Canada

"Va rog sa-mi inserati un anunt matrimonial"

Stimata redactie,

Citesc de sase ani revista dvs. si o gasesc foarte buna. Am fost plecata in Grecia doua saptamani si, cum am venit, am intrebat-o pe mama daca a cumparat revistele din saptamanile cat am lipsit. Sunt adepta medicinii naturiste, dar ma intereseaza toate articolele din "Formula As".

Nu stiu daca indraznesc prea mult, nu este revista care sa se ocupe cu asa ceva, dar am o foarte mare rugaminte: am apelat la reviste de specialitate, dar nu am gasit decat persoane neserioase. La ce ma refer? La un anunt matrimonial. Avand in vedere ca revista este citita de persoane serioase, va rog sa-mi publicati urmatorul anunt: "Tanara draguta, 28/1,68/60, bruneta cu par lung, din familie foarte buna de intelectuali, pasionata de calatorii, munte, doresc sa cunosc un barbat de incredere, calitati morale, situatie financiara, intre 30 - 41 de ani, calm, nebautor, dintr-o tara anglofona".
Va multumesc foarte mult,
Florenta
e-mail: alcorsebastian2@yahoo.com
Tel. 0040094314187 (seara)