Lumea romaneasca

Redactia
Adolescentii decid: Vara asta se poarta "3 Sud Est". 3 Sud Est este la ora actuala cea mai apreciata trupa dance din Romania. Dupa succesul primului lor single - "Ai plecat" - care a ramas in topuri si a fost cantat in discoteci mai bine de un an, la sfarsitul lui "98 formatia lan...

Adolescentii decid: Vara asta se poarta "3 Sud Est"

3 Sud Est este la ora actuala cea mai apreciata trupa dance din Romania. Dupa succesul primului lor single - "Ai plecat" - care a ramas in topuri si a fost cantat in discoteci mai bine de un an, la sfarsitul lui "98 formatia lanseaza primul album, intitulat chiar "3 Sud Est", inregistrand o cifra de vanzari care nu mai fusese atinsa de nici un alt artist sau trupa din Romania. Albumul contine atat piesa "Ai plecat" (care le-a adus premiul pentru slagarul anului la Festivalul de la Mamaia "98), cat si pe cea intitulata "Te chem acum", care s-a mentinut in Rt 100 timp de sapte saptamani. Albumul "3 Sud Est" a adus formatiei Premiul "Ballantine"s" pentru cei mai buni interpreti ai anului "98, precum si numeroase alte premii din partea unor publicatii de specialitate, stabilite prin votul cititorilor. Fara indoiala ca nici 1999 nu a inceput mai prost pentru cei trei componenti ai formatiei. Adorati de fani si asaltati la fiecare pas de fane inflacarate, Laurentiu, Viorel si Mihai de-abia mai pot face fata cererilor, ei sustinand saptamanal trei concerte (asta cand nu sunt plecati in turnee, bineinteles!) in fata unui public care nu cunoaste varsta. Sunt ascultati cu placere atat de micii spectatori de numai zece ani, cat si de "tinereii" trecuti de 45 de ani. Intr-un cuvant, publicul ii iubeste. Acest fapt este dovedit de cele 30.000 de exemplare ale albumului intitulat "Visul meu", vandute in numai doua zile de la aparitia pe piata muzicala romaneasca, la sfarsitul lunii mai.

"Crearea noului album 3 Se a durat aproape sase luni. Baietii au avut alaturi de ei sase ingineri de sunet profesionisti, cu care au lucrat cot la cot cate 15 ore pe zi. In ciuda oboselii, Laurentiu, Viorel si Mihai nu au cedat nici o clipa, ba mai mult, au format tot timpul o echipa, lucru care i-a ajutat sa treaca peste o serie de obstacole", ne-a declarat in exclusivitate Carmen Balescu, impresarul formatiei.

Albumul contine zece piese, inclusiv binecunoscutul single "De cate ori". Menirea acestei creatii este sa convinga ca este sanatos sa evadam din cotidian si ca cel mai placut lucru este sa visezi si sa asculti ritmurile si armoniile incitante din "Visul meu". Se pare ca noul extras, "Tu esti vinovat", de pe ultimul Lp, face deja furori in randul fanilor si urca vertiginos in toate topurile radio.

Cum a luat fiinta "3 Sud Est"

Formatia este alcatuita din Laurentiu Duta (23 de ani), Viorel Sipos (25 de ani) si Mihai Budeanu (25 de ani), cel mai cunoscut nume fiind cel al lui Laurentiu, care lansa in 1993 piesa "Cifre" si sustinea un recital in cadrul Festivalului de la Mamaia. La sfarsitul anului 1997, Laurentiu renunta la cariera solo, infiintand - alaturi de Viorel si Mihai, care cantau in duo sub numele de "Original Dance" - un nou grup. Asa s-a nascut "3 Sud Est". Formatia reprezinta o premiera in Romania, in ceea ce priveste stilul abordat. Combinatia de hip-hop, dance, soul si R&B aduce in sali atmosfera occidentala a marilor concerte. Pe scurt, genul muzical al formatiei este Soul & Dance, gen de mare succes in Vest.

Ce spun membrii "3 Sud Est" despre ei insisi

"Incearca imposibilul!"

Laurentiu Duta s-a nascut la Navodari, pe 4 mai 1976 si se autocaracterizeaza ca fiind o fire nerabdatoare si ambitioasa. In copilarie a practicat judo timp de trei ani (a devenit chiar campion judetean la categoria 37 kg!). Cariera sa de artist are la baza studii de specialitate - trei ani de chitara si doi ani de pian. In familie, este deseori poreclit Lulu, Laur, Lari sau Micutu, iar cel mai frumos cadou pe care l-a primit vreodata este cel din partea tatalui sau, in 1990: o orga electronica. Laurentiu nu ar fura niciodata, indiferent de imprejurari si si-ar dori ca intr-o alta viata sa fie pescarus. Uraste plictiseala si filosofia dupa care isi conduce viata este "incearca imposibilul!".

"Totul sau nimic"

Viorel Sipos s-a nascut in Constanta, pe 10 iunie 1974 si, ca orice Geaman, este fascinat de necunoscut si crede in existenta extraterestrilor. Cand avea sase ani dorea sa devina actor de comedie, dar astazi este un adevarat specialist in electrotehnica. Pasiunea sa este inotul (a practicat doi ani acvanautica). Prietenii ii spun Koto si crede ca in viata trebuie sa ai totul sau nimic. Se caracterizeaza ca fiind sociabil si generos si pentru nimic in lume nu si-ar trada prietenii. Detesta minciuna.

"O masina cu fete frumoase"

Mihai Budeanu este nascut pe 3 iulie 1974, in Constanta. Oricat de incredibil ar parea, Mihai a cantat doi ani in corul bisericii si a vrut sa urmeze Teologia. Astazi insa, proiectele lui au ales un alt circuit, caci daca nu ar fi artist, si-ar dori sa fie... o masina decapotabila "in care fetele frumoase sa se simta bine". Lucrul pe care il uraste cel mai mult pe lumea asta este... Legea Drepturilor de Autor, "pentru ca nu se respecta niciodata" - spune Mihai. Pentru vocea sa "exotica" este poreclit Buli sau Negru. A practicat trei ani atletismul, i-ar fi placut sa fie imparatul Cezar si ceea ce n-ar face niciodata este sa se bage intr-o afacere nerentabila. Chiar daca teoria sa de viata este "nu te hazarda!", isi doreste foarte mult sa o intalneasca pe celebra actrita Jennifer Lopez.

Lidia Semsedin