Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Ajutati-ma sa scap de spasmofilie". (Raspuns pentru Maria I. - Ramnicu Sarat, F. As nr. 344). 1. Am suferit si eu de aceasta boala, vreme de patru ani, si am incercat toate tratamentele medicamentoase posibile - pe baza de fixator de calciu, sedative - dar n-am reusit de...

Cititorii Raspund

"Ajutati-ma sa scap de spasmofilie"
(Raspuns pentru Maria I. - Ramnicu Sarat, F. As nr. 344)

1. Am suferit si eu de aceasta boala, vreme de patru ani, si am incercat toate tratamentele medicamentoase posibile - pe baza de fixator de calciu, sedative - dar n-am reusit decat sa-mi ameliorez boala pe moment, iar cand intrerupeam tratamentul, faceam din nou crize. Ajunsesem dependenta de calciu si luam sub toate formele, dar nimic nu m-a ajutat. Toti medicii pe care i-am consultat mi-au dat trimitere de internare la Institutul "I.C. Parhon". Cum nu aveam vreme de asa ceva, m-am hotarat sa merg la un medic homeopat (d-na dr. Chiritescu din Galati), fara a avea, insa, prea mare incredere in aceasta forma de tratament. Mi-am dat seama ca el da rezultate abia dupa o luna, cand au disparut crizele si am inceput sa ma simt mai bine - totul datorita miraculoaselor remedii homeopate, absolut naturale si fara nici un efect secundar. Va recomand calduros tratamentul homeopat si sper sa aiba acelasi rezultat spectaculos cum a avut si in cazul meu.
Catalina Dumbrava - Str. Grigore Ventura nr. 13, bl. Y21, ap. 30, Galati

2. Aceasta boala ma chinuie si pe mine inca din copilarie. Mai mult chiar, a degenerat in tetanie manifesta. Am urmat multe tratamente, dar rezultatele au fost slabe. In final, am constatat ca singura reteta care imi face bine este urmatoarea: miscare in aer liber (cam o ora pe zi); alimentatie bazata pe cruditati - 500 g salata de telina + morcov + mar (zilnic). Dupa o luna de tratament, se poate rari consumul salatei, dar ea trebuie mancata cel putin o data pe saptamana. Reteta de salata de telina: 300 g radacina de telina, 100 g morcov, 100 g mar, o lamaie. Se dau radacinile pe razatoarea mica si se stropesc cu zeama de lamaie. Se amesteca si se baga in frigider. Se poate consuma si a doua zi.

In incheiere, vreau sa va multumesc pentru retetele minunate (medicale, cosmetice, tratamente naturiste, cure de slabire etc.) pe care le-ati publicat in paginile revistei. "Formula As" este o revista care mi-e foarte draga si care cred ca mi-a schimbat stilul de viata si conceptia despre lume, mi-a limpezit telurile si mi-a orientat gandirea. Va doresc numai bine, atat dv. - celor din redactie - cat si cititorilor dv.
Cristina D. - Str. Alexandru cel Bun, bl. 4, sc. A, ap. 9, Bacau

3. Va sfatuiesc sa va adresati unui medic endocrinolog, care sa va ajute sa tratati cauzele crizelor de spasmofilie si nu doar efectele lor. M-am confruntat si eu vreme de cinci ani cu aceeasi problema si numai in urma unei internari la Institutul "I.C. Parhon" mi-a fost descoperita o afectiune a glandei tiroide. Urmand un tratament pentru tiroida si altul pentru spasmofilie, m-am vindecat. Daca doriti amanunte, puteti sa ma sunati la tel. 673.87.38 (dupa orele 17.00).
Loreley - Bucuresti

4. In "Formula As" nr. 275 s-a raspuns pe larg unei intrebari legate de spasmofilie, prin numeroase retete bazate pe oua, lamaie si miere. Cautati numarul in colectie!
Anda Arsene - Brasov

"La 8 ani, fetita mea are o secretie vaginala urat mirositoare"
(Raspuns pentru Adelina T. - Hunedoara, F. As nr. 344)

1. Va recomand o reteta extrem de eficienta, bazata pe ceai de galbenele, ceai de pelin si bicarbonat de sodiu. 1. Pentru oprirea mancarimilor, faceti-i fetitei spalaturi locale cu bicarbonat de sodiu, de 2-3 ori pe zi (o lingurita de bicarbonat la un litru de apa distilata sau fiarta in prealabil). 2. Bai de sezut si spalaturi locale cu ceai de galbenele (4 linguri la un litru de apa). 3. Spalaturi cu ceai de pelin (4 linguri la un litru de apa) pe o perioada de doua saptamani. Fetita se va vindeca sigur. Multa sanatate!
Goana Lenuta - Str. Calugareni nr. 19, Giurgiu

2. Va sfatuiesc sa-i dati fetitei dv. sa bea ceai de galbenele - infuzie din doua lingurite de flori la 300 ml apa clocotita. Se indulceste cu putina miere si se bea fractionat, inaintea meselor principale. De asemenea, se fac si spalaturi locale cu ceai de galbenele. Ii doresc fetitei dv. insanatosire grabnica.
Anca - Bucuresti

3. Mai mult ca sigur, scurgerea fetitei dv. a fost provocata de administrarea antibioticelor. (Am patit-o si eu in clasa a Ix-a.) Cu multa grija, se poate recolta secretia vaginala (duceti-o neaparat la un ginecolog), spre a se vedea care este cauza generatoare. Medicul ii va prescrie tratamentul cuvenit.
Elena Muresan - Bucuresti

"Fiica mea are o secretie la mamela dreapta"
(Raspuns pentru A. Ionescu - Bucuresti, F. As nr. 344)

In scrisoarea dv. nu specificati cu ce medicamente s-a tratat pana in prezent fiica dv. Dar, avand in vedere ca boala dureaza deja de trei ani, va sfatuiesc sa o duceti la spitalul de endocrinologie din Targu-Mures, unde aceasta boala se trateaza cu mare succes, cu medicamentul Bromocriptina. (Adresati-va eventual d-nei dr. Nasalean Anisie).
Lucia Anton - Targu-Mures

"Ma chinuiesc durerile de stomac"
(Raspuns pentru Vasilica Ciuciu - Tecuci, F. As nr. 357)

Sotul meu are ulcer duodenal si a facut hemoragie interna (melena prin scaun). A baut suc de cartofi cruzi timp de o luna, desi inca de a doua zi dupa consumarea acestui suc, scaunul a devenit normal si durerile au trecut. Sucul de cartofi se administreaza in felul urmator: o jumatate de pahar, de 3-4 ori pe zi, cu o jumatate de ora inainte de masa. Se poate adauga si miere, suc de morcovi sau de lamaie. Ulcerul poate sa se vindece in mod spontan. Va doresc insanatosire grabnica.
Maria Marcu - Str. 1 Decembrie nr. 23, bl. 12, sc. A, et. 2, ap. 3, Husi, jud. Vaslui, cod 6575

"Sunt imobilizata la pat"
(Raspuns pentru Manofu Paraschiva - Constanta, F. As nr. 358)

Stimata doamna, tatal meu - care in urma cu sapte ani a fost suspect de aceeasi boala (mielom multiplu) - a urmat vreme de noua luni tratamentul cu ceaiuri al d-lui Gheorghe Motorca, a carui adresa este: str. Leonardo da Vinci nr. 30, bl. P.C. 38, ap. 1, Oradea (Cartier Nufarul), tel. 059/12.52.52 sau 57.05.85. Un interviu cu acest minunat terapeut a fost publicat in revista F. As nr. 329. Dintr-un munte de om, tatal meu ajunsese o epava, numai piele si os, si avea dureri lombare foarte mari. Dupa prima luna de tratament cu ceaiuri, rezultatele au inceput sa se vada. Va doresc tuturor multa sanatate si Dumnezeu sa va ajute.
Georgeta Musatoiu - Str. dr. Carol Davila, bl. 118 B, sc. A, ap. 10, Ploiesti, cod 2000

"Ajutati-ma! Fac dializa de trei ori pe saptamana!"
(Raspuns pentru Maria, F. As nr. 359)

Incercati sa luati legatura cu Maica Violeta Mocanu (loc. Barsesti, jud. Vrancea, tel. 36 - referinte in F. As nr. 330). Desi nu cunosc personal rezolvarea unui caz asemanator cu al dv., in timp ce ma aflam la Barsesti ca sa iau un tratament pentru fetita mea, am cunoscut un domn care, la randul sau, lua tratament pentru o persoana cu aceleasi probleme ca si ale dv. si care renuntase la dializa. Va doresc sanatate!
Anca - Bucuresti, tel. 746.93.50

"Nu pot sa scap de un herpes genital"
(Raspuns pentru Radu I. - Cluj, F. As nr. 360)

Va recomand sa cititi cu toata atentia articolul d-lui dr. Ion Nica din F. As nr. 323, dedicat tocmai herpesului genital. Eu m-am vindecat de o forma de herpes recidiv, aplicand integral terapia recomandata, motiv pentru care ii multumesc d-lui dr. Ion Nica si revistei "Formula As" ca exista, iar dv. va urez succes in aplicarea tratamentului.
P. Dicu - Piatra Neamt

"Mama mea sufera de glaucom cu unghi deschis si cataracta senila"
(Raspuns pentru Voicila Jana - Craiova, F. As nr. 363)


Va recomand din toata inima pe doctorii Cristian Moraru si Ozana Cernica de la Clinica "Opticontact & Oculus" - Calea Floreasca 91-111, bl. F1, parter (tel. 230.21.14, 230.21.15), unde se opereaza si se trateaza orice boala de ochi.
Ionescu Adela - Sos. Oltenitei nr. 10, bl. 2C, sc. 1, sector 4, Bucuresti