Foileton

Redactia
Internet si legume. In iulie, cind noptile ramin la fel de scurte ca nici nu pot fi epuizate printr-o scurta naratiune, abia adormi cu o poveste in gind si te trezesti cu alta. Nu se poate spune ca revista noastra duce lipsa de povesti, cele mai multe reale, daca nu toate, unele triste, altele aducin...

Internet si legume

In iulie, cind noptile ramin la fel de scurte ca nici nu pot fi epuizate printr-o scurta naratiune, abia adormi cu o poveste in gind si te trezesti cu alta. Nu se poate spune ca revista noastra duce lipsa de povesti, cele mai multe reale, daca nu toate, unele triste, altele aducind speranta in prim-plan. Rasfoind intr-o astfel de noapte mai multe numere din urma ale magazinului nostru, am avut rara placere din noptile de vara ale adolescentei, cind imi permiteam sa ascult Europa Libera in gradina, sub miros de caise pirguite: Universul e unul singur, nimeni nu e in stare sa-i puna cu adevarat bariere. Oamenii comunica mai intii prin decente scincete de durere, apoi prin speranta, poveste, mic miracol al naturii, mirari fara raspuns, salutari din vacanta sau - de ce nu? - consultatii si tratamente dintre cele mai serioase.

O cutie de carton sosita pe adresa mea din partea firmei Golden Neo-Life Diamite (Programul 3+2+1) si continind niste flacoane dintr-un plastic ce pare produs pe alta planeta, imi da chiar aceasta senzatie de S.F. aplicat in gradina din fundul curtii. Flacoanele poarta nume sofisticate, coduri, sunt finisate ca la Nasa, iti dau siguranta maxima a tehnocratului, dar mai au lipite pe ele si niste poze color. Poze care reprezinta legume. Pur si simplu, legume. Cruciferous Plus ne arata o portocala, citeva ramuri de broccoli, doua ridichi de luna, o ramura lemnoasa si o floricica galbena, neidentificabile. Betaguard pune in prim plan trei pastai ce par a fi de mazare inca verde, o lamiie, doi morcovi si iarasi niste frunze. Carotenoid Complex porneste de la capsuni, mere si ardei gras rosu si termina in abundenta de morcovi, tomate si frunze de salata.

In fata unor asemenea piese de schimb ce par indelung finisate, nu-ti vine decit sa le insurubezi in cel mai avansat program al tau de calculator si sa le lasi sa actioneze. Arunca-te cu capul inainte in noua lume, ea nu poate fi decit esenta intelepciunii celei vechi!

Mircea Nedelciu