Strabunica stie tot

Redactia
Usturoiul cu care se impaneaza friptura nu trebuie infipt vertical in bucata de carne, ci bagat transversal, de-a lungul fibrei. Se va patrunde mai repede si va fi mai usor digerabil.. Mirosul de usturoi care ramane pe degete iese usor daca le frecati cu lama unui cutit din otel inoxidabil, tinandu...

Usturoiul cu care se impaneaza friptura nu trebuie infipt vertical in bucata de carne, ci bagat transversal, de-a lungul fibrei. Se va patrunde mai repede si va fi mai usor digerabil.

Mirosul de usturoi care ramane pe degete iese usor daca le frecati cu lama unui cutit din otel inoxidabil, tinandu-l sub jetul de apa rece de la robinet.

Untul ramane proaspat si-si pastreaza calitatile initiale daca, inainte de a-l pune in frigider, il scoateti din hartia lui, invelindu-l intr-o frunza mare de sfecla. (La fel de bine sta si daca-l infasurati intr-un tifon curat, inmuiat in apa cu otet.)

Untul ranced isi pierde gustul neplacut daca il puneti intr-un vas, impreuna cu cateva frunze de patrunjel, sub un jet de apa rece. Lasati-o sa curga si amestecati bine.

Cafeaua reincalzita nu trebuie niciodata lasata sa dea in clocot, pentru ca isi pierde aroma.

Degetele ingalbenite de pe urma curatirii si taierii morcovilor se curata usor cu suc de lamaie.

Sampania deschisa ramane spumoasa daca introduceti in ea coada unei lingurite de metal.

Sticla de sampanie nu trebuie niciodata uitata in congelator. Sub actiunea frigului si a presiunii va exploda.

Ciocolata acoperita cu un strat subtire de culoare fainoasa e veche. Evitati sa o consumati.

O bucata de paine varata intr-un tifon va atenua mirosul dezagreabil al verzei si conopidei fierte. Bagati-o impreuna cu legumele in apa din vas.

Conopida si varza devin mai digestibile daca le lasati peste noapte in apa rece.

Verdeturile aromate (patrunjel, marar, tarhon etc) nu se tin niciodata in pungi de plastic la frigider, ci numai in borcane inchise. Isi vor pastra compozitia initiala mai multe zile.