Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Sunt diabetica si am complicatii". (Raspuns pentru Ana Maria - Bucuresti, F. As nr. 342-343). Va rog sa-i transmiteti adresa mea d-nei Ana Maria din Bucuresti, pentru a-i recomanda o serie de produse pe baza de aloe, fara contraindicatii, care o pot ajuta sa depaseasca a...

Cititorii Raspund

"Sunt diabetica si am complicatii"
(Raspuns pentru Ana Maria - Bucuresti, F. As nr. 342-343)

Va rog sa-i transmiteti adresa mea d-nei Ana Maria din Bucuresti, pentru a-i recomanda o serie de produse pe baza de aloe, fara contraindicatii, care o pot ajuta sa depaseasca acest moment dificil.
Dan Corina - Str. Fantanele nr. 1, bl. P, et. 1, ap. 33, Cluj

"Stie cineva cum se prepara hustea pentru bors?"
(Raspuns pentru Fiodor Mariana - Galati, F. As nr. 342-343)

Cunosc doua metode de preparare a hustei (hustelor): pentru prima este nevoie de bors; pe cea de-a doua o gasiti si in "Povetele Maicii Sofronia" de Alexander Reinhardt, Editura L.V.B., 1997.

1. Taratele de grau si malaiul necernut (cate o jumatate de kilogram din fiecare) se umezesc cu un litru de bors. Separat se fierb circa 6 litri de apa, apoi se varsa peste taratele umezite. Se lasa sa se racoreasca pana amestecul devine caldut, apoi se adauga 2-3 felii groase de paine neagra, intermediara sau graham. Daca in bucatarie este cald, borsul este gata in 24 de ore; daca nu, se mai asteapta (cand este gata, la suprafata se formeaza o pelicula albicioasa). Se strecoara, iar drojdia care ramane - adica hustele - se pastreaza la rece, in borcane inchise. Peste hustele proaspete se mai poate pune o data circa 6 litri apa calda, pentru o noua serie de bors. Se strecoara si se pastreaza doua borcane de 820 ml cu huste pentru mai tarziu (tot pentru 6-7 litri de bors).

2. Daca nu aveti bors, opariti un pumn de tarate cu putina apa. Lasati-le la caldura trei zile, ca sa inceapa fermentatia. Apoi procedati ca mai sus (tarate + malai, apa calda, paine si doua pahare din taratele fermentate).
Floarea Bacaintan - tel. 068/18.49.08, Brasov

"Sufar de osteoporoza in banda"
(Raspuns pentru Airinei Alexandrina - Iasi, F. As nr. 342-343)

Preparati in casa o solutie compusa din 1/2 l alcool medicinal + 50 de aspirine pisate + 2 linguri de sare de lamaie. Se lasa la macerat, agitand-o de cateva ori pe zi, pana se dizolva complet. Cu acest preparat va ungeti seara locurile dureroase. Este foarte bun si pentru reumatism.
Viorica Anton - Str. Unirii, bl. B3, ap. 32, Buzau

"Unde se gaseste rasina de conifere?"
(Raspuns pentru Nicoleta Elena - Craiova, F. As nr. 342-343)


1. Va pot ajuta. Scrieti-mi pe adresa: Gabor Baba Vasile - Str. Maratei nr. 79, bl. F10, sc. A, et. 2, ap. 8, Piatra-Neamt, tel. 033/62.16.61.

2. Sunt un cititor fidel al revistei F. As si locuiesc in orasul Bicaz, intr-o zona unde se gaseste rasina de brad.

Olaru Viorel - Str. Barajului nr. 26, Bicaz, jud. Neamt, cod 5650

3. Detin o cantitate mare de rasina de brad, din care ii pot trimite si d-nei Nicoleta Elena, bineinteles gratuit.
Stoica Gheorghe - comuna Talea, str. Principala nr. 155, jud. Prahova, cod 2196

"Fiica mea scrasneste cumplit din dinti"
(Raspuns pentru Viorica - Galati, F. As nr. 342-343)

In cartea "Biblia vitaminelor" se precizeaza ca, pentru scrasnitul din dinti, un bun medicament pot fi vitaminele, si anume: vitamina B complex (100 mg - dimineata si seara) + cateva tablete de faina de oase, seara, inainte de culcare. Fiind vorba de vitamine, merita incercat acest tratament, dar in prealabil trebuie consultat un medic nutritionist.
Nicolae Petre - Str. Arinului nr. 1, bl. 46, sc. D, et. 1, ap. 67, Zona Nord, O.P. 3, Ploiesti, jud. Prahova, cod 2000

"Mama are candida in gat"
(Raspuns pentru Rodica Vatavu - Botosani, F. As nr. 342-343)


1. Va recomand medicamentul Pimafucin, asociat cu gargara de 4-5 ori pe zi, preparata din infuzie de galbenele (o lingurita la o cana de apa), in care se adauga 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu, ultima fiind administrata seara, la culcare. Gargara trebuie continuata zilnic, fara intrerupere, si dupa terminarea administrarii medicamentului. Eu am facut tratamentul acesta o vara intreaga, iar toamna, la analize, n-am mai avut nici candida si nici lamblii. In acelasi timp, galbenelele curata ficatul si fierea.
Florea Teodora - Str. Alexandru cel Bun nr.1, bl. E26, et. 1, ap. 7, Brasov

2. Ma bucur ca va pot oferi si dv. un remediu sigur impotriva candidozei, pe care l-am folosit si eu la recomandarea unei prietene, medic primar din Iasi. Suferisem doi ani, iar alte tratamente nu m-au ajutat. Se foloseste iodura de potasiu - comprimate - dupa o anume schema de tratament. In mod necesar, tabletele trebuie sa fie albe, fara tenta galbuie. Se pastreaza in cutie inchisa, la loc uscat si rece. Rezultatul e - bineinteles - in raport cu modul cum raspunde organismul (e bine sa nu fie Tbc in antecedente, sa nu fi avut o viroza recenta si sa nu fie fenomene de colita, care s-ar putea exacerba). Evitati antibioticele.

Schema de tratament: 1. In prima saptamana, timp de sase zile consecutiv, se ia cate un comprimat, dimineata, pe nemancate, si se tine in gura pana se topeste. 2. In cea de-a doua saptamana se iau, alternativ: intr-o zi - un comprimat, dimineata; in cealalta zi - un comprimat dimineata si unul la pranz (cu o ora inainte de mese). 3. Se face o pauza de 7 zile, dupa care se repeta schema de la punctul 1. Deci: patru saptamani = 21 tablete. Se intrerupe tratamentul daca apar diaree, tuse etc. V-am si trecut in randul persoanelor vindecate de candida cu acest remediu. Sanatate!
Fevronia Vasiliu - Str. Vasile Lupu nr. 110, bl. D4, sc. C, et. 4, ap. 3, Iasi

"Am gusa polinodulara dura, pe fond de tiroidita cronica limfocitara"
(Raspuns pentru Alexandru Maria - Bucuresti, F. As nr. 342-343)

De sase ani ma confrunt si eu cu o problema asemanatoare cu a dv. Poate ca nu atat de grava, insa atunci cand ai probleme de sanatate, suferinta fizica - dar mai ales cea psihica - este cumplita, indiferent de gravitatea bolii. Am trecut prin cosmarul vizitelor la nenumarati medici, de diferite specialitati, timp de cinci ani si jumatate. De fiecare data speram ca ma voi vindeca, dar in zadar. La fel ca si dv., ma umflam, nu mai puteam respira decat cu greutate si - cu toate ca urmam tratament pentru hipotiroidie cu Euthyrox - ma simteam la fel de rau si eram cu nervii la pamant. Speram, totusi, intr-o minune. Si minunea s-a produs. Am inceput, in urma cu sase luni, un tratament pentru alergie, la cabinetul d-lui dr Victor Filip (Str. Grigore Alexandrescu nr. 14, Bucuresti, tel. 659.79.66) si dupa prima doza de tratament, concomitent cu un regim alimentar sever, am inceput deja sa ma simt mai bine, pentru prima data dupa cinci ani de chin. In paralel, urmez un tratament pentru hipotiroidie si am consultat un medic psihiatru, pentru a ma ajuta sa ies din starea de depresie in care eram. Nu stiu daca pentru dv. aceasta este solutia, dar merita sa incercati. Nu aveti ce pierde. Va doresc multa sanatate si Dumnezeu sa va ajute!
Mariana Monica Manciu - Cartier Dorobanti, bl. 17/3, ap. 1, Buzau, tel. 038/41.01.81

"Baietelul meu are un testicul ascuns"
(Raspuns pentru Sofia - Pitesti, F. As nr. 366)
Am un baiat, azi in varsta de 21 de ani, si pot sa va spun ca a avut ambele testicule ascunse. Am descoperit acest lucru la varsta de 8 ani si jumatate si am fost disperata, stiind ca trebuie sa-l operez de doua ori. La indicatia unui medic chirurg de renume, am recurs la injectiile numite Pregnil (o cutie) si rezultatul a fost exceptional. Copilul si-a revenit fara operatie.
Lucia S. - Brasov

Oferta de medicamente
Mi-au ramas de la sotul meu 9 flacoane cu albumina umana (valabila pana in anul 2000), medicament necesar pentru bolnavii de ciroza. Doresc sa le dau contra cost, sub pretul din farmacii.
Stanciu Florica - tel. 01/634.55.13