Frumusete

Redactia
Frumusete. Stil - Eleganta La "Second-Hand". Clubul Dietelor De Slabit. Frumusete. Campionul mondial al parfumurilor poposeste in Romania. Calvin Klein. Cand spui "Dumarex" te gandesti la parfumuri bune, cosmetice bune, haine bune, intr-un cuvant - calitate. Iar cand "Dumarex&...

Frumusete
Stil - Eleganta La "Second-Hand"
Clubul Dietelor De Slabit

Frumusete

Campionul mondial al parfumurilor poposeste in Romania

Calvin Klein

Cand spui "Dumarex" te gandesti la parfumuri bune, cosmetice bune, haine bune, intr-un cuvant - calitate. Iar cand "Dumarex" se intalneste cu Calvin Klein, nu poate iesi decat un lucru bun. Despre aceasta "uniune" ne vorbeste d-na Anca Duma, managerul firmei

- Cat timp ati luptat ca sa aduceti "Calvin Klein" in Romania si de ce tocmai el?

- Nu a fost deloc usor. M-am luptat vreo cinci ani. De ce? Pentru ca este o firma moderna, care lanseaza noul stil de parfumuri, stilul american, mai simplu, mai direct, iesind din traditia frantuzeasca, pe care o practicam de atatia ani, si adresandu-se unui public mai tanar decat cel al parfumurilor clasice.

- Ce cuprinde gama "Calvin Klein"?

- Parfumuri de dama si barbatesti, cum ar fi "Ck Be", "Escape", Obssesion" dar si "Ck One", care este primul parfum unisex inventat vreodata si totodata cel mai bine vandut parfum din lume.

- Preturile sunt accesibile?

- Preturile sunt la nivel european, Romania aflandu-se pe aceeasi lungime de unda cu celelalte tari europene. Dar la noi taxele sunt foarte mari, deci pretul este cu cateva procente mai mare decat pe piata franceza.

- Se stie ca pe piata parfumurilor exista foarte multe falsuri. Cum putem face deosebirea intre cele originale si aceste falsuri?

- Pe orice piata, din orice tara civilizata, exista distribuitori autorizati si distribuitori neautorizati. Sigur ca este de preferat ca un cumparator sa se adreseze distribuitorilor autorizati, care prezinta garantii de calitate. Pe piata exista foarte multe produse false, dar si originale, aduse insa pe cai neortodoxe, care nu au testere, nu au logistica respectiva. Acestea nu fac altceva decat sa distruga imaginea pe care firma-mama doreste sa o creeze pentru produsul respectiv.

- Produsele "Calvin Klein" vor fi comercializate exclusiv prin magazinele "Dumarex"?

- Nu numai prin magazinele noastre, ci si prin distribuitorii din toata tara, cu care lucram.

A. Ionescu

Magazine "Dumarex":

Bucuresti - Calea Victoriei nr. 91-93; Piata Dorobantilor nr. 5; Galeriile Lutherana nr. 9; B-dul Unirii nr. 18; B-dul Carol nr. 29; World Trade Plazza; B-dul Nicolae Balcescu nr. 36.
Constanta - B-dul Stefan cel Mare nr. 42.

top

Stil

Eleganta La "Second-Hand"

"Cu un buget mic, va puteti schimba vestimentatia in fiecare sezon"

O premiera absoluta in Romania a constituit-o, la sfarsitul saptamanii trecute, o parada a modei cu produse... "second-hand", mai pe romaneste "la mana a doua". Eleganta, bun gust, rafinament, atmosfera extraordinara - iata cateva dintre calitatile care au facut din aceasta prezentare una de... prima mana. Pentru dumneavoastra, doamnelor, dar si domnilor, am incercat sa obtinem mai multe informatii despre acest eveniment, dar si despre fenomenul "second-hand" care s-ar putea sa va intereseze. Ne-a raspuns cu amabilitate organizatoarea acestui show, d-na Mara Cristina, proprietara lantului de magazine "Ehp".

- Ce produse comercializati prin magazinele dvs.?

- De obicei, cand se vorbeste despre astfel de magazine, lumea se gandeste doar la imbracaminte. Dar, pe langa aceasta, mai avem si incaltaminte, accesorii, marochinarie, jucarii, perdele, draperii si lista ar putea continua.

- Ce clientela aveti?

- Contrar a ceea ce se crede in general, clientela noastra este foarte variata: de la oameni simpli pana la profesori universitari, doctori, avocati, vedete...

- Care credeti ca ar fi explicatia acestui interes?

- M-am gandit mult la lucrul acesta, ma ajuta in politica de marketing. O cauza ar fi faptul ca insasi existenta unui magazin este un motiv suficient sa te faca sa-i treci pragul, iar intr-un magazin de imbracaminte te duci pentru a te imbraca. Avantajul acestor magazine este ca poti sa alegi in fiecare zi dintr-o multitudine de produse. Te trezesti ca intri si stai o ora-doua, pentru ca poti sa vezi o gramada de modele, tesaturi si culori pe gustul tuturor. Daca intr-un magazin normal te duci si azi si maine si tot aia gasesti tot sezonul, aici nu-i acelasi lucru, produsele sunt mereu altele si atunci cred ca oamenilor le place. Cu un buget mic, pot sa-si schimbe vestimentatia in fiecare sezon, ceea ce cred eu ca-i visul fiecarei femei. De aceea, mai cautate sunt lucrurile de dama, dar nu pentru ca barbatii nu ar fi amatori, ci pentru ca ei urasc ideea de a sta doua ore intr-un magazin sa scormoneasca. Dumnezeu ne-a dat noua, femeilor, acest dar...

Peste tot in lume, comertul cu haine ieftine este foarte vechi si foarte bine vazut. Sunt sigura ca toti romanii care au calatorit in Franta stiu de Taty. Acesta a pornit ca un magazin mic, iar acum a ajuns ca in Paris sa fie un bloc de zece etaje, in care lumea se duce si face cumparaturi ieftine. Exista si magazine "second-hand" de haute-couture: de exemplu, o firma din Paris achizitioneaza piese de colectie si e foarte la moda sa porti asa ceva sau ce a purtat Marilyn Monroe in nu stiu ce film. Manechinele celebre, vedetele adora sa scormoneasca prin astfel de magazine, sa gaseasca lucruri superbe cu care sa-si uimeasca fanii.

- Multa lume crede ca hainele care exista in magazinele "second-hand" sunt neaparat purtate de altii inainte...

- Nu este asa. Se gasesc trei categorii de haine: o data, ar fi cele noi. De exemplu, o firma producatoare, dupa un sezon de vanzari, renunta la hainele nevandute, chiar daca sunt intr-o stare perfecta, ca sa le distribuie iar prin magazine "second-hand" cu un pret mult mai mic. O alta categorie o reprezinta articolele care sunt date deoparte de pe linia de productie, avand defecte minore. Unele produse de acest fel le cumparam chiar si din Romania (incaltaminte barbateasca, de pilda). Defectele sunt aproape insesizabile, dar produsele nu se incadreaza in normele prevazute de client. Exista apoi si o a treia categorie, aceea a lucrurilor deja purtate. In opinia mea, e cea mai interesanta categorie, pentru ca poti sa obtii lucruri de firma, lucruri in mod normal foarte scumpe, care pot sa fie intr-o stare excelenta. De la asa-numitele de romani "ajutoare" si pana la hainele "second-hand" e mare distanta.

- Exista posibilitatea de a contacta boli de piele de la aceste haine deja folosite?

- Din pacate, exista voci care spun: "Nu cumparati haine purtate de altcineva, pentru ca va imbolnaviti". De aceea, problema trebuie lamurita. E foarte putin probabil ca aceste haine sa transmita boli de piele sau de orice alta natura. Dupa sortare, ele sunt introduse intr-o cuva unde trec printr-un tratament anti-microbian complex (de unde si mirosul lor specific). Acest produs este obligatoriu pentru a putea fi comercializate ulterior: nici ei nu au voie sa le vanda, dar nici noi nu avem voie sa le importam. Si importul presupune aviz din partea Oficiului pentru Protectia Consumatorului, ceea ce inseamna efectiv probe, esantioane si multe altele. Toate astea reduc aproape la zero riscul imbolnavirii.

- Sa vorbim putin despre acest eveniment unic pana acum in Romania, parada modei cu articole "second-hand". Cum v-a venit ideea?

- E o idee pe care o aveam in cap de ceva vreme, mai mult asa, ca o gluma: "Ce-ar fi daca?...". Acum insa, s-au reunit mai multe lucruri. In primul rand, am avut niste livrari de marfa deosebita in aceasta primavara. Pur si simplu lucrurile erau atat de frumoase, incat era pacat sa nu le prezentam, sa nu le vada oamenii pe manechine... Am pregatit prezentarea in doua saptamani. A fost un timp foarte scurt, dar m-au ajutat mult si manechinele. Ele oricum aveau mai multa experienta decat mine si mi-au fost de un real folos, lucru pentru care le multumesc.



Magazine "Ehp" in Bucuresti:

Drumul Taberei nr. 90;
Calea Mosilor nr. 256-258;
B-dul Pacii nr. 17-19;
Str. Sincai nr. 2;
Str. D-na Ghica nr. 8;
Calea Giulesti nr. 113;
B-dul Ion Mihalache (1 Mai) nr. 38.

top

Clubul Dietelor De Slabit

Cum am slabit 18 kg intr-o luna!

Ma numesc Larisa si sunt din Craiova. M-am hotarat sa va scriu din dorinta de a ajuta si alte persoane sa ajunga la greutatea mult visata. Dintre toate dietele pe care le-am urmat, doua m-au ajutat in mod deosebit.

Prima este o dieta pe baza de orez. Cura se tine o saptamana, apoi se reia la interval de doua saptamani. In cele doua saptamani se va tine dieta 2.

Datorita continutului mare de potasiu, orezul ajuta la eliminarea lichidelor din organism, conducand astfel la micsorarea greutatii - uneori pana la trei kilograme zilnic.

Dieta 1

Fierbeti 250 g orez, fara sare (deoarece ea provoaca retinerea apei in tesuturi, ceea ce constituie o cale sigura pentru acumularea grasimii sub piele). In loc de apa puteti bea suc de mere, apa minerala (la un pahar de apa minerala se adauga 1-2 lingurite de otet de mere) sau ceai de soc si mesteacan (neindulcit) rece! Impartiti orezul in cinci portii, pe care trebuie sa le consumati pe parcursul zilei, de cate ori va este foame. Puteti combina orezul cu legume fierte: rosii, spanac, ceapa, verdeturi sau chiar mar la cuptor.

Dieta 2

Aceasta este o dieta mai usoara, care permite consumul de paine, de carne slaba (doar la gratar), de branzeturi si fructe proaspete. Iata meniul:

Micul dejun: cafea neindulcita, doua felii de paine prajita sau 30 g paine integrala.
Pranzul: pasat de legume la discretie; 100 g carne la gratar, doua felii de paine, un fruct (kiwi sau mar).
Gustarea: un iaurt degresat, in care se adauga 2-3 picaturi de lamaie.
Cina: supa de legume, 100 g carne la gratar sau doua oua fierte tari.
(Foarte rar, in locul oualor se poate consuma branza slaba.)

Intre mese se consuma cel putin un pahar mare cu apa minerala. Efectul este garantat. Dupa o luna de zile, am slabit 18 kg! Acum am din nou silueta si mananc normal. Mult succes!

Stan Larisa - Str. Brazda lui Novac, bl. T3, sc. 1, ap. 2, Craiova, jud. Dolj

top