Cititorii intreaba

Redactia
Cititorii Intreaba. "Sunt insarcinata si sotul meu a avut herpes genital. . Exista vreun pericol de contaminare a fatului?". Sunt insarcinata in luna a sasea. Sotul meu a avut herpes genital si este posibil sa am si eu virusul. Medicul ginecolog care imi supravegheaza sarcina mi-a spus ca v...

<em>Cititorii Intreaba</em>

"Sunt insarcinata si sotul meu a avut herpes genital.
Exista vreun pericol de contaminare a fatului?"


Sunt insarcinata in luna a sasea. Sotul meu a avut herpes genital si este posibil sa am si eu virusul. Medicul ginecolog care imi supravegheaza sarcina mi-a spus ca va trebui sa nasc numai prin cezariana, pentru a evita gravele complicatii ce pot aparea la copil. Eu totusi nu mi-am pierdut speranta ca voi putea naste normal, dupa ce voi urma un tratament care sa distruga posibilii virusi existenti in ganglionii vaginali. Doresc sfaturi si ajutor din partea celor care au trecut prin asemenea situatii sau care sunt documentati in domeniu. Va multumesc,
Simona M. - Bucuresti

"Caut tratament naturist pentru o ciuperca in ureche"

Am o ciuperca in ureche, care-mi da niste mancarimi ingrozitoare. Poate stie cineva un tratament naturist de vindecare. Cu multumiri,
Petrescu Ionel - Bucuresti

"Solicit informatii pentru tratarea sindromului Reiter"

Sufar de o boala rara: sindromul Reiter, ce produce in organism un lant de manifestari deosebit de grave - articulare (inflamatorii), urologice (infectii urinare), oculare (conjunctivite). Am 31 de ani, sunt de-a dreptul disperat si sper ca cineva care a trecut prin aceasta boala ma va putea ajuta sa ma vindec. Orice informatie imi este folositoare.
Vladescu Octavian - Ploiesti

"Soacra mea are giardia"

Pentru ca am mare incredere in sfaturile cititorilor si ale celorlalti colabo-ratori ai revistei dv., m-am hotarat sa va scriu si sa va intreb ce ar putea face soacra mea, care se confrunta cu un parazit numit giardia. Are 50 de ani, fierea extirpata si giardia i s-a localizat la ficat. Analizele pe care si le-a facut au evidentiat prezenta parazitului. Daca stie cineva vreun tratament alopat sau naturist care sa distruga giardia, il rog din suflet sa-mi dea de veste la telefon 038/71.80.02.
Liliana Cosaila - Buzau

(In asteptarea raspunsurilor solicitate, va sfatuim sa apelati la tratamentul cu Propolis prezentat in F. As nr. 250/1997.)

"Se poate vindeca celulita?"

Ma confrunt cu o celulita avansata, impotriva careia am actionat fara succes si cu mari cheltuieli, timp de mai multi ani. Speranta mi-a fost redesteptata de un anunt facut la Pro-Tv, in care a fost prezentata d-na Anca Modrogeanu, care trateaza celulita, probabil intr-un cabinet particular. Rugamintea mea este ca, daca exista cineva care o cunoaste pe d-na respectiva sau adresa cabinetului, sa ma informeze. Cu stima,
Dana V. - Bucuresti

"Dupa o operatie de fibrom uterin, mama a facut o infectie"

In urma cu cativa ani, mama mea a fost operata de fibrom uterin. Acum a facut o infectie (asa i-au spus medicii de la Cluj), care o supara ingrozitor. Va rog sa binevoiti a ma ajuta cu niste sfaturi.
G. Hurjui

"Bolile psihice se pot trata prin homeopatie?"

Vin la dv. cu un apel de suflet. Am un singur copil - o fetita - care de circa zece ani este bolnava de nervi (nevroza astenica). Ne intereseaza daca exista un medic homeopat care trateaza si boli psihice. Va multumesc anticipat,
Ioana Plesanu - Bucuresti

"Dupa o operatie care parea reusita, tumora pe creier a recidivat"

Avem un prieten in varsta de 37 de ani (tatal a doi copii, de 4 si 7 ani), care a suferit - in ianuarie 1997 - o interventie chirurgicala pe creier. Diagnosticul a fost: astrocitom anaplazic gradul Iii. Dupa operatie a urmat un tratament de radioterapie la Spitalul "Coltea", pe care l-a suportat foarte greu (o perioada s-a simtit bine si parea sa se fi restabilit). Anul acesta, in aprilie, starea lui s-a degradat (are dureri de cap si momente de pierdere a luciditatii). In urma unei tomografii cu substanta de contrast, pe care a facut-o in luna mai, diagnosticul este: hidrocefalee si recidiva a tumorii (tumora care a cuprins jumatate din creier). Medicii au spus ca, fara o noua interventie chirurgicala, mai are de trait doar trei luni. Daca va fi operat a doua oara, va ramane paralizat pe partea stanga si nu se stie cat va mai trai. Va scriu, sperand ca se mai poate intampla o minune si cineva ne poate ajuta cumva (un tratament neconventional) pentru a prelungi viata prietenului nostru.
Va multumesc pentru intelegere.
Coman Doina Mariana

"Am probleme cu menstruatia si doctorii m-au umflat cu hormoni.
Caut un medic homeopat sau un tratament naturist"


Abia am implinit 20 de ani. Ce varsta frumoasa! Mai ales cand majoritatea viselor ti s-au implinit... Sunt studenta la Universitatea din Bucuresti si, in rest, toate bune si frumoase, pana ce ajungem la probleme de sanatate. In primul rand, am probleme menstruale. Am un ciclu neregulat, care imi vine o data la 3-6 luni. De vreo sapte ani ma tot duc la doctori. Mi-au facut o groaza de dozari hormonale si verdictul a fost lipsa de progesteron. Domnii si doamnele doctor au bagat in mine progesteron cu pompa, anticonceptionale si alte chestii, fara nici un rezultat valabil. Ceea ce nu inteleg eu este de ce nu cauta cauza acestei probleme. Am vazut pe "Animal Planet" un transplant de pene de vultur. Si atunci, imi spun in disperare: oare nu se poate face nimic pentru mine? Sunt tare disperata. La ultimul tratament cu anticonceptionale am luat in greutate 7 kg intr-o luna. Am gasit acum o doctorita care mi-a spus textual ca eu n-am voie sa iau anticonceptionale. Nu mi-a venit sa cred ca in tara asta o sa aud un doctor spunand acest lucru, chiar daca este adevarat. In al doilea rand, nu mai pot sa slabesc. Am facut celulita, iar toate regimurile, inclusiv vreo doua ore de sport pe zi nu mai au nici un efect. Ma intereseaza sa aflu unde as putea gasi un bun homeopat sau un naturist care ma pot ajuta in problemele mele. Vreau sa incerc si medicina neconventionala, poate asa voi reusi. Va multumesc,
A. Irimia - Galati

"Ma intereseaza o reteta de ingrasat pentru barbati"

In primul rand, vreau sa va felicit pentru revista pe care o faceti si care imi place f.f.f. mult. Ceea ce ma deranjeaza este ca gasesc multe articole strict pentru femei, care nu ma prea privesc. Pe mine ma intereseaza, de pilda, retete sigure de ingrasat, pentru barbati. Am 1,85 m si doar 65 de kilograme. Ma puteti ajuta?
Ark - Onesti

"Baietelul meu are piodermita"

Am un baietel de 5 luni, care la varsta de trei saptamani a facut piodermita. In urma unui tratament de cinci zile cu Oxacilina injectabila, piodermita a cedat, dar au reaparut cosurile rosii, cu puroi, pe fata. L-am dat cu Fluocinolon N (unguent) si i-a trecut, insa nu definitiv, pentru ca prezinta sub piele buburuze cu puroi, care sunt latente. Nu stiu ce sa fac ca sa-l scap de acest puroi de pe fata. Mentionez ca imi alaptez copilul.
Mona H. - Bucuresti

"Mama mea sufera de atrofie corticala difuza"

Mama mea, in varsta de 57 de ani, sufera de atrofie corticala difuza, diagnostic dat la Spitalul Judetean Iasi. In urma tratamentelor facute acolo si la Spitalul Judetean Bacau, starea sanatatii ei este tot rea. Daca a izbutit cineva sa vindece sau sa amelioreze aceasta boala, este rugat sa ne dea si noua un sfat (numele unui specialist sau un tratament pe baza de plante).
A. Gabriela - Bacau

"Sufar de boala Charcot-Marie"

Am 20 de ani si sufar de boala Charcot-Marie. Stiu ca este o afectiune ereditara, cu evolutie foarte lenta, dar dupa nasterea copilului meu boala a evoluat rapid (ea afecteaza mai intai membrele inferioare, apoi pe cele superioare). Cauza bolii este necunoscuta - se spune intr-o carte publicata in 1980. Tot acolo se recomanda tratamentul cu vitamine, anabolizante, fizioterapie, sau se poate recurge la metode ortopedice si chirurgicale. Care sunt acestea? Se spune despre aceasta boala ca atinge si nervul optic. Este adevarat? Cine cunoaste amanunte despre aceasta boala, precum si eventuale metode de tratament (fie si naturiste), il rog din suflet sa ma ajute.
Dana P. - Bucuresti