Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Exista vreun tratament contra maladiei Dupuytren?". (Raspuns pentru O.C. - Bucuresti, F. As nr. 339). 1. Si eu am avut maladia Dupuytren la mana dreapta. Imi cuprinsese toata palma, iar degetul mic nu-l mai puteam indrepta deloc. Toti au spus ca singura solutie este metod...

Cititorii Raspund

"Exista vreun tratament contra maladiei Dupuytren?"
(Raspuns pentru O.C. - Bucuresti, F. As nr. 339)


1. Si eu am avut maladia Dupuytren la mana dreapta. Imi cuprinsese toata palma, iar degetul mic nu-l mai puteam indrepta deloc. Toti au spus ca singura solutie este metoda chirurgicala. Dar cineva care mi-a vazut mana mi-a spus ca ma pot vindeca facand o cura de cateva luni cu ceai de urzica. La inceput am fost neincrezatoare, dar mi-am zis sa incerc, ca nu am ce pierde. Dupa sase luni de cura cu ceai de urzica (3 cani pe zi) mi-au disparut umflaturile din palma si degetul mic a revenit la normal. Incercati si dv. Nu aveti ce pierde! Succes!
Danaiata Iulia - Str. T. Vladimirescu nr. 69, Targu-Jiu, jud. Gorj, cod 1400

2. Procurati doua bucati de tabla de cupru, cu laturile de cate 7 cm. Puneti-le la incalzit pe plita sobei sau pe un ochi de aragaz, pana cand o picatura de apa aruncata pe ele sfaraie. Concomitent, se pregateste o carpa de canepa, in sau bumbac, care se impatureste in 3-4 straturi. Tablele fierbinti se iau cu grija (cu un cleste), se pun pe carpa si se impacheteaza in asa fel incat sa nu ramana nici o portiune de tabla descoperita (ca sa nu provoace arsuri). Astfel invelite, tablele calde se tin intre palme, presandu-le usor. Partile afectate trebuie sa fie cat mai aproape de caldura. Pe masura ce straturile de carpa se racesc, se procedeaza la despachetarea a unu-doua invelisuri, tinandu-se mai departe tablitele in palme. Procedeul se repeta, pana ce mainile intra in contact nemijlocit cu metalul. Se asteapta pana ce el se raceste complet. De regula, operatia se face o data pe zi, seara, cand pacientul nu isi mai foloseste mainile. Cam in 7-10 zile, muschii palmelor ar trebui sa ajunga la faza normala. Dupa fiecare sedinta, se va face un masaj cu varfurile degetelor de la o mana la alta. Totul este simplu, iar mie mi-a folosit. Daca pe parcurs apar din nou semne ale bolii pe palme, se repeta procedeul. Am vazut si un caz de boala Dupuytren operata, cu rezultate foarte bune, la Clinica de chirurgie din Cluj, operatie efectuata de dl dr. Ciuce Gheorghe. Procedeul cu placi de cupru da rezultate foarte bune si in topirea ciocurilor ce apar in calcaie, la genunchi si la coate. Pentru calcaie, se calca cu ele direct pe bandajul cu placi. La genunchi si la coate, bandajul se tine cu mana. Spun inca o data: acordati mare atentie la manevrarea tablitelor de cupru, ca sa nu se produca arsuri.
Gheorghe Aflorei - Str. Herculane nr. 5, ap. 7, Cluj, tel. 064/15.55.40

"Se poate trata cancerul de esofag in stadiu incipient?"
(Raspuns pentru Jecu Cornelia - Mangalia, F. As nr. 339)


Unui caz similar cu al dv. i s-a raspuns pe larg in "Formula As" nr. 318, unde se prezinta un tratament naturist extrem de eficient. Din pacate, este prea lung ca sa-l transcriu integral, dar va recomand sa cautati dv. revista. De asemenea, in F. As nr. 297, dl dr. Ion Nica scrie despre bolile esofagului, iar in nr. 315 are o intreaga pagina despre tratamentele naturiste impotriva cancerului. Va doresc multa sanatate,
Chivu Maria - Calea Galati, bl. A, sc. 4, et. 2, ap. 70, Braila

"Caut clinici sau sectii medicale unde se fac operatii de chirurgie plastica"
(Raspuns pentru Razvan Tanasescu - Bucuresti, F. As nr. 339)


Am fost salariata la singurul spital de chirurgie plastica si reparatorie din Romania, timp de zece ani. Desfiintat in anul 1990, medicii au luat-o fiecare pe alta cale. Mi-e teama sa fac o selectie, ca sa nu fiu nedreapta. Alegeti dv. intre urmatoarele institutii: Centrul clinic de chirurgie plastica si reconstructiva din Calea Grivitei nr. 218 (localul fostei Maternitati "Steaua") - director: dr Ileana Boiangiu, sef catedra: conf. dr. Florin Isac, un chirurg eminent, de reputatie internationala. Centrul clinic de chirurgie plastica si reconstructiva din Str. Arh. Ion Mincu nr. 7 (Piata 1 Mai) - sef catedra: prof. Agrippa Ionescu, conf. Stefan Schiau Sectia clinica de chirurgie plastica si reconstructiva de la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca (Calea Floreasca nr. 8) - medic primar: dr. Ioan Lascar (i s-a luat un amplu interviu in F. As). Cu alte adrese, va stau la dispozitie prin intermediul redactiei revistei "Formula As".

Georgeta Zainea - Str. T. Copil nr. 16, sector 2, cod 72268, Bucuresti
"Sufar de o boala cumplita: poliartrita reumatoida"

(Raspuns pentru Simion Firuta - Sibiu, F. As nr. 339)

1. Incercati urgent tratamentul homeopatic (4 vaccinuri pe saptamana + alte remedii) al d-nei dr. Coros Daniela din Bucuresti. Cu aceeasi forma de reumatism m-am confruntat si eu, iar astazi boala si-a oprit evolutia in proportie de 80%. Adresa: Centrul de acupunctura si homeopatie Bucuresti, Str. Visarion nr. 4-6 (Piata Romana), tel. 01/650.65.10.
A.C. - Calarasi

2. Sotul prietenei mele a suferit de aceeasi boala, contactata pe front. Avea dureri groaznice, de nici nu putea merge, dar un doctor i-a dat reteta urmatoare: bai calde, cu doi pumni de sare iodata. Dupa baie se frectioneaza locurile dureroase cu zeama de var stins (250 ml) amestecata cu doua linguri de miere de albine (se ia apa limpede, de deasupra varului). El face zilnic tratamentul si se simte foarte bine. Toata ziua merge la piata, desi are 75 de ani. Dumnezeu sa va ajute!
Bacos Eugenia - Str. M. Scaevola, bl. S1, ap. 16, Arad

3. Pentru boala dv., va propun sa incercati doua produse americane strict naturale: 1. Uleiul de primula - care contine doi acizi grasi nesaturati, combinat cu Untura de peste si cu Vitamine antioxidante (A, C, E); 2. Extract de Yucca - denumit si arborele vietii. Are efect asemanator cu al substantelor antiinflamatoare steroidiene (Cortizonul), dar nu are efecte secundare si nu agreseaza tubul digestiv. Pentru alte relatii si pentru procurarea produselor, scrieti pe adresa:
Danciu Constantin - Str. Valea Frumoasei nr. 22, Sebes, jud. Alba

"Caut cu disperare medicamentul Riluzol sau Rilutek"
(Raspuns pentru Patrascu Hriziu - comuna Gugesti, jud. Vrancea, F. As nr. 362)


1. Posed medicamentul care va trebuie. A expirat in 1999, dar e facut din plante si se poate inca administra. Cautati-ma la telefon 686.54.54, acasa - dupa orele 18.00.
D-na Doncea

2. In Sua, medicamentul Rilutek se administreaza bolnavilor numai in combinatie cu Neurotin. Le am pe amandoua, pentru ca le-a folosit sotul meu, dar din pacate mult prea tarziu, cand boala avansase mult. Pretul medicamentelor, fara taxe postale, a fost de 1100 dolari. Suma este enorma pentru conditiile noastre, asa ca ma voi multumi cu o suma in lei care poate fi achitata.
Zoe B. - Timisoara

(Va rugam sa ne contactati la redactie, in vederea achizitionarii medicamentului necesar d-lui Patrascu Hriziu)

"Doresc sa iau legatura cu o persoana care urmeaza tratamentul
pentru cancer la san al Maicii Violeta Mocanu"
(Raspuns pentru Tamara - Braila, F. As nr. 362)


Stimata d-na Tamara, eu am avut cancer la ambii sani. Medicii imi spusesera ca operatia este singura cale pe care o mai am de urmat. Nu i-am ascultat, nu m-am operat, dar intre timp am aflat despre dl dr. Ioan Mogos de la Institutul Oncologic din Bucuresti. Este un om extraordinar, painea lui Dumnezeu, si merge pe ideea tratamentului medicamentos (nu a operatiei), foarte eficient. In urma tratamentului pe care mi l-a aplicat (un medicament romanesc de ultima ora si o pomada de plante), dupa patru luni, tumora a disparut. Eu nu stiu cat de eficient este tratamentul de care va interesati, dar va sfatuiesc sa-l cautati pe dl dr. Mogos la spital, lunea sau martea, intre orele 7-12. Luati cu dv. o trimitere de la medicul de familie si carnetul de sanatate. Dumnezeu sa va ajute!
B.E. (49 de ani) - Giurgiu

Anunt Umanitar
Solicitam de urgenta un carucior cu rotile pentru o doamna in varsta, imobilizata in pat din cauza unei coxartroxe bilaterale. Daca vreunul dintre cititorii revistei "Formula As" are un astfel de carucior si nu-l mai foloseste, l-as ruga sa ia legatura cu noi. Va multumim anticipat,


Fam. Trandafir Virginia - Bucuresti, tel. 01/222.54.86