Strabunica stie tot

Redactia
Cum se obtine un geam mat? Amestecati un pahar de bere cu 4 linguri de sare de bucatarie, apoi intindeti solutia pe sticla, cu ajutorul unei pensule.. Pielita de pe ficat se desprinde usor daca, inainte de-a fi transat, se scufunda un minut in apa clocotita.. Castronul in care se pregateste crema p...

Cum se obtine un geam mat? Amestecati un pahar de bere cu 4 linguri de sare de bucatarie, apoi intindeti solutia pe sticla, cu ajutorul unei pensule.

Pielita de pe ficat se desprinde usor daca, inainte de-a fi transat, se scufunda un minut in apa clocotita.

Castronul in care se pregateste crema pentru prajituri se uda, inainte de preparare, cu o lingura de apa indulcita.

Carnea pentru gratar se da cu putina sare si se pune 20 de minute la congelator. Veti obtine o friptura frageda.

Salata de vinete devine mai dulce daca i se adauga un dovlecel fiert.

Untul pentru gatit se topeste numai pe baie de aburi. Flacara directa ii schimba culoarea si calitatile nutritive.

Carnea cruda nu se impacheteaza niciodata in hartie, pentru ca ii absoarbe sucul si vitaminele.

Laptele nu mai da in foc daca marginile vasului in care se afla se ung cu ulei.

(Burcea Mihaela - Str. Ajustorului nr. 15, sector 6, Bucuresti)

Aluatul de pizza poate fi lesne inlocuit cu felii de paine fara coaja, stropite bine cu lapte si asezate una langa alta, pe fundul tavii unse cu ulei.

Sosul de rosii va avea un gust deosebit daca veti adauga un cub de zahar si o lingurita de mustar.

Dopurile rezistente care infunda sticla de vin cedeaza, in cele din urma, daca sunt inmuiate cateva minute in apa fierbinte.

(Meghesi Denise - Str. Marius Em. Buteica nr. 4, bl. 63, et. 6, ap. 38, sector 3, Bucuresti)