Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Am Tbc pulmonar B.K. pozitiv". (Raspuns pentru Dobre - Slatina, F. As nr. 355). 1. As vrea sa va spun ca nu sunteti singur. Ma aflu exact in aceeasi situatie cu a dv., cu deosebirea ca eu am suferit deja doua operatii, fara nici un rezultat. Fiind in imposibilitatea de a...

Cititorii Raspund

"Am Tbc pulmonar B.K. pozitiv"
(Raspuns pentru Dobre - Slatina, F. As nr. 355)


1. As vrea sa va spun ca nu sunteti singur. Ma aflu exact in aceeasi situatie cu a dv., cu deosebirea ca eu am suferit deja doua operatii, fara nici un rezultat. Fiind in imposibilitatea de a mai lua un tratament alopat, cu incredere in Dumnezeu, am inceput de trei luni un tratament naturist cu ceaiurile maicii farmaciste Violeta Mocanu din com. Barsesti, jud. Vrancea, iar de catva timp, si terapia cu laser si gaze nobile a d-lui Ionut Vranceanu, publicata in F. As. Ce pot sa va spun este ca simptomele bolii inca exista, dar au aparut semne majore de imbunatatire a starii fizice generale (a sistemului imunitar). Daca va intereseaza aceste tratamente, contactati-ma. Astept si eu cu nerabdare alte sfaturi din partea celor trecuti prin situatii asemanatoare, iar revistei F. As, care mi-a oferit sansa gasirii altor mijloace de vindecare, ii urez multa sanatate si viata lunga.
Toma - Slobozia, tel. 043/21.80.94

2. Va recomand doua tratamente naturiste, care mie mi-au curatat plamanii de noduli. 1) Tratamentul cu radacina de tataneasa (Symphytum officinale). Se mesteca circa 5-10 cm de radacina (in functie de diametrul ei) putin cate putin si se-nghite. (Are un gust neutru, placut). Radacina sa fie proaspata, recoltata fie in ziua respectiva, fie tinuta in tavita de sub congelator, in pungi de plastic. Daca nu cunoasteti planta, care se poate creste in gradina proprie, scrieti-mi si va trimit cateva radacini care se pot planta. 2) Tratamentul cu Aloe Vera. Se taie din planta (sa aiba 2-3 ani si sa nu se ude timp de 5 zile inainte de recoltare) circa 400 g, se tine la frigider doua zile, apoi se da prin masina de tocat. Se baga intr-un borcan de 2 litri si se toarna peste ea 3/4 l vin rosu dulce (poate fi vin de tara, hibrid) si 400 g miere lichida. Se amesteca totul si se lasa la macerat 10 zile la intuneric. Tratamentul: vreme de o saptamana, se ia cate o lingurita, de trei ori pe zi, cu o ora inainte de masa. Incepand cu a doua saptamana - pana la o luna si jumatate, cat trebuie sa dureze tratamentul - se iau cate 2 lingurite, de trei ori pe zi, cu o ora inainte de masa. Tratamentul face parte din vechea medicina populara ruseasca. Pentru orice alte lamuriri, scrieti-mi sau dati telefon seara, la 688.32.97.ing. Rotariu Manuela - Sos. Colentina nr. 27A, et. 6, ap. 22, sector 2, Bucuresti

3. Am stat destul de mult pe ganduri inainte de a va scrie. N-as vrea sa va dau sperante desarte. V-as sfatui sa incercati, totusi, un tratament cu produse apicole. Laptisorul de matca se pare ca are efecte miraculoase daca vi-l puteti procura proaspat, direct dintr-o stupina. Se amesteca cu miere si se foloseste dimineata, cate o lingurita inainte de masa. (Lingurita sa fie neaparat din plastic sau lemn). Are un gust usor acrisor. La pranz si seara se poate lua propolis amestecat cu miere, tot inainte de masa. Ambele contin componente ce nu au putut fi identificate in totalitate, printre care si antibiotice. Nu neglijati mesele regulate si consistente, desi banuiesc ca nu prea aveti pofta de mancare. Este foarte important! De asemenea, consumati multa miere amestecata cu hrean ras. Tratamentul dureaza cel putin o luna de zile, dar se poate prelungi si mai mult. Va doresc sanatate si sa nu va pierdeti speranta. Sunteti tanar, trebuie sa reusiti!
Fogaras M. - Targu Mures

"Sotul meu are un epiteliom care a recidivat"
(Raspuns pentru Rosu Mioara - Brasov, F. As nr. 355)


Am avut si eu un epiteliom canceros pe care mi l-am vindecat singura. Desi am luat legatura cu d-na Mioara din Brasov, presupun ca o multime de oameni au asemenea necazuri si as vrea sa-i ajut. Epiteliomul se arde cu latexul (sucul) de la rostopasca verde (proaspata), care are o culoare portocalie (e continut in tulpina plantei). Se lasa o zi in repaos, apoi se fac spalaturi sau se pun comprese, timp de 10-15 minute, cu ceai de rostopasca verde, care va fi astfel concentrat incat sa aiba o culoare galben-portocalie. Nu se panseaza, nu se unge cu nimic, se lasa doar sa se usuce. Ceaiul trebuie facut proaspat, de fiecare data cand se aplica compresa. Operatia de spalare sau compresele se aplica de 4-5 ori, la intervale de 3-4 ore, pana la vindecarea completa.
Boboescu Jenica -
Str. Petre Sergescu nr. 4, bl. A1, sc. 1, ap. 31, Drobeta Turnu-Severin, jud. Mehedinti

"Am un defect de vorbire care imi transforma viata in iad"
(Raspuns pentru Alina - Alba-Iulia, F. As nr. 358)


1. Stimata d-ra Alina, desi nu sunt medic, sper sa va pot ajuta. Diagnosticul dv. nu mi se pare clar: spuneti "balbism organic", apoi scrieti ca nu vorbiti mereu asa. Eu cred ca v-ar ajuta foarte mult un tratament homeopatic, mai ales ca reusiti sa va descrieti foarte frumos simptomele: "sunt foarte emotiva si ma afecteaza mult parerile celor din jur". Am si vorbit cu un medic homeopat dintr-un oras apropiat de al dv. si mi-a spus ca, daca nu e ceva organic, se poate trata foarte bine prin homeopatie. Medici buni homeopati sunt in Timisoara si Cluj (mai apropiati).
Urkon Elemer - tel. 068/15.32.69

2. Alina, si eu sufar de acelasi defect ca si tine. M-as bucura sa-ti aflu adresa ca sa putem coresponda. In doi, suferinta e mai usoara.
Andrei (ionescuandrei@k.ro - adresa mea de pe Internet)

"Sufar ingrozitor de o sinuzita cronica maxilara"
(Raspuns pentru O. Melania - Brasov, F. As nr. 358)


Va inteleg suferinta, fiindca am trecut si eu prin ea. Exista insa un remediu simplu, in care va rog sa aveti toata increderea si taria de a persevera pana la vindecarea totala, daca e nevoie chiar luni in sir. Puneti intr-o oala cu apa (1-1,5 l) un pumn de sare grunjoasa si fierbeti apa pana ce clocoteste. Stingeti focul, acoperiti-va capul cu un prosop si stati cu fata spre abur (cand se mai raceste putin) 5-7 minute, tragand aburul fierbinte pe nari. Repetati procedeul de 3-4 ori pe zi. Aveti incredere in cineva care, dupa 40 de punctii fara reusita, s-a vindecat in trei luni cu apa cu sare.
D. Negrea - Bucuresti

"Baietelul nostru are un chist sublingual"
(Raspuns pentru Cojocaru C. - Slatina, F. As nr. 352)


Si eu am un baiat care la varsta de trei ani a avut acest diagnostic. L-am vindecat cu niste medicamente preparate de medicul Voinea Iulica de la Arad (tel.057/27.21.13). Baiatul meu are acum varsta de 19 ani si este perfect sanatos. A urmat tratamentul de la varsta de 3 ani pana la 7 ani, chistul disparandu-i definitiv. Pentru a va da amanunte, va rog sa ma sunati acasa, dupa orele 17. (tel. 648.99.38).
Radu Lucia - Bucuresti