Miracolul plantelor

Redactia
Spanzul la primele sale victorii . La scurta vreme dupa publicarea in paginile revistei noastre a dezbaterii despre spanz, modesta dar magica planta, temuta pentru otrava continuta in trupul ei, isi dovedeste forta deosebita in lupta cu cancerul. Folosit sub stricta supraveghere...

Miracolul plantelor
Spanzul la primele sale victorii


La scurta vreme dupa publicarea in paginile revistei noastre a dezbaterii despre spanz, modesta dar magica planta, temuta pentru otrava continuta in trupul ei, isi dovedeste forta deosebita in lupta cu cancerul. Folosit sub stricta supraveghere, spanzul face minuni. De data aceasta, cazurile de vindecare sunt raportate de-un medic, doctorul Cristian Boerescu din Bucuresti, care cu o pilduitoare solicitudine a acceptat sa trateze si sa salveze bolnavi disperati, carora nu li se mai prezicea decat moartea. Ii multumim si il felicitam pentru demersul si rezultatele sale, care pun in evidenta necesitatea ca tratamentele naturiste sa fie conduse, si ele, de catre specialisti. Suntem fericiti sa ne informam cititorii, ca distinsi cercetatori din domeniul biochimiei, al medicinei si-al farmaciei si-au manifestat disponibilitatea de a muta sub auspicii stiintifice cercetarile despre spanz. Solidarizarea in lupta cu cea mai crancena maladie a finalului de mileniu dovedeste ca orgoliile absurde sunt mai prejos decat constiinta si dorinta de-a ajuta

"Tratamentul cu spanz duce la rezultate benefice"

Dupa publicarea in "Formula As" a articolelor cu privire la Spanz - planta miraculoasa care a invins cancerul - am fost solicitati la Centrul medical Dava de mai multi bolnavi de cancer care doreau sa urmeze un tratament bazat pe spanz, sub observatie medicala. In marea lor majoritate, acestia urmasera anterior tratamentul oncologic clasic (citostatice, iradieri), dar nu-l puteau continua din diverse motive - lipsa raspunsului la tratament, reactii adverse prea puternice - sau se aflau intr-o pozitie de asteptare fata de aceasta terapie. De asemenea, au fost si persoane care aveau o frica paralizanta fata de operatie sau fata de celelalte metode care se aplica in cancer la spital si din capul locului refuzau aceasta alternativa dura pentru ele, fiind dispuse sa faca un "tratament naturist", oricat de greu ar fi fost acela. (Dar ce fel de "tratament naturist" trebuie facut, pentru ca nu ne putem juca cu aceasta boala cumplita?). Tinand cont de anumite studii si comunicari stiintifice internationale care privesc cancerul, pacientii au primit, pe langa cura cu spanz, si anumite recomandari medicale care tin de dezintoxicare, dieta, dar si alte procedee terapeutice (asupra carora vom reveni intr-un articol viitor) si eu fost tinuti sub supraveghere medicala in ambulator. Aici trebuie subliniat faptul ca astfel de bolnavi au nevoie de multa ingrijire si atentie; de aceea, pe langa aportul medicului, sunt necesare colaborarea si intelegerea familiei.

La solicitarea "Formulei As" de a prezenta un raport legat de Rezultatele (eficienta) terapiei cu spanz, in putinul timp care s-a scurs de la inceperea tratamentului, pot sa spun ca cea mai spectaculoasa remisiune am inregistrat-o la pacientii cu tumori exteriorizate, in special tumori mamare, deoarece in aceste situatii am putut aprecia direct, prin inspectie si palpare, evolutia spre vindecare. In multe alte cazuri de tumori intracraniene, toracice sau abdominale, suntem insa nevoiti sa amanam evaluarea rezultatelor, cel putin trei luni, pana cand se va putea relua o investigatie prin tomografie computerizata (spre exemplu). Totusi, in ansamblu, pe baza evolutiei starii generale, putem aprecia ca terapia biologica si cura cu spanz instituita au avut rezultate benefice, bolnavii neavand nimic de pierdut in urma aplicarii acestor masuri. Iata in continuare cateva cazuri mai reprezentative:

1D-na Valeria S., pensionara, din Brasov, a inceput cura cu spanz pentru o tumora maligna indurata, de dimensiuni relativ mari, aparuta de mai mult timp la nivelul sanului stang. In absenta oricarui alt tratament alopat (citostatice si iradieri), dupa doar 20 de zile de tratament cu spanz, pacienta mi-a relatat speriata ca se simte rau (greturi, varsaturi, transpiratie, agitatie, insomnie etc.), fenomene despre care am avertizat-o de la inceput ca se vor manifesta. Totusi, in ciuda acestor neplaceri, cel mai extraordinar lucru mi s-a parut a fi reducerea dimensiunilor tumorii pana la marimea unui "bob de mazare". Acesta este, de altfel, si pentru mine, cel mai spectaculos caz de resorbtie tumorala printr-o terapie biologica, observatiile de pana acum aratand ca este nevoie de minimum o luna si jumatate de tratament pentru a aparea primele rezultate; ceea ce arata ca spanzul are un efect metabolic activ si imediat.

2 D-na Doina C., 50 de ani, din Bucuresti, s-a prezentat la cabinet pentru o tumora mamara dreapta de aproximativ 3/2,5 cm, dura, aderenta la planurile subiacente (piele), cu adenopatie subaxilara semnificativa si care, in ciuda a 25 de sedinte de iradieri si trei cure cu citostatice, nu voia sa cedeze, motiv pentru care se amana si interventia chirurgicala. Examenul histopatologic arata ca era vorba de o tumora maligna metastazata (stadiul Iii C). Pacienta, aflata intr-o perioada de pauza in terapia oncologica, sensibilizata de articolul din "Formula As" si nedorind sa stea cu mainile in san, asteptand un deznodamant necunoscut, s-a hotarat sa urmeze cura cu spanz sub supraveghere medicala, iar rezultatul a fost ca, dupa o luna de eforturi din partea pacientei, s-a produs o diminuare evidenta a tumorii (sub 1 cm diametru), si aproape ca ganglionii axilari au disparut. Acest rezultat neasteptat pentru ea, asociat cu o stare generala excelenta de revitalizare si regenerare launtrica (pe care nu le mai resimtise de multa vreme), si mai ales eliminarea perspectivei operatiei, care o speria cel mai tare, au produs in sufletul ei o stare de entuziasm si bucurie extraordinara, fiind acum pe deplin increzatoare ca, in scurt timp, si ceea ce a mai ramas se va putea topi complet si va putea sa uite definitiv aceasta perioada de suferinta din existenta ei. O particularitate interesanta a acestui caz este faptul ca pacienta, avand un nivel intelectual ridicat, a urmat si unele recomandari de psihoterapie, care tin de anumite exercitii de meditatie si vizualizare creatoare, metode puse la punct de curand de psihologia moderna. Rezultatele au fost optime: pacienta resimtea aproape imediat o stare de confort psihic, care a determinat-o sa realizeze exercitiile chiar si o ora si jumatate pe zi (din acest punct de vedere, este una din cele mai constiincioase paciente pe care le-am avut in Romania). Rezultatul final - reducerea tumorii cancerigene - confirma ipoteza ca in aceasta boala procesele psihice au o importanta foarte mare pentru reusita terapeutica (spre exemplu, unele statistici arata ca la bolnavii de schizofrenie, cancerul aproape ca nu apare).

3 D-na Ioana C., 40 de ani, din Bucuresti, a urmat cura cu spanz (7 zile) in paralel cu sedinta de radioterapie pentru neoplasm mamar stang ulcerat (stadiul Iii B - tumora epiteliala glandulara maligna). Dupa doar 2 zile de iradieri, medicul oncolog la care se trata a fost foarte surprins sa constate ca ulceratia tumorala de la san, care speria pe toata lumea si care ii dadea bolnavei un pronostic de viata rezervat, s-a inchis foarte bine, mai ales ca anterior - in ciuda a trei serii de citostatice -, nu se obtinuse nici un rezultat. Oncologul a marturisit ca "nu a mai vazut asa ceva pana acum" si a intrebat-o curios ce tratament a urmat, caci altfel nu-si poate explica cicatrizarea care s-a produs. Pacienta a recunoscut ca a luat... spanz, iar atunci doctorul i-a spus, citez: "Te rog frumos, mai fa-l o data!". Aceasta atitudine deschisa din partea unui medic oncolog, fata de orice posibilitate terapeutica ce da sperante justificate pacientului, este cu adevarat laudabila si ii face cinste.

4D-na Elena C., 72 de ani, din Bucuresti, urmeaza de cateva luni un tratament biologic integral pentru o tumora mamara stanga foarte voluminoasa (de dimensiunea unui pumn), dura, neregulata, aderenta la piele (semnul portocalei), care generase retractia mamelonului si o usoara adenopatie axilara. Toate acestea sunt semne de gravitate oncologica. D-na Elena a fost adusa la cabinet de o alta pacienta mai veche, care obtinuse deja rezultate foarte bune pentru aceeasi boala si care, impresionata de situatia in care se afla vecina ei, dorea foarte mult sa o ajute. Marturisesc ca aceasta pacienta m-a impresionat si pe mine foarte mult deoarece era - in primul rand - un caz social dramatic. Bunica a cinci copii (foarte dragalasi si inteligenti, cu varste cuprinse intre 6 si 15 ani), in urma unui accident nefericit a fost nevoita sa le devina in acelasi timp... si mama, si tata. Responsabilitatile casnice si morale erau atat de numeroase pentru biata femeie, incat intreruperea lor pentru un tratament oncologic clasic, la spital, echivala cu disparitia ei din viata copiilor, iar propria salvare nu ar mai fi avut practic nici un sens. Iata de ce nimeni nu a putut sa o convinga sa mearga la spital, nici macar pentru analizele necesare diagnosticului de certitudine. Ea era insa foarte hotarata sa tina orice regim, oricat de greu ar fi fost acela, dar acasa (in ambulator), numai sa poata trai si sa-i aduca la liman pe copiii pe care Dumnezeu ii lasase in grija ei tocmai acum, la batranete.

Pentru aceasta bolnava nu am putut aplica prea multe zile cura cu spanz, din cauza unui angor de efort pe care il avea de mai mult timp, dar pe fondul unui program terapeutic bazat pe dezintoxicare, dieta stricta si alte plante medicinale despre care "Formula As" a mai scris, i-am recomandat si aplicatiile externe cu spanz. Primele semne care au aparut au fost refacerea formei mamelonului si disparitia ganglionilor, ceea ce a incurajat-o ca se afla pe drumul cel bun si ca Dumnezeu tine cu ea, sa se vindece. Dupa cateva saptamani de eforturi sustinute, s-a observat ca tumora s-a redus la jumatate, s-a "desfacut" in doua parti si s-a inmuiat semnificativ. Pentru ca starea in care a inceput aceasta pacienta programul terapeutic era destul de avansata, ea are insa nevoie de un timp de recuperare ceva mai indelungat, pana la disparitia completa a tumorii. Dar, in fata rezultatelor clare obtinute, in ciuda regimului restrictiv pe care-l tine cu sfintenie, a grijii fata de compresele cu spanz, pe care trebuie sa le puna permanent, pacienta poate avea o viata aproape normala si - ceea ce este mai important pentru ea - poate avea grija de copii (acum permitandu-si chiar sa mearga cu ei la tara, cu ocazia vacantei de primavara, pentru a le aduce o raza de soare si o picatura de bucurie in copilaria lor incercata).

5D-na Maria C., 65 de ani, pensionara, din Bucuresti, sufera de otumora maligna submandibulara si laterocervicala (este vorba de un carcinom adenoid chistic). A fost operata deja de patru ori si, in ciuda a 15 sedinte de iradieri si 6 cure de citostatice greu de suportat, nu s-a reusit stoparea cresterii tumorale. In plus, pacienta acuza dureri insuportabile, aproape continue, din cauza raporturilor de vecinatate cu nervul trigemen, care era comprimat de tumora pe plantul osos. Regimul dietetic, cura si compresele cu macerat de spanz, intr-un cuvant intregul program terapeutic, au facut ca dupa 3-4 saptamani sa cedeze durerile, modificandu-se caracterul si intensitatea lor, oferindu-i astfel bolnavei perioade de "respiro", in care sa nu mai fie atat de chinuita. Acum se poate observa si o micsorare a tumorii (masurata cu centimetrul), restrangerea cicatricei chirurgicale si o stare generala mult regenerata, care o face pentru prima oara pe aceasta doamna sa intrevada vindecarea si reusita terapeutica. (In cazul ei, foarte mult au ajutat-o si cataplasmele cu argila, pe care le alterneaza cu compresele cu spanz, pentru a preveni iritatia si suprainfectia tumorii).

6 D-na Grumban Zizi, 75 de ani, din Bucuresti, a fost diagnosticata in urma cu patru ani la Spitalul Clinic Coltea cu o tumora maligna inghinala masiva, de 15-17 cm, cu metastaze la distanta. In aceste conditii i s-a refuzat interventia chirurgicala si i s-a recomandat sa mearga acasa, tratamentul oncologic fiind considerat prea dur si probabil inoportun pentru varsta ei inaintata. Doamna Zizi a fost la viata ei secretara si intotdeauna s-a dovedit a fi un spirit activ si intreprinzator, de aceea nu a dorit sa stea cu mainile in san si sa nu faca nimic. Asa ca, fara sa o invete nimeni, a tinut dupa capul ei regim alimentar fara carne si grasimi animale si a baut zilnic ceaiuri medicinale din tataneasa, rostopasca, coada calului etc., despre care stia din medicina populara ca au efecte antitumorale. Si asa a rezistat timp de doi ani cu boala (cine ar mai fi crezut?), rezolvandu-si singura treburile casnice. Citind in "Formula As" - pe care o primeste de la un vecin - despre cura cu spanz, nu a mai stat pe ganduri si a trimis repede pe un nepot la Iasi sa-i aduca tratamentul, iar rezultatul a fost ca, dupa prima cura cu spanz, tumora s-a redus cu o treime (in 20 de zile).

La cererea "Formulei As", am vizitat-o la domiciliu pe aceasta bolnava si, prin tot ceea ce am vazut, marturisesc ca am avut parte de o experienta ireala. Intr-un bloc labirintic (de tip comunist), cu sute de garsoniere inghesuite, lifturi blocate si holuri uitate in bezna, la camera 485 de la etajul 5, intr-o ambianta care imi aducea aminte de inceputul secolului, am gasit un spirit deosebit, care poate fi un exemplu pentru multi semeni aflati in suferinta. Aceasta femeie care nu mai coborase din casa pentru o plimbare pe strada, printre oameni, de mai bine de doi ani, gasea resurse interioare sa-si mascheze durerile, sa zambeasca si sa fie optimista. Fiindca probabil a facut mult bine in existenta ei, acum ea era ajutata cu devotament de vecini, care o iubesc foarte mult. In fata unui astfel de caz avansat de cancer - care, potrivit scolii medicale clasice, ar fi trebuit de mult sa se sfarseasca - mi-am dat seama cat de putine lucruri cunoastem de fapt despre aceasta boala si despre resursele inimaginabile de vindecare ce exista in natura umana. Poate ca doamna Zizi rezista in continuare, in ciuda acestei boli cumplite, pentru a le arata si celor mai tineri decat ea ca destinul omului nu este batut in cuie, ca acest diagnostic nu inseamna neaparat o moarte inevitabila si mai ales ca pot avea speranta in fortele lor, ale Naturii si in puterea lui Dumnezeu.

7 Cazul d-nei Constanta V., de 31 de ani, din Bucuresti, mama a doi copii, este important pentru toti aceia care isi pun intrebari vis--vis de eficienta in timp a unui astfel de program terapeutic (daca nu cumva tumora maligna reapare, asa cum se intampla dupa curele cu citostatice).
In urma cu aproape trei ani, d-na Constanta a suferit de otumora maligna la sanul stang, motiv pentru care era programata la operatie la un renumit chirurg oncolog din Bucuresti. Pacienta a acceptat imediat operatia pentru ca altfel viitorul ii parea incert, iar ea dorea sa traiasca pentru a-si creste copiii. Numai ca operatia urma sa fie facuta abia peste doua luni si jumatate, deoarece lista de asteptare a renumitului medic era destul de incarcata. Nedorind sa nu faca nimic in tot acest timp, ne-a solicitat sa-i dam cateva recomandari pentru situatia disperata in care se afla. Dupa unele piedici care au aparut la inceput din cauza dezintoxicarii (varsaturi, transpiratii, diaree, somnolenta, senzatie neplacuta in corp), ocazie cu care a eliminat chiar si o tenie de aproximativ 30 de cm lungime (de care bolnava nu stia nimic), incet-incet s-a adaptat la intregul program terapeutic, iar roadele nu au intarziat sa apara. Va inchipuiti ce bucurie imensa a cuprins-o pe aceasta femeie care, prezentandu-se in ziua sorocita pentru operatie, l-a auzit pe renumitul chirurg, uimit si el de ceea ce vedea, spunandu-i ca nu mai este nevoie de interventie. Ce fericita era ca doar prin trei luni de regim, plus celelalte masuri terapeutice, reusise sa se vindece singura si sa scape cu sanul intreg!

In final, as dori sa precizez ca in multitudinea de cazuri observate am inregistrat si doua situatii nefericite. Bolnavii respectivi se aflau intr-o stare de slabiciune psihica si fizica extrema (cazuti la pat) si practic nici nu au apucat sa faca tratamentul. Spun aceasta pentru a se intelege foarte clar de catre cei aflati in suferinta ca nu exista un panaceu universal, infailibil, valabil pentru toata lumea. Cancerul este o boala extrem de severa, iar Natura, oricat de miraculos ar parea ca actioneaza, respecta totusi niste legi foarte precise, de aceea cele mai bune rezultate le obtin pacientii care sunt cei mai constiinciosi si perseverenti. Experienta pe care o avem ne-a aratat ca lipsa de motivatie si dorinta de a trai sunt un handicap chiar mai mare decat marimea, tipul si stadiul tumorii. De aceea, bolnavul trebuie sa se mobilizeze personal cu toate resursele sale interioare si sa utilizeze imediat toate fortele inepuizabile ale Naturii care vin de la Dumnezeu pentru a se salva si astfel sa obtina vindecarea.

Succes!

dr. Cristian Boerescu (tel. 423.14.57)
(specializat in Germania in domeniul recuperarii bolilor cronice)

Zilele trecute a avut loc la Hollywood o reuniune mondena la care au participat cele mai mari staruri si vedete ale muzicii si filmului din Statele Unite. Manifestarea, organizata de sora celebrului si regretatului creator de moda Gianni Versace, a avut ca scop colectarea de fonduri (in valoare de cateva milioane de dolari), in vederea finantarii cercetarilor legate de cancerul mamar si genital la femei. D-na Versace a declarat presei ca este o persoana foarte sensibila la suferinta umana si pentru ca are cateva prietene care sufera de cancer la san, este in stare sa faca orice pentru a le salva. Din nefericire, ca de atatea ori in trecut, probabil ca acesti bani vor fi inghititi tot de laboratoarele industriei farmaceutice, ca si cum fiinta umana ar putea fi redusa la un simplu animal care trebuie sa stea imobilizat in cusca si sa astepte vindecarea doar de la o amarata de substanta chimica ce nu are nimic de-a face cu ritmurile si legile Naturii.

Dupa cum arata si cazurile prezentate in acest articol, in Romania ar fi nevoie de o suma aproape infima, pentru a face o demonstratie stiintifica foarte clara asupra unui tratament biologic naturist, activ in cancer. O astfel de demonstratie este totusi cu atat mai importanta cu cat numarul celor care au nevoie de ea este foarte mare.

Centrul medical Dava, tel. 423.14.57 - Str. Dunavat nr. 20, bl. 49E (colt cu Calea Rahovei - Ratb Sebastian).
Centrul medical Marnata, tel. 224.08.12 - B-dul 1 Mai nr. 160, bl. 3, ap. 4 (Ratb Domenii).


Aici sunt medici care aplica diverse programe naturiste de recuperare a bolnavilor de cancer.
(Programari - dupa data de 10 mai 1999)