Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Caut un leac pentru cistita radica". (Raspuns pentru Ecaterina Constantin - Bucuresti, F. As nr. 350). Eu m-am vindecat de cistita, tratand-o cu ceai concentrat din paie de ovaz (1 kg de paie se fierb 30 de minute in 5 litri de apa, apoi se toarna fiertura in apa din cada...

Cititorii Raspund

"Caut un leac pentru cistita radica"
(Raspuns pentru Ecaterina Constantin - Bucuresti, F. As nr. 350)
Eu m-am vindecat de cistita, tratand-o cu ceai concentrat din paie de ovaz (1 kg de paie se fierb 30 de minute in 5 litri de apa, apoi se toarna fiertura in apa din cada). Se face baie locala cat se suporta de fierbinte, apoi va bagati intr-un sac de plastic gros, din talpi pana la bust, pe care-l legati in talie si stati in el pana transpirati. Va doresc sanatate,
Neagoe Maria - Str. Caransebesului, bl. 10, sc. B, et. 2, ap. 5, Lugoj, jud. Timis

"Sotul meu sufera de nevralgie de trigemen"
(Raspuns pentru Elena Beuca - Roman, F. As nr. 350)

O rog pe stimata d-na Beuca sa se adreseze d-lui dr. Florea Dinu, care prin profesionalismul sau a alinat suferinta multor oameni fara sperante. Pentru informatii, telefonati la: 044/33.35.04, marti intre orele 11-20 si joi, orele 14-20, Centrul de cercetare Campina, jud. Prahova.
Ionela - Bucuresti

"Sufar de psihoza discordanta pe fond afectiv"
(Raspuns pentru Novi Marian-Ionel - Bucuresti, F. As nr. 350)

Incercati sa-l contactati telefonic pe dl Paul Negrut, rector al Institutului Biblic Oradea, doctor in teologie, dar si psiholog (a absolvit Facultatea de psihologie). Desi este foarte ocupat, incercati sa-l cautati telefonic la Institut - tel. 059/42.66.92 (secretariat), unde puteti primi relatiile necesare. Solicitati telefonic o adresa la care sa-i scrieti, prezentandu-i pe larg suferinta dv. Dumnezeu sa va ajute!
Constantinescu P. - Baia Mare

"Doresc un tratament pentru a avea un copil"
(Raspuns pentru Oana - Dambovita, F. As nr. 351)
1.
Pentru infectia dv., adresati-va cu incredere la Sectia de boli parazitare din cadrul Clinicii dermatologice a Spitalului Colentina din Bucuresti, d-ra dr. Lidia Lazar, care are rezultate remarcabile in domeniu.
Nina Savu - Bucuresti, tel. 687.22.38

2. Intr-o situatie identica cu a dv., in urma unor analize s-a descoperit ca eu nu pierdeam sarcinile din cauza Listeriei, ci din lipsa de progesteron, fara de care nu este posibil ca o sarcina sa fie dusa la termen. In urma tratamentului facut pe tot parcursul ultimei sarcini, am nascut o fetita superba, care are acum 18 ani.
Maria - Bucuresti

3. Cu aceeasi problema m-am confruntat si eu. La doua luni de sarcina mi s-a depistat Listeria (1/80). Medicul mi-a recomandat tratament cu Eritromicina - 2 tablete la 6 ore, timp de 7 zile - apoi a urmat o pauza cam de o saptamana si apoi alte 7 zile de tratament. Acelasi tratament l-a urmat si sotul meu. Listeria a disparut. Am acum o fetita normala, frumoasa si inteligenta. M-am tratat la Spitalul Filantropia din Bucuresti, la dl. dr. Mercut Petru. Mult noroc!
Dana - Targoviste

"Stie cineva de unde se poate procura planta numita Napraznic?"
(Raspuns pentru Vali B., F. As nr. 351)
1.
Va pot explica cum arata si de unde puteti culege Napraznicul (Geranium Rubertianum). Va pot oferi si o doza din aceasta planta.
Lizeta Datcu - Bucuresti, tel. 01/313.45.08

2. Planta respectiva o gasiti la comerciantul autorizat de plante medicinale Albut Alexandru, domiciliat in comuna Poenii De Jos, nr. 85, jud. Bihor, cod 3633, care v-o poate trimite prin posta. Succes si sanatate fratelui dv.
Tivis Nicolae - Str. M. Eminescu nr. 22, bl.10, sc. A, ap. 4, Ploiesti

3. Plante radioactive folosite in tratarea cancerului: Sfecla rosie si Napraznicul (Geranium Rubertianum). Napraznicul (popular - Inchegatoarea) este o planta putin cunoscuta, mai ales in ceea ce priveste proprietatile ei in tratarea si vindecarea cancerului, fiind ocolita din cauza mirosului puternic si neplacut de tap. Am recoltat aceasta planta din zona muntilor Apuseni, pentru o prietena care a folosit-o in tratarea cancerului cu rezultate bune (de doi ani face tratament). Nu am pastrat aceasta planta, nu am avut nevoie, dar daca prietena mea mai are, am sa va trimit cat mai repede, daca nu acum, la urmatoarea recoltare. In pravaliile de specialitate nu se gaseste.

Descrierea plantei: Creste si traieste in locuri umede si umbroase, in padurile de foioase, iar unde are conditii prielnice ajunge la 60-70 cm inaltime. Are o tulpina dreapta, cu multe ramurele si frunze de un verde inchis, iar limbul este crestat. La capatul ramurelelor se gaseste o floare singuratica, mica, cu 4 petale roz-portocalii. Infloreste in a doua parte a lunii mai, cand se si recolteaza - partile aeriene ale plantei se usuca la umbra si se pastreaza in pungi de hartie sau saculeti de panza.

Tratamentul: Se prepara suc de sfecla rosie proaspat si se bea o cana de suc dimineata, inainte de masa, iar in timpul zilei se beau 2-3 cani de ceai preparat proaspat din partile aeriene ale Napraznicului, infuzie - o lingurita de planta la o cana de apa, fara zahar sau alti indulcitori.

Atentie! Toate lichidele - sucuri, ceaiuri, apa, apa minerala - se beau incet, inghititura cu inghititura. Tratamentul se face, dupa cum am mai spus, combinat cu sucul de sfecla rosie; se intrerupe in lunile august si septembrie, se reincepe in octombrie (cand apar radacinile noi de sfecla rosie si cand avem o noua recolta de Napraznic). Prietena mea foloseste intre tratamente ceai (infuzie) de galbenele, coada calului - alternativ - cu 1-2 lingurite de planta la o ceasca de apa + o lingurita de zeama de lamaie si o lingurita de miere de albine poliflora sau de munte. Toate ceaiurile se beau caldute si incet, inainte si dupa mese.

Hrana de baza: Alimentatia sa cuprinda salate crude de legume si zarzavaturi albe (varza, conopida, gulie, ridiche, ceapa, usturoi, cartofi fierti in coaja sau copti). Se prepara salate taiate marunt, cu putina sare, ulei vegetal, condimente: cimbru, marar, patrunjel - conservate (uscate) sau crude- zeama de lamaie, ceapa, usturoi dupa gust.
Va doresc sanatate si succes!
Capota Elena - P-ta Republicii nr. 8, bl. H3, sc. A, ap. 10, Huedin, jud. Cluj

"Sufar de defect septal interatrial"
(Raspuns pentru Vladu Daniela - Slatina, F. As nr. 351)
Am varsta de 26 de ani, am suferit de acelasi defect septal interatrial, dar pe data de 1 iunie 1998 m-am operat la Clinica de Chirurgie Cardiovasculara din Targu-Mures si ma simt foarte bine. Am fost operata de dl dr. Cioata Dan, care este un medic foarte bun, dar sunt multi specialisti de inalt nivel acolo (dl prof. dr. Radu Deac). Nu trebuie sa va fie frica de operatie, ca nu este chiar asa de grea. Boala nu se poate trata decat chirurgical. Daca vreti si alte detalii, sunati-ma.
Mihai Ecaterina - Str. Trandafirilor, bl. B9, et. 2, sc. 4, ap. 9, Targu-Carbunesti, jud. Gorj, cod 1325, tel. 053/37.91.93

"Fetita mea, in varsta de 13 ani, sufera de colagenoza"
(Raspuns pentru Teodora Corbu - Bucuresti, F. As nr. 352)
1.
Colagenoza este o boala incurabila, de origine necunoscuta, care insa se poate ameliora, daca se administreaza un tratament corect cu Prednison. In cazul cand tratamentul nu se administreaza corect, efectele sunt dezastruoase asupra organismului. In consecinta, va recomand sa mergeti la un medic competent, pe care-l puteti gasi la Spitalul "Gheorghe Lupu" (fost Colentina) din Bucuresti, in persoana d-lui dr. Streinu Cercel, specialist in boli rare. Matusa mea a fost tratata de colagenoza de dl dr. Streinu si rezultatul a fost spectaculos. Va doresc succes,
Cristiana Popescu - Constanta

2. Eu sufar de vasculita sistemica, o boala din cadrul maladiilor colagenozei. Am urmat tratament cu Prednison si Ciclofosfamida, m-am refacut dar am devenit dependenta de Prednison. De la 1 noiembrie 1998 am renuntat total la medicamente si am inceput un tratament naturist. Din "Formula As" am gasit adresa Maicii Mocanu Violeta din Barsesti, jud. Vrancea (tel. 36), al carei tratament il urmez in prezent. Ma simt bine, lucrez, duc o viata normala. Sunt multumita de tratament, de aceea va recomand sa mergeti si dv. cu fetita, dar numai daca sunteti credincioasa. Succes!
Gata Maria - com. Balabanesti, jud. Galati, cod 6285