Pe Scena Muzicii

Corina Pavel


[sapou]Monica Anghel -
"Cand esti impacat cu tine, poti sa faci minuni!"[/sapou]Noua mea infatisare a surprins multa lume. Nu este in mod special o dieta, ci este rezultatul unui mod de viata pe care mi l-am impus de cateva luni: gimnastica in fiecare zi, foarte mult inot, alimentatie fara dulciuri si grasimi. Si nu mai mananc nimic dupa ora 18.00! La aceasta se adauga impacarea cu cei din jur si linistea interioara. Iar in momentul in care esti linistit si impacat cu tine insuti, poti sa faci minuni! Orice femeie ar trebui sa stie asta! Iar apropo de imaginea publica, cred ca machiajul este un element important pentru orice femeie: recent, am fost invitata sa fac parte din clubul "Margaret Astor", o firma a carei "fuga spre roz" in machiajul actual da o nota speciala, eleganta, "asortata" acestei primaveri. Sa nu va imaginati acum ca, preocupata fiind de propria-mi persoana, uit latura profesionala. In prezent lucrez la un nou film - "Proprietarii de stele" se numeste, in regia lui Savel Stiopul si Matei Visinescu - in care voi aparea alaturi de Stefan Banica jr. si Dan Bittman. Se preconizeaza ca vom termina filmarile prin luna iunie, iar premiera va fi probabil, prin toamna. Pe plan muzical, lucrez la piese noi si, daca m-ajuta Dumnezeu, voi scoate un nou disc anul acesta.

Paula Seling - "As vrea ca primavara sa-mi aduca satisfactii profesionale"

Recentul meu concert de la "Cafe Ingido", pe care l-am sustinut impreuna cu o trupa noua, formata din Virgil Popescu (bas), Cezar Zavate (chitara), Vali Neamtu (tobe) si Sorin Voinea (clape), prefigureaza noul meu album - "Aproape liniste". Piesele lui Nicu Alifantis ma incanta foarte mult, consider ca se potrivesc foarte bine temperamentului meu artistic. As vrea ca primavara asta sa-mi aduca satisfactii profesionale: sa termin inregistrarile si sa-mi lansez noul album. Concerte nu prea am sustinut in ultima vreme, iar faptul ca am aparut pe afisul unei "suse" a fost o eroare, deoarece organizatorii nu mi-au cerut acordul. Pe la scoala, nu prea am mai dat (sunt studenta la Jurnalism), am chiulit ca sa stau in studio, la inregistrari. De Pasti, am ajuns si eu, in sfarsit, sa-i vizitez pe ai mei, la Baia Mare, asa cum imi doream de mult. A fost frumos - am fost la Inviere, cu oua rosii si cozonac, impreuna cu parintii si prietenii: bucurii marunte, dar care iti umplu viata.

Mircea Tiberian - "Conditia cantaretilor de jazz nu este foarte fericita"

Am fost acum, in ultima luna, intr-un turneu in Germania, cu muzicieni din "Interzone", cu care o sa am si un turneu in tara, in cateva orase importante: Cluj, Sfantu Gheorghe, Sibiu si Bucuresti. Suntem in curs de elaborare in strainatate a unui album care se numeste "Interzone" si este facut cu muzicieni din Germania, intr-o formula ce vrea sa reuneasca muzica culta, muzica de jazz si folclorul balcanic. Conditia cantaretilor de jazz nu este foarte fericita in Romania. Noroc ca se mai gasesc sponsori care mai fac cate ceva pentru acest gen muzical, cum s-a intamplat si cu seria aceasta de concerte de club, desfasurate sub egida "Efes Pilsener". Asa se face ca, la recitalul meu sustinut recent la "Laptaria lui Enache", am avut alaturi muzicieni din "prima liga": Garbis Dedeian la saxofon, Tudy Zaharescu la tobe, un tanar chitarist - Sorin Romanescu si vocalista cu care am scos si un disc (numit "Villacross Passage") - Marta Hristea. Pregatesc un album de pian solo, e deja inregistrat, imi doresc sa apara foarte curand, la Casa de discuri "Intercont Music". In afara acestor proiecte, imi desfasor cariera de profesor la catedra de jazz de la Academiile de Muzica din Cluj si Bucuresti, pe care, evident, n-o pot neglija.