Cititorii intreaba

Redactia
Cititorii Intreaba. "Am un defect de vorbire care imi transforma viata in iad". Am 27 de ani si imi doresc mult ca prin intermediul acestei reviste sa gasesc si eu o rezolvare pentru problema mea. Am un defect de vorbire (balbism organic) care imi transforma viata in iad. Nu e ceva din nast...

Cititorii Intreaba

"Am un defect de vorbire care imi transforma viata in iad"
Am 27 de ani si imi doresc mult ca prin intermediul acestei reviste sa gasesc si eu o rezolvare pentru problema mea. Am un defect de vorbire (balbism organic) care imi transforma viata in iad. Nu e ceva din nastere si nimeni din familie - bunici sau strabunici - nu l-a avut. Nu stiu daca se poate trata, dar imi doresc foarte mult acest lucru, pentru ca din aceasta cauza imi gasesc foarte greu un baiat care sa ma accepte asa cum sunt. Nu vorbesc tot timpul asa. Dintre fostii mei prieteni, nici unul nu a observat acest defect pentru ca evitam cuvintele despre care stiam ca imi creeaza dificultati la pronuntie. Dar nu pot face lucrul asta la infinit. Am ratat doua cereri in casatorie din acest motiv. Cum sa-i spui viitorului sot ca fata cu care vrea sa se insoare are, uneori, probleme cu vorbirea? M-am retras de fiecare data cu parere de rau, sperand ca voi gasi candva pe cineva cu aceleasi probleme ca mine, pe cineva pentru care sa nu fiu doar un motiv de ras. Sunt foarte emotiva si ma afecteaza mult parerile celor din jur. Ma poate ajuta cineva? Se poate rezolva medical acest handicap? Cu multumiri,
Alina - Alba Iulia

"In urma unei operatii, fetita mea a ramas cu o pareza faciala"
Fetita mea s-a nascut cu o malformatie congenitala (limfongiom), iar la varsta de numai 6 luni a fost operata de un profesor de la Cluj (precizez ca malformatia se afla in spatele urechii drepte, prinzandu-i si mandibula). In urma interventiei chirurgicale, fetita mea a ramas cu o pareza faciala si, desi i s-au facut ionizari cu calciu si masaj pana la varsta de 2 ani, mare lucru nu s-a obtinut. Fetita mea a crescut marcata de acest handicap fizic si cu greu si-a croit drum printre copii, deoarece marea lor majoritate o evita, spunandu-i "stramba". Invata bine, chiar foarte bine, dar acum este la o varsta cand are nevoie de un prieten adevarat, pe care n-a reusit sa si-l gaseasca (in afara de mine, bineinteles, dar eu nu-i pot fi de ajuns). O incurajez mereu si-i spun ca voi face tot ce-mi sta in putinta ca s-o ajut, iar speranta sunteti dv. Nu ma lasati! Indrumati-ma la un medic specialist in microchirurgie, neurochirurgie sau cum se numeste specialitatea care ii e de folos. Este asa de dragalasa! A inzestrat-o Dumnezeu cu trasaturi fizice deosebite, dar ce folos, ca atunci cand vrea sa rada, toata fata ii aluneca intr-o parte. Eu sunt de meserie educatoare, pastoresc copiii de peste 20 de ani, ii incurajez si-i educ cum pot eu mai bine, dar pentru propriul meu copil ma simt neputincioasa. Ma las in voia dv. si a lui Dumnezeu.
Dorina Dutescu - Str. Pescarilor nr. 40, bl. Bm 17, et. 10, ap. 44, Constanta

"Picioarele imi sunt acoperite de cicatrice oribile"
Am 32 de ani, dar inca nu am o viata personala din cauza foarte multor probleme de sanatate cu care ma confrunt. Am strabism la ochiul drept, incorectabil prin ochelari sau printr-o interventie chirurgicala (asa mi s-a spus la ultimul examen oftalmologic efectuat la Galati), am genunchi in varum si, mult mai grav, multe cicatrice urate pe partea din fata a picioarelor. Le-am "capatat" cand implinisem abia 7 luni, in urma unui accident. Parintii nu s-au interesat sub nici o forma de aceste rani, nu au realizat ca intr-o zi voi deveni femeie si va trebui sa pornesc in viata pe "propriile mele picioare". Trimit aceste randuri spre publicare, cu gandul ca poate cineva le va citi si imi va recomanda o cale de iesire din aceasta stare.
Daniela - Galati

"Fetitei mele i se descuameaza pielea de pe degete"
Inca de la varsta de 3 ani, fetitei mele i se descuameaza pielea de pe degete, de circa 3-4 ori pe an, ajungand aproape la sangerare. Am incercat tot felul de tratamente medicale, care au dat numai rezultate de moment, iar la un interval scurt de timp ne confruntam cu aceeasi problema. Cunoaste cineva vreun tratament naturist pentru aceasta boala? V-as fi profund recunoscatoare daca mi l-ati recomanda.
Nedelcu Minodora - Ploiesti

"Am un contrasarcom de stadiul 3 pe L5"
In 1996 am fost operata la Spitalul Militar din Bucuresti de hernie de disc. Cand m-au deschis, mi s-a gasit un contrasarcom de stadiul 3 pe L5. De cand m-am operat si pana in momentul de fata, ma tratez la Institutul de Oncologie Fundeni, fara nici un rezultat. Am facut 13 serii de citostatice si 42 de raze, dar tumora continua sa se extinda. De un an de zile nu am mai iesit din casa, deoarece am dureri mari si nu pot face mai mult de 3-4 pasi, si acestia cu mare greutate. Sunt vaduva, cu psihicul sunt la pamant. Rog din tot sufletul, daca cineva a avut boala asta, sa-mi spuna si mie cum s-a vindecat sau cum si-a ameliorat suferinta. Dumnezeu sa va ajute in tot ceea ce faceti.
Marcela Tache - Buzau

"Sufar de furunculoza"
Am 55 de ani, sunt pensionara si, de o perioada de timp, sufar de furunculoza. Ma tratez cu Oxacilina injectabila si pe o perioada de un an ma simt bine, apoi furunculele reapar. Mi-am facut analizele la sange si glicemia si rezultatele au fost bune. Daca stie cineva vreo reteta eficienta, il rog frumos sa mi-o comunice in scris acasa, fiindca la noi in oras revista se gaseste foarte greu.
Dobre Maria - Str. Calarasi, bl. 9, et. 1, ap. 26, Fetesti, jud. Ialomita

"Sufar ingrozitor de o sinuzita cronica maxilara"
In urma unei examinari tomografice mi s-a pus urmatorul diagnostic: sinuzita cronica maxilara bilaterala sfenoidala si etmoidala. Dar punctiile facute pana in prezent nu au dat rezultate. Am foarte des dureri mari de cap. Daca stie cineva vreun tratament care sa dea rezultate durabile, il rog sa ma ajute.
O. Melania - Brasov

"Sunt imobilizata la pat"
Ma adresez dv. cu speranta ca ma veti ajuta si pe mine, deoarece de cateva luni sunt imobilizata la pat din cauza coloanei vertebrale. Mi s-a confirmat diagnosticul: 1. Mielom multiplu stadiul Iii A; 2. Paraplegie prin sindrom de compresie medulara prin tasari vertebrale; 3. Litiaza la vezica urinara. Mi s-au facut raze, citostatice, dar nu au dat nici un rezultat si eu nu mai stiu cum sa-mi ameliorez suferinta. Va rog din tot sufletul sa ma ajutati, poate printre cititorii revistei exista cineva care s-a confruntat cu aceeasi boala. Sper mult in ajutorul dv.!
Manofu Paraschiva (68 de ani) - Constanta

"Sufar de tulburare schizoafectiva"
Am doar 24 de ani si din anul 1993 sufar de o boala cumplita, stabilita prin diagnostic de medicii psihiatri: tulburare schizoafectiva, fond sechelar encefalopat. Am urmat tratamente cu diferite medicamente, dar n-au dat rezultat. Doresc din suflet sa-mi publicati aceste randuri si, daca va fi cineva care sa-mi recomande un medic specialist cu rezultate in aceasta afectiune sau vreun tratament adecvat, ii voi ramane recunoscator toata viata. Cu respect si multumiri,
V. Stefan - Turnu Severin
(In asteptarea raspunsurilor solicitate, va sfatuim sa va adresati de urgenta d-lui dr. Adrian Ionescu, directorul Spitalului Nifon de la Magura Buzaului (tel. 038/71.00.99). Este un eminent psihiatru, cu rezultate de exceptie in tratarea schizofreniei. Folositi recomandarea revistei noastre.)

"Sunt bolnava de sclerodermie"
In anul 1988 mi s-a pus acest diagnostic. Am facut un tratament cu rezultate bune, chiar foarte bune, care mi-au permis sa duc o viata normala. Din nefericire, nu mai am posibilitatea sa repet tratamentul, fiindca nu am mai gasit-o pe d-na dr. biolog Chiculescu Otilia din Bucuresti. Ma aflu acum in situatia disperata de a nu mai putea amana tratamentul si de a nu sti unde sa merg. Daca stie cineva unde o pot gasi pe marea mea binefacatoare, dr. Otilia Chiculescu, sau ma poate indruma pe o directie potrivita, il rog sa ma ajute. Cu multumiri,
Doina Bazaran - Giurgiu