Medicina naturista

Redactia
Medicina Naturii. O noua arma in lupta cu cancerul. Marul Lupului. Capacitatea naturii de a-l ajuta pe om in lupta cu boala este nemarginita. Multe din resursele ei sunt inca necunoscute, uitate sau insuficient popularizate de catre cei care le cunosc. Suprematia medicamentelor a impins in uitare pla...

Medicina Naturii

O noua arma in lupta cu cancerul
Marul Lupului


Capacitatea naturii de a-l ajuta pe om in lupta cu boala este nemarginita. Multe din resursele ei sunt inca necunoscute, uitate sau insuficient popularizate de catre cei care le cunosc. Suprematia medicamentelor a impins in uitare plante de-a dreptul miraculoase, folosite sute de ani in farmacia sateasca. Printre ele se afla si Marul Lupului, un antidot extrem de puternic al cancerului de rect. Cititi-i povestea, relatata de un om aflat fata-n fata cu moartea si care s-a vindecat

Nicolae Pop
"Tin enorm la aceasta planta. Imi pare rau ca n-am cunoscut-o inainte de operatie. As fi fost acum om intreg"


Vestea

"Eu n-am fost bolnav niciodata, pana la varsta de 46 de ani. Nu am fost constipat, nu am avut dureri in zona anala, am facut sport. Apoi, au aparut dintr-o data niste simptome si nu stiam ce sunt, ce inseamna. Avand medici in familie, m-am dus la o investigatie. Dupa cateva saptamani, diagnosticul a cazut ca un trasnet: cancer la rect. Ba si mai mult, ma aflam pe ultima suta de metri, stadiul fiind avansat. Daca mai stateam o luna de zile, nu stiu daca ma mai salva cineva. Sincer sa fiu, nu-mi dadeam seama de ce se intampla. Eram strain de tot ce insemna boala si medicina."

Frica

"Am fost operat pe 28 aprilie 1990, de un medic de la Spitalul Militar din Cluj, un profesionist desavarsit, cu o mana extraordinara. Mi s-a facut anus contra natura. Dupa patru zile, simtindu-ma bine si inca in forta, am coborat din pat. Nu puteam sa concep ca sunt imobilizat, ca nu mai sunt eu, asa cum ma stiam. S-a rupt un vas de sange. La ora 8 seara, mi s-a facut o noua interventie chirurgicala. De atunci, au inceput chinurile si necazurile. Inainte de accident, aveam dureri suportabile (fiind despicat in doua, va dati seama cum ma simteam), dar dupa aceea au inceput cu adevarat suferinta, teama si disperarea. La iesirea din spital, medicul care m-a tratat, mi-a spus: . Dupa parerea mea, iradierile cu cobalt sunt, probabil, cea mai dura terapie clasica impotriva cancerului. Arderea cu aceste raze nu poate fi localizata pe o portiune strict delimitata, asa incat parti intregi din organism sunt distruse cu aceste iradieri. Dar pe vremea aceea, nu stiam aproape nimic despre aceste lucruri. In familie, unii erau pentru aceste radiatii, altii erau impotriva lor. Terorizat de suferinta si frica, eu as fi mers mai departe, dar atunci s-a produs o minune."

Minunea

"Minunea a fost un om: Kerekes Teodor, care mi-a vorbit despre o planta necunoscuta de mine: Marul Lupului. Venise din Baia-Mare la Cluj si cand l-am intalnit prima oara, i-am spus: . El a spus: . Dumnezeu sa-i dea sanatate acestui crestin (este un om extraordinar), care mi-a adus pentru prima oara, intr-o punga, putina iarba de Marul Lupului. Era mai mult un model, fiindca pentru un asemenea tratament iti trebuie multa planta, trebuie sa-l faci luni in sir, chiar ani. Mi-a prescris clisme si bai de sezut cu aceasta planta, iar eu, nu stiu de ce, l-am ascultat. Cred ca a fost mana lui Dumnezeu. Ranile s-au inchis - nu vreau sa exagerez - vazand cu ochii. Am trecut imediat si pe un regim alimentar fara carne, fara zahar si fara produse sintetice. Dupa doua-trei luni, cand am fost la medicul care m-a operat, acesta mi-a spus:. I-am raspuns cu mult respect, caci este un medic si un om deosebit: . Raspunsul lui m-a uluit: ."

Lupta

"Trebuie sa marturisesc ca decizia mea pentru Marul Lupului a starnit in familie dezbinari. Multora le-am parut inconstient sa ma las pe mana plantelor medicinale si sa renunt la cobaltoterapie, care dupa ei era singura mea sansa. Am o sora, asistenta la radiologie la Spitalul Militar, care mi-a spus ca daca mi se intampla ceva, nici nu vrea sa ma mai auda ca ii cer ajutorul. Din fericire, m-a sustinut mult sotia mea. Un ajutor nesperat a venit chiar de la medicul de la radiologie, seful surorii mele, un colonel care a spus: . In septembrie, mi s-a terminat planta si am mers cu un botanist din Turda sa o caut. Pana la urma, desi se terminase sezonul, am gasit-o, undeva, pe o aratura, si am smuls-o, atata cata era, cu tot cu radacina, caci aveam mare nevoie de ea. Tratamentul cu Marul Lupului m-a facut sa ma apropii de naturism. S-a produs o mare schimbare in mine cand am citit despre hrana vie si, mai ales, despre cauzele bolilor. Acum imi dau seama ca orice medicament ai lua, orice ceai ai bea, orice tratament ai urma, daca nu ai un regim alimentar adecvat, cancerul ramane in corp si apare in alta parte. (E o tragedie ca bolnavii de cancer sunt hraniti dupa operatie cu carne, sucuri acidulate si dulciuri pe baza de zahar). Nu pot sa ma laud ca am tinut un regim extraordinar de strict. Pot sa va spun insa ca am eliminat zaharul (, cum este denumit), carnea, alcoolul, cafeaua, tigarile, painea alba. Am consumat lactate proaspete (nepasteurizate, netratate chimic, cum sunt cele din comert, chiar daca scrie pe ele ), multe legume proaspete (patrunjel, morcov, telina, varza), salate de cruditati, fructe, oua crude (din cand in cand). Mancarea buna este pentru multi o adevarata religie, asa incat cunostintele ma intrebau mirate: . Eu raspundeam: . Pe scurt, eu mi-am facut din naturism un mod de viata. Si acum mai fac tratament extern cu Marul Lupului, desi sunt perfect vindecat."

Victoria

"In prezent, m-am intors din nou la hobby-ul meu, sportul. Fac cros de performanta (pentru categoria mea de varsta, evident). Am cateva titluri si medalii obtinute in ultimii ani. Chiar si asa, cu anus contra natura, pot sa fac sport de performanta. Alerg 5-10 kilometri pe zi, iar antrenamentele le fac de minimum 4 ori pe saptamana. Este o arta sa fii un om activ, vivace din punct de vedere fizic, atunci cand ai anus contra natura. Este o arta pe care am invatat-o si pe care as vrea s-o transmit si altora. Acum muncesc normal, fara sa ridic greutati si respectand alte cateva interdictii, dar din anumite puncte de vedere, sunt mai sanatos ca un om sanatos. Lupta cu moartea te invata sa-i dai vietii pretul adevarat. In ceea ce priveste Marul Lupului, pot sa spun ca intre mine si el s-a nascut o adevarata iubire. Tin enorm la aceasta planta. Imi pare rau ca n-am cunoscut-o inainte de operatie. As fi fost acum om intreg."

Dar din dar se face rai

"Nu sunt medic. Sunt un muritor de rand, dar am datoria sa ajut, la randul meu, oamenii. Daca pe mine m-a invatat cineva si am reusit sa ma salvez, la randul meu, am datoria morala sa invat si sa ajut pe altii.

Despre aceasta planta miraculoasa, Marul Lupului (Aristolochia clematitis), se stiu foarte putine lucruri. In putinele carti in care se fac referiri la ea, se vede ca cei care scriu nu stapanesc folosirea acestei plante. Una este sa scrii despre o planta si alta sa o folosesti, sa o simti, sa stii sa o prepari si sa o administrezi. Sa ai credinta in ea si in puterea ei vindecatoare. Din acest motiv m-am hotarat sa scriu despre ea in , la rubrica . Ecoul a fost neasteptat. Am primit foarte multe telefoane, am foarte multe scrisori. Nu banuiam ca vor fi atat de multe cereri. Sunt depasit de ele, planta pe care o aveam s-a terminat. In fiecare an imi culeg doi saci de Marul Lupului, din zona cuprinsa intre Cluj si Gherla, cam in dreptul satului Vultureni. Dar si acolo planta s-a imputinat. Deocamdata, sunt depasit de cereri pentru cateva luni, pana cand va veni sezonul de cules. Dar oamenii trebuie sa stie de aceasta planta extraordinara. Pentru tratament nu cer bani. Pentru a trimite planta (cat am avut) nu am cerut decat taxe postale, costul scotchului si al pungilor in care o ambalam. Multi oameni au fost mirati si descumpaniti de acest lucru. Exista convingerea ca numai daca dai pumni de bani poti obtine ceva. Cand le ceri bani putini, oamenii devin suspiciosi. Unii au venit, au luat planta, uimiti ca nu cer nimic pe ea, au plecat nedumeriti. Nu am mai auzit niciodata de ei.

Dar a cunoaste o planta si a o administra cand ai cancer, este foarte putin. Oamenii ar trebui sa invete sa se fereasca din timp de boala. Sa reinvete sa se alimenteze corect; sa traiasca in natura, sa se fereasca de stress si de tensiunile sufletesti. Din pacate, oamenii ori nu stiu, ori nu pot sa traiasca preventiv. Nu stiu ce inseamna zaharul, ce rau produce carnea animalelor ucise, hranite in majoritate cu hormoni si alte substante artificiale. Medicii prescriu radiatii si medicamente sofisticate, dar nu le spun nimic bolnavilor despre importanta mineralelor, a vitaminelor si enzimelor din legume. Este o lipsa de informatii uluitoare. Copiii invata la scoala atatea lucruri, dar nu invata ce trebuie sa manance, ce este nociv si ce este bun in viata lor de zi cu zi. Oamenii nu mai stiu sa traiasca aproape de natura, sa se bucure de soarele ei, de frigul ei, de roadele ei proaspete, crude, asa cum le-a lasat Dumnezeu. Instrainandu-ne de natura, ne instrainam de noi insine si o luam pe un drum gresit."
A consemnat

Ilie Tudor

Adresa d-lui Pop Nicolae:
str. Primaverii nr. 6, bl. S2, sc. 9, ap. 325, Cluj. Tel. 064/17.06.77


Metoda de tratament a cancerului de rect cu Marul Lupului

1. Bai de sezut

Prepararea extractului: In 2 litri de apa (la temperatura camerei) se pun 2-3 pumni de Marul Lupului (frunze si tulpini maruntite), se lasa sa se inmoaie cateva ore, dupa care se filtreaza. Ceea ce ramane de la filtrare se fierbe in 2 litri de apa circa 20 de minute (pana apa devine inchisa, aproape neagra la culoare). Se lasa sa se racoreasca decoctul pana devine caldut, dupa care se combina cu apa in care s-a inmuiat planta inainte.

Modul de efectuare al baii: Baia de sezut se face intr-un lighean, vreme de 20 de minute. Zona bazinului trebuie complet scufundata in lichid. Dupa ce se pune extractul in lighean, se adauga apa fierbinte pentru a potrivi temperatura apei, asa incat sa fie calda, placuta pentru corp.

Alte detalii: In cazul celor operati, pentru cicatrizarea rapida a operatiei se face minimum o baie la doua zile. Daca avem suficienta planta putem face si bai complete, care vor stimula capacitatea de aparare a intregului organism.

2. Clisme

Prepararea extractului: In 250 ml (o cana) de apa se fierbe o lingura de planta maruntita, timp de 20 de minute. Dupa ce se raceste decoctul, se adauga o lingurita de seminte de in, care se lasa sa macereze timp de 2 ore, dupa care se filtreaza.

Administrare: Se introduc in anus (chiar daca este contra natura) 30 ml din acest extract, cu ajutorul unei pompe (para de cauciuc) de clisma sau cu o seringa fara ac.

Alte detalii: Acest tratament se face zilnic. Se poate face extractul si fara semintele de in, care au rolul de a proteja mucoasele si de a evita astfel aparitia reactiilor iritative.

Atentie! Marul Lupului Este O Planta Toxica

- Nu trebuie folosita pe cale interna decat sub control medical -

Marul Lupului (Aristolochia clematitis), cunoscut si sub numele de Remf sau Cucurbetica, este o planta toxica, care in cantitati mari poate avea efecte foarte neplacute. Iata cateva dintre simptomele intoxicatiei cu Marul Lupului: scaderea poftei de mancare; stari de greata, varsaturi; scaune diareice (Marul Lupului este un purgativ drastic), care pot deveni sanguinolente (datorita lezarii mucoasei intestinului); inflamatia rinichilor, urinari sanguinolente; tulburari circulatorii.

In caz de intoxicatie se intervine cu spalaturi stomacale si administrare de carbune activ. Toate aceste efecte apar la administrarea interna, care se va face doar sub indrumarea unui cadru medical de specialitate. Folosirea externa a acestei plante, cu conditia sa fie facuta cu atentie, nu prezinta pericol. Este, insa, necesara o grija deosebita atunci cand se face gargara, pentru ca inghitirea infuziei de planta poate duce la o intoxicatie cu efectele anterior mentionate. Vom reveni in curand cu un alt articol, in care vom descrie pe larg si alte efecte ale acestei plante si utilizarile ei.