Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Fetita mea, in varsta de 13 ani, sufera de colagenoza". (Raspuns pentru Teodora Corbu - Bucuresti, F. As nr. 352). Am trecut si eu prin grozavia acestei boli, o data cu baiatul meu, care avea tot 13 ani. Din fericire, am ajuns la Spitalul Fundeni, la dr pediadru Chiriac G...

Cititorii Raspund

"Fetita mea, in varsta de 13 ani, sufera de colagenoza"
(Raspuns pentru Teodora Corbu - Bucuresti, F. As nr. 352)

Am trecut si eu prin grozavia acestei boli, o data cu baiatul meu, care avea tot 13 ani. Din fericire, am ajuns la Spitalul Fundeni, la dr pediadru Chiriac Gh., care i-a prescris copilului un tratament bazat pe regim alimentar, ceaiuri si gimnastica medicala. Dupa 6 luni, baiatul meu s-a vindecat, iar acum este gata de-a pleca in armata... Pentru detalii, va rog sa ma sunati (dimineata) la tel. 044/32.20.42.
E. Voicu

"Am discopatie lombara si osteoporoza"
(Raspuns pentru M. Arandru - Brasov, F. As nr. 353)

Cred ca va pot ajuta, mai ales in privinta discopatiei de care suferiti. Referitor la osteoporoza, as putea sa-i opresc evolutia. Am urmat un curs de presopunctura (o adevarata terapie bazata pe asezarea vertebrelor) si gimnastica, pe care mi le-am insusit de la un maestru oriental.
Mihaela Marcu - Brasov, tel/fax 068/31.20.43

"Sufar de psihoza discordanta pe fond afectiv"
(Raspuns pentru Novi Marian Ionel - Bucuresti, F. As nr. 350)

•Va sfatuiesc sa luati legatura cu dl dr Eugen Zeletineanu de la Spitalul Gh. Marinescu din Bucuresti, sectia de psihiatrie. Datorita desavarsitului profesionalism de care a dat dovada, si a tratamentului cu Leponex, eu am invins aceeasi boala de care suferiti si dv. Mentionez in cunostinta de cauza ca nu exista tratament naturist pentru aceasta afectiune. In schimb, este bine sa alegeti unul sau mai multe lacasuri sfinte (biserici sau manastiri) unde se infaptuiesc miracole crestine - vindecari cu ajutorul preotilor cu har si al icoanelor facatoare de minuni - care va vor ajuta foarte mult.
Lupsa Niculina - bl. A, ap. 52, Tiglina 3, Galati

•Din cartea "Minuni si false minuni", scrisa de Mihai Urzica, dau acest citat: "Se poate confirma ca diferite boli sau tulburari mintale - cum ar fi nebunia, isteria, halucinatia vizuala sau auditiva, somnambulismul, neurastenia, obsesiile si maniile - sunt, in mare parte, produsul unor influente directe demonice, care se exercita asupra sufletului sau trupului unui individ <<slab de inger>> sau datorita pacatelor parintilor, care se revarsa asupra copiilor. Dumnezeu ne-a lasat - ca arme de aparare si tamaduire impotriva diavolului - semnul sfintei cruci, postul si rugaciunea, iar pentru imprejurari neobisnuite - ierurgiile bisericii: exorcismele, precum si unele taine, ca tainele Sfantului Maslu si Moliftele Sfantului Vasile cel Mare. Multi bolnavi incurabili dobandesc vindecarea in cel mai scurt timp cu ajutorul rugaciunii. Va marturisesc ca si mie mi s-a produs un miracol in casa, prin aducerea preotului intr-una din zilele de post, cand mi-a stropit casa cu apa sfintita, apoi prin aducerea a doi preoti, pentru efectuarea Sfantului Maslu si citirea Moliftelor Sfantului Vasile cel Mare, in posturile Pastelui, Craciunului si Sfintei Marii. Este bine sa mergeti la manastirile unde se face Sfantul Maslu in timpul noptii, cu dezbracarea hainelor preotilor peste cei bolnavi. Va doresc sanatate.
Maria - Vrancea

"Sotul meu sufera de nevralgie de trigemen"
(Raspuns pentru Elena Beuca - Roman, F. As nr. 350)

•Ma grabesc sa va raspund, deoarece si eu am trecut prin aceste dureri infernale. Mergeti la un medic care face acupunctura pe obraz. La Galati, dl dr Iordache (Policlinica cu plata) face asemenea tratamente cu mult succes. In sapte sedinte, eu am scapat de durerile ingrozitoare pe care le aveam.
Paraschiva Pavel - Str. Lozoveni nr. 232, Galati, tel. 036/42.48.28

•Nevralgia de trigemen a sotului dv. se poate trata cu 2-3 cesti cu ceai de sunatoare zilnic, plus un masaj al locurilor dureroase cu ulei de sunatoare.
Nicolae Patrita - Str. Imparatul Traian nr. 58, sector 4, Bucuresti

"Sufar de metaplazie medulara cu mieloscleroza"
(Raspuns pentru Croitoru Ana - Drobeta Turnu-Severin, F. As nr. 352)

Va propun mai multe alternative pentru suferinta dv: Incercati un tratament homeopatic la dr Gheorghe Soare din Bucuresti, tel. 01/745.74.55. Concomitent (cu acordul medicului) sau ulterior, ceaiuri Cozac Plant pentru leucemie (timp de 5 saptamani). Urmati o cura de suc de sfecla 1/2 l + bors crud 1 1/2 l pe zi, preparat din tarate de grau (garantat natural), timp de 3 saptamani. Va recomand si tratamentul cu urina (urina de dimineata, circa 200 ml, partea din mijlocul jetului), combinata cu o parte egala din sucurile de mai sus. Se va bea dimineata pe nemancate. Comprese cu ulei de ricin pe abdomen, in partea splinei (tratament recomandat de Edgar Cayce). Compresa va fi acoperita cu un fular din lana foarte subtire, peste care se pune un material gros, incalzit atat cat poate fi suportat. Se acopera cu o patura. Regim alimentar ceva mai consistent: carne slaba, lactate, oua de prepelita, salate crude de sezon (urzici putin oparite, leurda, papadie etc.). Pentru anemie, se recomanda o cura de 240 oua de prepelita (se gasesc la magazinele alimentare si la crescatori). Se beau crude dimineata, pe stomacul gol, sau se amesteca cu miere, lamaie, branza de vaci proaspata. Mod de administrare: ziua 1 si 2: 3 oua pe zi; ziua 3: 4 oua, ziua 4 si urmatoarele: 5 oua pe zi. In timpul curei, sunt interzise bauturile alcoolice. Dupa 20 de zile, cura se poate repeta. Ouale se vor tine la rece.

"Sufar de mielom multiplu"
(Raspuns pentru Elena Dobre - Bucuresti, F. As nr. 352)

Veti urma zilnic, timp de 2-3 luni, urmatorul tratament: Suc de sfecla rosie - circa 1/2 l + 1 1/2 l bors crud, din tarate de grau (proaspat sau preparat in casa). Ceai de coada soricelului - 4 cani pe zi. Frectii de-a lungul coloanei, cu ulei de coada soricelului (se gaseste la farmaciile naturiste sau la Plafar).
D.M. - Iasi

"Sufar de picior valgus congenital stang"
(Raspuns pentru Mihaela Mihai - Prahova, F. As nr. 350)

Piciorul valgus congenital este o afectiune grea, in tratarea careia aveti nevoie de rabdare si incredere, caci leac exista. Va recomand - pe baza unei indelungate experiente - ca pe langa tratamentul pe care il faceti sa recurgeti si la kinetoterapie. Este singura forma de recuperare pe care va puteti bizui. Interesati-va care din spitalele din orasul dv. are o sectie de kinetoterapie. In Bucuresti, exista multiple spitale care va pot ajuta: Cfr 2, Spitalul de Urgenta, Policlinica Ministerului de Interne, Spitalul Colentina, Spitalul Universitar. Nu ezitati in a merge mai departe, pe drumul vindecarii definitive.
Luxita Dan - Str. Dezrobirii, bl. 25, ap. 60, sector 6, Bucuresti

"Mama sufera de glaucom deschis la ambii ochi"
(Raspuns pentru Monica - Bucuresti, F. As nr. 349)

Am avut atac de glaucom in 1990, iar in urma tratamentului gresit am ramas cu glaucom la ambii ochi, la varsta de 36 de ani. Mi s-a propus operatia, fiind glaucom cu unghi inchis, dar am refuzat, facand in schimb o singura sedinta cu laser. Timp de 5 ani, nu am mai urmat nici un alt tratament. In 1995, am facut din nou o sedinta cu laser si ma simt in continuare foarte bine. Am grija ca macar o data pe an sa merg sa-mi verific tensiunea oculara, in rest nimic. Pe d-na dr care m-a tratat o cheama Catalina Corbu si poate fi gasita la Clinica Optimed din Bucuresti, tel. 210.66.03. M-as bucura sa aveti incredere in tratament. Este foarte modern si cu rezultate spectaculoase. Pentru amanunte, ma puteti cauta.
Camelia Vasilescu - Str. Fetesti nr. 2, bl. V12, sc. 5, et. 3, ap. 48, sector 3, Bucuresti, tel. 639.09.81

"Am avut doua accidente vasculare"
(Raspuns pentru Andreescu Marin - Craiova, F. As nr. 349)

Pastrez o reteta chinezeasca de multi ani (a fost publicata in revista, dar in alta varianta), care da rezultate spectaculoase in bolile cardiovasculare. Preparatul pe care vi-l recomand curata vasele sanguine, depunerile calcaroase, previne infarctul si scleroza. Reteta: 350 g usturoi se dau de doua ori prin masina de tocat, apoi se pun intr-o sticla. Se toarna peste usturoi 200 ml alcool de 90 de grade si se inchide sticla cu un dop de pluta. Se lasa la macerat. Dupa 10 zile, se strecoara lichidul prin tifon si se mai lasa 3 zile sa se limpezeasca. Se administreaza sub forma de picaturi, de trei ori pe zi, puse in 50 ml lapte, cu 30 minute inaintea meselor principale. Mod de administrare: In prima zi: dimineata 1 picatura, la pranz 2 picaturi, seara 3 picaturi. A doua zi: dimineata 4 picaturi, la pranz 5 picaturi, seara 6 picaturi. A treia zi: dimineata 7 picaturi, la pranz 8 picaturi, seara 9 picaturi. Ziua a 4-a: dimineata 10 picaturi, la pranz 11 picaturi, seara 12 picaturi. Ziua a 5-a: dimineata 13 picaturi, la pranz 14 picaturi, seara 15 picaturi. Ziua a 6-a: dimineata 15 picaturi, la pranz 14 picaturi, seara 13 picaturi, dupa care administrarea medicamentului scade cu trei picaturi pe zi, pana in ziua a 10-a, cand seara se ajunge la 1 picatura. In ziua a 11-a se iau cate 25 de picaturi dimineata, 25 la pranz si 25 seara. Intre ziua 12 si 16, tratamentul se reia in acelasi mod: dimineata 1 picatura, la pranz 2 picaturi, seara 3 picaturi, pana in ziua a 16-a, cand se ajunge la 15 picaturi seara. Din ziua 17 se scade, pornind de la 15 picaturi dimineata, pana in ziua 21, cand seara se ajunge la 1 picatura. In ziua 22 se iau de trei ori pe zi cate 25 de picaturi. Tratamentul se reia in ziua 23, pornind iarasi de la 1 picatura si crescand pana la 15 picaturi in ziua 27. Din ziua 28 se scade (pornind de la 15 picaturi), pana se ajunge la 1 picatura. Tratamentul se repeta dupa 5 ani. Va doresc sa va vindecati. Aveti incredere si rugati-va sincer lui Dumnezeu. Sanatatea ne vine in primul rand de la El.
Corneanu Eva - Timisoara