Cititorii intreaba

Redactia
Cititorii Intreaba. "Ce tratament trebuie sa urmeze un tanar caruia i s-a depistat virusul <<heliobacter pilor>>?". Va rog foarte mult sa-mi raspundeti ce tratament poate fi urmat de catre un tanar caruia i s-a depistat virusul "heliobacter pilor". Ma intereseaza atat...

Cititorii Intreaba

"Ce tratament trebuie sa urmeze un tanar caruia i s-a depistat virusul <<heliobacter pilor>>?"
Va rog foarte mult sa-mi raspundeti ce tratament poate fi urmat de catre un tanar caruia i s-a depistat virusul "heliobacter pilor". Ma intereseaza atat tratamentul medicamentos, cat si cel naturist. Va multumesc foarte mult.
Leonte Antoaneta - Iasi

"Doresc sa cumpar 1,5 kg aloe"
Am 35 de ani si sufar de neoplasm de col uterin. Urmeaza sa ma operez si doresc sa urmez dupa aceea un tratament cu aloe. In acest scop, doresc sa cumpar 1,5 kg de aloe (planta mai batrana de 5 ani).
Souca Mariana - cartier Stefan cel Mare, bl. 1, sc. B, ap. 9, Sacele, jud. Brasov, tel. 068/31.89.71

"Baiatul meu are o fibroza a ureterelor, iar eu am un chist sinovial la genunchi"
In urma cu un an, baiatul meu, in varsta de 18 ani, a urinat sange. In urma urografiei si ecografiei, i-am depistat o fibrozare a ureterelor si un calcul renal de 2 mm. Deocamdata, medicii ne-au spus sa asteptam, sa vedem cum evolueaza boala, dar ne-au dat sa intelegem ca singura solutie in viitor va fi totusi interventia chirurgicala. Nici nu vrem sa concepem o operatie atat de complicata si riscanta, fiind imposibil sa nu existe o solutie alternativa, prin tratamente naturiste. Are cineva cunostinta de o metoda care ne-ar putea ajuta? A doua problema cu care ma confrunt eu, la varsta de 52 de ani, este consecinta unei operatii de menisc: chist popliteu Baker. Conditiile de frecare schimbandu-se la nivelul genunchiului, se produce lichid in exces, aparand acest chist sinovial, care - dupa parerea tuturor ortopezilor pe care i-am consultat - nu poate fi eliminat decat prin interventie chirurgicala. De asemenea, consider ca este imposibil sa nu existe alternativa unui tratament naturist. Cu cele mai bune ganduri,
Mircea - Constanta

"Am hemangiom la ficat"
Daca stie cineva vreun tratament naturist pentru hemangiom la ficat si un altul pentru prostata, ii multumesc.
S. Vasile - Sibiu

"Fiica mea are o infectie la ombilic"
Fiica mea, in varsta de 20 de ani, a avut in anul 1994 o operatie la ombilic. Pe foaia de externare scrie: "abces omfalic" (ii aparuse inainte cu cateva zile o inflamatie rosie, purulenta, cam de marimea unei alune). Cu toate ca in prezenta mea a fost pregatita pentru operatie (a fost adusa in salon adormita), la contravizita mi s-a spus ca operatia n-a avut totusi loc, pentru ca locul bolnav trebuie sa se vindece vreme de patru saptamani, dupa care sa revenim. Crezand ca nu stiu latineste, medicul i-a spus unui asistent: "la nastere, cordonul ombilical n-a fost taiat cum trebuie, n-a fost absorbit de corp si acum face ravagii". Speriata, am plecat cu fata in alta localitate, unde a fost operata (abia acum cu adevarat). Un an de zile, totul a fost bine, apoi iar a inceput calvarul: dureri, arsuri, intepaturi, mancarimi la ombilic. Nu poate sedea, nu poate sta in picioare, nu poate dormi, o deranjeaza groaznic ombilicul, fara sa se observe ceva la suprafata. Are cinci ani de la operatie si sufera ingrozitor. Plange, are cosmaruri, ma roaga s-o duc la medic, ca nu vrea sa moara. Orice imbarbatare a mea este zadarnica. Ce sa fac? Unde sa merg? Cu multumiri,
Alina-Maria - Alba Iulia

"Am ganglioni hilari pe ambii plamani"
Sunt o cititoare consecventa a revistei dv. si va scriu aceste randuri in speranta ca ma veti putea ajuta. Acuz de mai multe luni dureri in piept, in zona spatelui, si am tot timpul o stare de oboseala. In urma unei tomografii, mi s-au gasit ganglioni hilari la plamani. Am fost la mai multi medici, dar nu am primit nici un tratament, desi durerile persista si sunt mai accentuate. Sper ca prin intermediul revistei sa primesc mai multe amanunte si chiar un remediu la aceasta boala. Va multumesc din suflet.
Tinca - Arad, tel. 057/24.15.83

"Cum se poate vindeca o escara la fese?"
Sotul meu are o boala care-l tine nemiscat la pat de foarte multi ani si, in urma unei spitalizari, a facut o escara la fese, de care nu stiu cum sa-l scap. E inutil sa spun cate tratamente am folosit degeaba. Din cauza ca sta pe rana, nu se usuca si nimic n-o vindeca. Rog din suflet, daca stie cineva vreo solutie, sa ma ajute. (De unde pot procura tinctura de Isozidh si Debrisan?).
Elena - Resita
(Adresati-va de urgenta d-lui dr. biolog Mircea Ciuhrii, la S.C. Insectfarm S.A., tel. 01/620.47.86)

"Am gusa cu hipotiroidie"
Am 46 de ani si va scriu cu speranta ca poate cineva sa ma ajute in tratarea bolii de care sufar: gusa cu hipotiroidie. Sper intr-un tratament naturist sau o recomandare catre un endocrinolog care ma poate vindeca. Cu multumiri,
Veronica Tomescu - com. Popesti, jud. Valcea

"Ce pot sa fac sa ma las de fumat?"
Caut o metoda care sa ma ajute sa renunt la fumat. Sufar de bronsita cronica obstructiva; am incercat diverse metode (cu picaturi, tigari speciale, acupunctura), dar nici una nu a dat roade. Atat eu, cat si sotul meu, vrem sa renuntam la acest viciu, mai ales ca avem doi copii si pentru ei este si mai daunator. Sunt disperata! Va rog sa ma ajutati!
Cornelia Istrate - Bucuresti

"Fiica mea are lupus eritematos sistemic"
Ma adresez dv. cu rugamintea de a salva o fata de 18 ani, care are o boala cumplita si nevindecabila. Am fost la spitalul Fundeni, unde i s-a pus diagnosticul de Les (lupus eritematos sistemic). Nu exista nici un medicament care sa o poata ajuta, in afara de Prednison. Va rog, ajutati-ma; daca mai sunt sanse, indrumati-ma undeva pentru a o salva.
(Mama) Sotir Maria - loc. Bulbucata, jud. Giurgiu
(In asteptarea raspunsurilor solicitate, adresati-va de urgenta d-lui Pavel Kozak, la clinica Kozak Dermatonou din Bucuresti, str. Plantelor nr. 52, sector 2, tel. 01/320.30.02)

"Am 32 de ani si sufar de o alergie de netratat"
Prima data, boala s-a manifestat la inceputul anului 1998, si de atunci nu reusesc sa scap de ea, dar sper ca prin intermediul revistei sa pot sa ma vindec. La inceput, mi-au aparut cateva bubite in zona genunchilor, care s-au marit si in cateva zile s-au extins pe tot corpul, cu o mancarime insuportabila. Am facut tratament cu hidrocortizonice, dar nu am rezolvat nimic. Am facut teste alergice la praf, oua, carne de porc, cereale, legume si toate au iesit foarte prost. Am facut si Idr-ul, care a iesit bine. Au urmat alte tratamente, cu alte medicamente, dar tot fara nici un rezultat. Medicul mi-a recomandat sa-mi caut un alt doctor, deoarece nu stie ce tratament mai pot urma. Am urmat si calea medicinei homeopate (mi s-a dat un tratament de peste 500.000 lei), dar alergia n-a disparut. De atunci, aproape in fiecare zi, iau Claritine, pentru a elimina senzatia de mancarime, devenita insuportabila. Ma poate ajuta cineva? Cu sincere multumiri,
Silvia Musat - Bucuresti
(Adresati-va de urgenta d-nei dr. Maria Chirila de la cabinetul "Naturalia" din comuna Voluntari, S.A.I., tel. 01/240.83.75, 240.43.01.)

"Sotul meu sufera de poliradiculoneuropatie"
Sotul meu a fost diagnosticat de dr prof. Pascu de la Clinica de Neurologie din Targu Mures avand poliradiculoneuropatie. Aceasta boala se manifesta prin: intarirea degetelor, schimbarea culorii la frig, dureri musculare, nesiguranta la mers sau la eforturi fizice. Doresc sa subliniez ca, de-a lungul a cinci ani, a urmat o serie de tratamente cu Methotrexate, insa fara prea mare succes. In cazul in care exista cititori care au avut de suferit in urma acestei boli sau a uneia similare si acum sunt vindecati sau ameliorati ca urmare a unui tratament diferit, i-as ruga sa-mi comunice in scris si mie acel tratament, ca sa-mi pot vindeca sotul sau sa-i alin suferinta. Va multumesc pentru bunavointa si ajutor.
Var— Ileana - Str. Tarnavei nr. 12 A, Copsa Mica, jud. Sibiu, cod 3158, tel. 069/84.06.09