Medicina naturista

Florentin Popa
"Naturalia". un univers al produselor naturale de calitate. Incet dar sigur, medicina naturii devine si-n Romania o optiune majoritara. Saracia, ineficienta tratamentelor clasice ori pericolul medicamentelor chimice de sinteza (cu reactii adverse mai periculoase chiar decat boala pe care-o...

"Naturalia"
un univers al produselor naturale de calitate


Incet dar sigur, medicina naturii devine si-n Romania o optiune majoritara. Saracia, ineficienta tratamentelor clasice ori pericolul medicamentelor chimice de sinteza (cu reactii adverse mai periculoase chiar decat boala pe care-o trateaza) ii fac pe oameni sa-si indrepte speranta catre capacitatea naturii de-a vindeca. Remediile bazate pe plante, arbori, cereale si fructe se bucura de o incredere tot mai mare, mai ales cand cei care le prepara si le administreaza sunt medici, biologi, farmacisti. La concurenta cu marile firme occidentale, care au patruns pe piata cu produse naturiste competitive dar scumpe, seducatoare prin prezentarea lor, firmele romanesti de produse obtinute din plante, la fel ca si producatorii particulari, isi sustin oferta in conditii cu mult mai modeste, intr-o prezentare precara (ambalaje saracacioase), fara publicitate la televiziune si-n presa, din pricina lipsei de bani. Dar la fel ca in basmul Cenusaresei, pantofiorul de aur va ajunge in casa lor. Motivul? Calitatea absolut exceptionala a produselor romanesti, care incep sa fie solicitate si pe plan international.

Consecventi stradaniei noastre de a face reclama pe gratis produselor realizate de cercetatorii si terapeutii romani, va prezentam astazi o veritabila "institutie" de comercializare a produselor naturale (medicamente, tonice, alimente), girata de doi eminenti medici specialisti: dr. Maria si Pavel Chirila din Bucuresti. Despre rostul magazinului "Naturalia", l-am rugat pe dl dr Pavel Chirila sa ne dea cateva amanunte: "La cabinetul nostru de medicina interna si alergologie din Voluntari, vin bolnavi care cauta alte solutii terapeutice decat medicina clasica. Ei apeleaza la aceste alternative terapeutice fie datorita insuccesului tratamentelor alopate, fie din cauza reactiilor adverse ale medicatiei chimice. Am constatat ca bolnavii ne solicitau ajutorul pentru a gasi produsele dietetice necesare intregirii practicilor lor naturiste, fiindu-le greu sa faca o selectie din produsele existente in supermarketuri. Astfel s-a nascut ideea de a deschide acest magazin, in care alegem cu grija alimentele ce corespund standardelor dieteticii naturiste, si unde desfacem si unele produse realizate in laboratorul propriu".

- Despre produsele realizate la "Naturalia" as dori sa discutam astazi. Ce noutati oferiti clientilor dvs.?

- In cadrul laboratorului "Naturalia", cu ajutorul unui valoros colectiv de farmacisti, am realizat o serie de produse care vin in ajutorul oamenilor bolnavi datorita puterii miraculoase a plantelor. Voi incerca sa le prezint succint, cu speranta ca aceste informatii vor fi utile cititorilor dvs.

Remedii fitoterapeutice

Tonic 1 - extract hidroalcoolic obtinut din coacaz, codita soricelului, coada calului angelica, schinduf si miere, indicat in urmatoarele afectiuni: anemii datorate carentei de fier, astenii, anorexia copiilor, anemii secundare, parazitoze si convalescente dupa boli epuizante. (375 ml - 13.500 lei).

Tonic 2 - extract hidroalcoolic obtinut din afine, sovarf, codita soricelului, fenicul, canepa codrului si miere. Observatiile clinice, traditia medicala populara si cercetarile de laborator indica acest produs in tratamentul si profilaxia infectiilor cronice recidivante si a depresiilor imunitare. (375 ml - 13.500 lei).

Vin Tonic Corylus - traditia medicala populara foloseste frunzele tinere de alun pentru corectia carentelor nutritive si energetice de la sfarsitul iernii. Produsul este obtinut prin macerarea mugurilor foliari de alun in vin de calitate superioara, fiind indicat in tratamentul asteniei fizice si intelectuale. (375 ml - 9500 lei).

Digest Vin - este un produs alimentar obtinut prin macerarea unor plante in vin rosu, de calitate superioara. Plantele au fost selectionate pentru efectul lor favorabil asupra digestiei, avand ca efect scaderea flatulentei (balonare). Datorita bunei tolerante, poate fi folosit si de catre bolnavii colitici. Este produs in patru variante aromatice: turita mare + sovarf, turita mare + isop, turita mare + fenicul, turita mare + cimbru. (375 ml - 9500 lei).

Vin Digestiv Cu Efecte Antiparazitare - extract obtinut prin macerarea de pelin, angelica si busuioc in vin, indicat in: parazitoze digestive, anorexie, astenie, anemie. Favorizeaza eliminarea parazitilor. (375 ml - 12.000 lei)

Crataegus (capsule) - medicament realizat din pulbere de frunze si flori de paducel, destinat hipertensivilor, deoarece hipertensiunea arteriala este o boala cu larga raspandire si exista foarte multi bolnavi care nu tolereaza medicamentele de sinteza antihipertensive. Este indicat in tratamentul hipertensiunii arteriale esentiale (stadiul I-Ii) si ca adjuvant in cardiopatia ischemica, nevroze cu manifestari cardiovasculare si aritmii extrasistolice supraventriculare.
Contraindicatii: bolnavii care au rinita sau astm bronsic. (28.000 lei/flacon)

Rumex-Carbo - remediu inspirat din unele practici ale medicinei populare, care folosesc amestecul de pulberi din plante (vita de vie, maslin, rostopasca si stevie - carbonizate) pentru efectele de usurare a digestiei, in special la bolnavii cu hepatita acuta sau cronica si la cei cu diskinezie biliara. Experienta clinica a colectivului de la "Naturalia" a dovedit efectele deosebite ale acestui carbune in scurtarea evolutiei hepatitei acute si oprirea evolutiei hepatitei cronice. De asemenea, acest produs s-a dovedit a fi un bun mineralizant, prin importantul continut de fier, fosfor, potasiu si magneziu, fiind indicat si pentru copiii cu malnutritie. (20.000 lei/flacon)

Vaccinum Myrtillus T.M. - tinctura de afin, indicata in tratamentul enterocolitelor.

Angelica Archangelica T.M. - tinctura de angelica, indicata in tratamentul asteniei fizice si intelectuale, al hepatitei cronice si al ulcerului gastroduodenal. Are efect stimulent al poftei de mancare la copiii anemici.

Calendula Officinalis T.M. - tinctura de galbenele, indicata in tratamentul extern al plagilor, eczemelor, ulcerelor cutanate, furunculozei si pentru tratamentul intern al ulcerului gastroduodenal si al colitei.

Viola Tricolor T.M. - tinctura de trei frati patati, indicata in tratamentul bolilor alergice eruptive (urticarie, edem angioneurotic); de asemenea, este un drenor general eficient.
(Flacoane a 50 ml - 6000 lei)

Ulei Cu Sunatoare - produs antiinflamator, antihemoragic, antihemoroidal, cicatrizant, antiulceros, coleretic, colagog. Este indicat in tratamentul ulcerului gastric si duodenal, in constipatia cronica, in stomatite, gingivite, paradontoza (gargara cateva minute).

Ulei Cu Galbenele - produs antiinflamator, cicatrizant, antifungic, hipolipemiant. Util in stomatitele candidozice, sub forma de gargara.
(Flacoane a 500 ml - 20.000 lei)

Produse dietetice

Otet Cu Chimion - are efecte antiseptice, carminative, fiind indicat in aerofagie, balonari si colici abdominale.

Otet Cu Angelica - are actiune dezinfectanta, fiind indicat in enterocolitele acute si cronice. (Este un aromatizant deosebit de placut in salate.)

Otet Cu Anason - are efecte de stimulare a secretiei pancreatice, este antispastic si carminativ, fiind recomandat diabeticilor si persoanelor care prezinta balonari, colici abdominale, hiperlipemie, hipercolesterolemie.

Otet Cu Cimbru - are efecte antiseptice intestinale, carminative, vermifuge. Se recomanda persoanelor care sufera de colita cronica, sindroame dispeptice cu balonari, parazitoze intestinale.

Otet Cu Fenicul - are efecte dezinfectante, carminative si antispastice gastrointestinale, fiind indicat in aerofagie, balonari si colici abdominale.

Otet Cu Isop - are efecte antiseptice, fiind indicat persoanelor cu enterocolita cronica.

Otet Cu Sovarf - are efecte antispastice si dezinfectante ale tractului digestiv, fiind recomandat in gastrita hipoacida, colita de fermentatie.

Otet Cu Anghinare - are actiune puternica de drenaj al bilei si de combatere a constipatiei, fiind indicat in diskinezia biliara, constipatie, hepatita cronica, urticarie, prurit cutanat, in special la diabetici.

Oteturile se utilizeaza in alimentatie, ca adaos la salate si ciorbe sau pentru aromatizarea muraturilor.
(Flacoane a 500 ml - 5500 lei)

Ulei Cu Salvie - produs coleretic, hipoglicemiant, antispastic, antiinflamator, antifungic, antisudorific. Se recomanda si in tratarea stomatitelor (candida) si pentru calmarea flatulentei.

Ulei Cu Maghiran - produs antispastic, sedativ, carminativ, care favorizeaza digestia gastrica. Este folosit si drept condiment.

Ulei Cu Menta - produs coleretic, antispastic, antidiareic, are efect usor anestezic si este util in tratamentul enterocolitelor fermentative (actiune antifermentativa, dezinfectanta). Se foloseste si sub forma de gargara, pentru dezinfectia cavitatii bucale.

Ulei Cu Sovarf - produs antiseptic, antispastic. Avand efect antimicrobian si paraziticid, este indicat in parazitozele digestive si colitele cronice.

Ulei Cu Cimbru De Gradina - produs antiparazitar, antispastic, carminativ. Se poate folosi si drept condiment in alimentatie.

Ulei Cu Anghinare - produs coleretic, scade nivelul lipidelor totale si al colesterolului seric, in special la bolnavii cu hepatite cronice. De asemenea, este un tonic amar.

Ulei Cu Busuioc - produs antispastic, carminativ. Indicat in colita cronica, sindroame dispeptice si - sub forma de gargara - in stomatite, candidoze, paradontoze.

Ulei Cu Isop - produs sedativ, antispastic, antisudorific. Se recomanda si in sindroame dispeptice.

(Flacoane a 500 ml - 20.000 lei)

Cereale 1- este un amestec de pulbere integrala obtinuta din grau, orz, orez si secara, supuse unui tratament termic menajant. Este bogat in minerale, vitamine, aminoacizi etc. Se adauga la diferite feluri de mancare gatita sau se consuma in asociere cu iaurt, frisca, smantana, oua, branza de vaci, miere, gemuri, nectaruri etc. Produsul este insotit si de cateva retete de preparare. (12.000 lei/punga a 650 g)

Cereale amestec pentru supa - produs obtinut din grau, porumb si orez (cereale macinate la moara cu pietre). Este un aliment complex - nutritiv si terapeutic - bogat in minerale, vitamine, aminoacizi etc. (6500 lei/punga a 500 g)

Condiment cu cimbru - amestec de plante aromate (cimbru, coriandru, busuioc). Datorita compozitiei este un condiment bland, neagresiv, putand fi folosit de bolnavii cu afectiuni hepatice si digestive.

* Preturile produselor amintite nu includ Tva.

In cadrul magazinului "Naturalia" comercializam si produse ale altor firme, fabricate in conformitate cu cerintele naturiste ale clientilor.



Cabinetul Naturalia functioneaza in com. Voluntari, Str. Erou Mircea Marinescu nr. 8,tel. 01/240.83.75, 240.43.01.

Magazinul Naturalia are urmatoarea adresa: Str. Ion Slatineanu nr. 13, sector 1, Bucuresti, tel. 210.53.44.