Biscuitii si prajiturile nu se mai usuca daca sunt puse intr-o cutie metalica sau intr-un borcan inchis ermetic, in care se baga o bucatica de zahar. Pe fundul recipientelor se asterne hartie de sugativa.
Supele si ciorbele grase se degreseaza cand sunt foarte reci. Bagati-le o noapte la frigider, iar a doua zi veti aduna grasimea solida.
Supa de legume nu trebuie pastrata decat 24-48 de ore. Peste aceasta limita ea se oxideaza.
Apa ramane mai multa vreme fierbinte, daca adaugati in ea o lingurita de sare grunjoasa.
Aluatul de clatite poate fi pus in sticle de plastic. Se toarna mult mai usor in tigaie decat daca e luat cu lingura.
Carafele din cristal sunt fragile si se pateaza repede. Nu lasati niciodata vin rosu in ele, mai multa vreme: coloreaza cristalul. Spalati-le cu apa calda, in care adaugati un capac de otet. Va dizolva calcarul si va da vasului stralucire.
Obiectele din cristal dobandesc un luciu deosebit daca sunt inmuiate cateva ore in apa calduta, in care se pun felii de cartofi cruzi. Frecati-le bine cu o perie, clatiti-le si stergeti-le cu o carpa care nu lasa scame.
Zaharul caramel ramane lichid daca ii adaugati un jet de suc de lamaie fierbinte.
Reteta perfecta a zaharului caramel (ars): 5 lingurite rase de zahar pentru o lingura de supa cu apa.
Ouale cu galbenus inchis la culoare se obtin dandu-le gainilor sa manance multa verdeata. Macrisul este cel mai recomandat.
Puii de gaina cresc mai repede si devin vigurosi daca in apa lor de baut se pune si putin otet de mere.
Lenjeria de pat nu prinde luciu la calcat daca in scrobeala se adauga putin lapte.