Cititorii intreaba

Redactia
Cititorii Intreaba. "Sufar de metaplazie medulara cu mieloscleroza". De patru ani de zile sufar de metaplazie medulara cu mieloscleroza, manifestata prin anemie Hm9 si cresterea in volum a splinei, cu peste 18 cm, datorita faptului ca maduva nu produce destule globule rosii. Am stari mari d...

<b>
Cititorii Intreaba

"Sufar de metaplazie medulara cu mieloscleroza"
De patru ani de zile sufar de metaplazie medulara cu mieloscleroza, manifestata prin anemie Hm9 si cresterea in volum a splinei, cu peste 18 cm, datorita faptului ca maduva nu produce destule globule rosii. Am stari mari de slabiciune, Vsh trece peste 100, am insomnii, am slabit mai mult de 15 kg. Am fost internata prin diferite spitale, inclusiv la Fundeni, dar nu mi-a folosit la nimic. Anemia stationeaza, iar splina m-a distrus. Ma aflu intr-o situatie disperata. Daca stie cineva vreun tratament care s-ar putea sa ma ajute, il rog din suflet sa mi-l comunice.
Croitoru Ana - Drobeta Turnu Severin

"As vrea sa stiu daca exista cursuri de cosmetica medicala in Ploiesti sau Bucuresti"
Sunt eleva la o scoala post-liceala sanitara si vreau sa urmez cursuri de cosmetica medicala. Deoarece locuiesc in Ploiesti, as vrea sa aflu daca in orasul meu exista asemenea cursuri sau, poate, la Bucuresti. Cu deosebit respect,
Teodora Ispas - Ploiesti

"Am stari de moleseala in corp, instabilitate pe picioare si somnolenta"
Am 61 de ani si de circa patru ani ma confrunt cu aceste stari. Am fost la medici de toate specialitatile si mi-au spus ca am insuficienta circulatorie cerebrala si vertebra bazilara. Am luat tot felul de medicamente vasodilatatoare, dar degeaba. Toate analizele medicale sunt bune. Am o tensiune care variaza intre 13,5/8 si 16,5/9,5. Am o hipoacuzie de perceptie la urechea dreapta. Ma adresez cititorilor cu rugamintea sa ma ajute si pe mine
Sima Mihai - Ploiesti

"Doresc un psiholog veritabil care stapaneste hipnoza"
Daca mai exista pe lumea asta un medic sufletist, animat de satisfactia propriei meserii, il implor sa ma ajute. Doresc un psiholog veritabil care stapaneste hipnoza. Fiind sarac, cer ingaduinta sa platesc in rate. Nu ma pot deplasa in tara. Doresc sa devin Om.
Costel (27 de ani) - Bucuresti

"Fetita mea, in varsta de 13 ani, sufera de colagenoza"
Va rog din suflet sa ma ajutati. Sunt o mama disperata, a carei fetita, in varsta de 13 ani, sufera de colagenoza, o boala cumplita, incurabila. Daca vreun cititor al revistei cunoaste un tratament care poate stagna sau ameliora evolutia acestei boli si poate sa ma ajute, ii voi ramane recunoscatoare toata viata. Mii de multumiri si Dumnezeu sa va ajute.
Teodora Corbu - Bucuresti

"Am cervicita cronica, dar nu vreau sa ma operez"
In urma unui serclaj pe care l-am facut ca sa pot tine sarcina, am facut cervicita cronica. O tratez de 20 de ani, fara rezultat (am peste sapte cauterizari). Sunt programata pentru operatie, dar am cerut o amanare. Ca o ultima speranta, apelez la cititorii dv., pe care ii rog sa ma ajute. Mentionez ca toate analizele facute inainte de operatie sunt bune. Poate vreo cititoare stie un tratament naturist, pe care l-a folosit cu succes. Ajutandu-ne intre noi, vom fi mai aproape de Dumnezeu.
Adriana Rosca - Calarasi

"Sufar de mielom multiplu"
Am 66 de ani si ma aflu sub tratament cu citostatice. Am facut pana acum zece sedinte, dar nu le mai suport. In paralel, fac tratamente cu produse apicole si sucuri de legume. Cine poate sa ma ajute cu sfaturi naturiste, il rog sa o faca si-i multumesc.
Elena Dobre - Bucuresti

"Baietelul nostru are un chist sublingual"
Avem un baietel in varsta de 4 ani, care a suferit in decurs de trei luni (dec. 98 - febr. 99) trei interventii pentru extirparea unui chist sublingual (ranula sublinguala). Va rugam din suflet, publicati si problema noastra la rubrica scrisori, poate exista cineva care a trecut prin aceeasi situatie si poate sa ne ajute. Va multumim din suflet,
Cojocaru C. - Slatina

"In urma unui atac de cord, am ramas cu panica de moarte"
In urma unui atac de inima, provocat de multe tigari, cafea si stress, am ramas cu panica de moarte, care imi provoaca palpitatii. In urma nenumaratelor analize pe care le-am facut, a rezultat ca sunt sanatos, cu exceptia inimii, la care am un prolaps de valva mitrala. Sper din toata inima sa existe cineva care sa ma ajute cu un sfat, fiindca mi-e teama sa merg singur pe strada, ca nu cumva sa intru iarasi in panica si sa cad jos.
Pantazi Stefan - Ploiesti

"Fetita mea are defect septal interatrial"
Am o fetita de sapte luni, careia i s-a pus diagnosticul de "defect septal interatrial". Ii rog pe cei ce cunosc un alt tratament, in afara de interventia chirurgicala, sa ma contacteze la telefon 01/324.40.79 sau sa-mi scrie prin intermediul revistei. Va multumesc anticipat,
Ruseti Virgil - Bucuresti

"Vecinul meu este propus pentru extirparea rinichilor"
Vreau sa vin in ajutorul unui vecin care se afla intr-o situatie disperata: rinichiul stang nu-i functioneaza, avand calculi coraliformi, cu ramificatii in toate calicele, 2/3 din rinichiul drept este cuprins de o tumora benigna. Functioneaza normal si nu provoaca dureri. Cu ocazia unui consult, un medic urolog a opinat extirparea ambilor rinichi, ceea ce reprezinta trecerea pe viata la dializa. Celelalte organe principale nu sunt in suferinta. Singura rezolvare ramane sfatul avizat al cititorilor dv., al unor medici homeopati sau fitoterapeuti care sa-si exprime opinia. S-ar putea ca pe baza unor tratamente (altele decat clasice) tumora de la rinichiul drept sa regreseze, iar calculii de la cel stang sa se sfarme? Le multumesc anticipat celor ce vor oferi un ajutor acestui caz disperat.
Muntean Iosif - Oradea

Pana ce veti primi raspunsurile solicitate, luati legatura cu dl prof. Romeo Protopopescu din Gherla, jud. Cluj, tel. 064/24.10.91, detinatorul unor tratamente (brevetate) extrem de eficiente in cazul litiazei renale si biliare

"Am sclerodermie in placi"
Am varsta de 43 de ani, si de un an si jumatate sufar de sclerodermie in placi. Am urmat mai multe tratamente, dar nu am reusit sa ma vindec. Boala consta in niste pete mov-rosiatice ce se intaresc si pielea se usuca. Boala este foarte grava, fiind colagena. Sunt disperat. Va rog sa ma ajutati, daca cineva cunoaste un tratament pentru aceasta boala.
Ichim Constantin - Targu Jiu
Aceeasi intrebare ne este adresata de Muscalu Mia Mihaela din Bucuresti, careia boala i-a cuprins picioarele. Asteapta cu disperare un raspuns.

"Sotului meu i s-a pus diagnosticul <Ginecomastie>"
Cu vreo trei luni in urma, am observat ca sotul meu are sanul stang mai proeminent, chiar umflat. I-am recomandat sa se prezinte la medicul de familie, apoi la Policlinica din oras (cabinetele cardiologie, radiologie, endocrinologie, oncologie), stabilindu-i-se diagnosticul ginecomastie. I s-a recomandat si a urmat tratament cu Tamoxifen, fara a se observa vreo resorbtie. Sotul are varsta de 60 de ani. Daca cineva cunoaste un tratament naturist pentru aceasta afectiune, i-am fi recunoscatori intreaga familie.
Irina - Piatra Neamt