Medicina naturista

Redactia
Cand cercetarea stiintifica romaneasca se pune pe treaba, din stradania ei ies minuniCremele Comag. Dr. biolog Marioara Godeanu, director al Institutului de Ecologie Aplicata din Bucuresti:"Totul a pornit de la o reteta straveche, facuta din flori de padure. Am gasit-o intr-o zona de munte, la n...

Cand cercetarea stiintifica romaneasca se pune pe treaba, din stradania ei ies minuniCremele Comag
Dr. biolog Marioara Godeanu, director al Institutului de Ecologie Aplicata din Bucuresti:"Totul a pornit de la o reteta straveche, facuta din flori de padure. Am gasit-o intr-o zona de munte, la niste batrani" Medicina populara din Romania reprezinta un tezaur greu de echivalat. In vremuri normale, o scoala sociologica de valoarea aceleia condusa de Dimitrie Gusti isi facuse o datorie de onoare din a inregistra, prin anchete, tipurile de plante medicinale folosite la tara, precum si retetele lor. In vremuri anormale (la noi, din pacate, continua), medicina traditionala a fost pusa la coltul rosu, sub acuzatia de "leacuri babesti". Iata insa ca, de la o vreme, ceva in spiritul lumii s-a mai schimbat. Stravechile terapii traditionale starnesc interesul stiintei intr-un mod special. Fonduri uriase sunt alocate pentru cercetarea leacurilor bazate pe plante. Un proiect Onu aloca o subventie de un miliard de dolari care urmareste inregistrarea tuturor terapiilor traditionale, populare din lume. Din fericire, lucrurile se misca pozitiv si la noi. In ciuda saraciei si a lipsei de fonduri, a lipsei complete de publicitate, biologii si biochimistii romani isi fac datoria cu stralucire, continuand si valorificand imensul tezaur al medicinii noastre taranesti. Dovada: preparate farmaceutice si cosmetice de o calitate exceptionala, produse de firme deja cunoscute, ca Hofigal (Bucuresti), Plantavorel (Piatra Neamt), Plantextrakt (Cluj Napoca) si multe altele. Pe o zona mai speciala - a unguentelor terapeutice si cosmetice preparate din plante de padure si munte - se plaseaza produsele Institutului de Ecologie Aplicata din Bucuresti, condus de un savant de renume international: d-na Marioara Godeanu. Nu e prima data cand in revista noastra se vorbeste despre cremele-minune Comag. Si nici ultima. Incercate pe propria noastra piele si sanatate, depunem marturie ca reprezinta un varf al cercetarii bio-chimice romanesti. De altfel, cremele Comag au fost premiate cu aur la Salonul Mondial de Inovatii "Brussels Eureka 1989". Un motiv in plus sa vi le prezentam pe larg.
- D-na Marioara Godeanu, munca dv. de biolog va plaseaza in permanenta in lumea miraculoasa a plantelor. Probabil ca si minunea numita Comag are o aura de poveste.
- Adepti convinsi ai traditiei romanesti in ceea ce priveste terapiile naturale, am organizat adevarate campanii de detectare a retetelor taranesti. Gama de creme Comag a pornit de la o alifie descoperita la niste batrani, care locuiesc in zona montana. Toate componentele erau luate din inima padurii iar efectele ei in tratament erau surprinzatoare. Am fundamentat stiintific aceasta reteta in cadrul institutului nostru, realizand compozitia de baza a cremelor Comag. Apoi, adaugand componente noi, studiate in laborator, am reusit sa-i diversificam spectrul de actiune. As vrea sa precizez ca gama Comag este o gama de produse dermato-cosmetice, in aceste creme incluzandu-se principii active care, pe langa rolul terapeutic specific, au si un puternic potential dermato-regenerator. In compozitia lor intra numai produse naturale, controlate in laborator. De curand, am inclus in retete si spirulina, bogata in aminoacizi esentiali, vitamine si elemente minerale, asigurand necesarul de componente pentru o nutritie eficienta a epidermei. S-au observat cicatrizari mult mai rapide, dar si o actiune de tonifiere a epidermei in general.
- Dupa ce le-au fericit pe cititoarele noastre, se pare ca produsele dv. si-au deschis drumul spre Europa. Si nu oricum...
- Intr-adevar, in ultima vreme, cremele Comag se bucura de un succes care depaseste asteptarile noastre. Anul trecut, la al 47-lea Salon Mondial de Inovatii, Cercetari si Noi Tehnologii "Brussels Eureka 98", colectivul de cercetatori de la Institutul de Ecologie Aplicata din Bucuresti a fost distins cu medalia de aur pentru "Noi produse naturale, utilizabile in cosmetica si terapeutica". Un motiv temeinic pentru a ne continua cercetarile in zona terapiilor naturale.
- Si acum, cateva detalii utilitare. Cat costa o crema Comag?
- Pretul de productie este de circa 12.000 lei. Nu stiu cu ce pret se comercializeaza, deoarece adaosurile practicate de vanzatori nu sunt aceleasi.
- Unde pot fi gasite cremele Comag?
- Din pacate, nu am reusit sa le introducem in circuitul farmaceutic. In prezent, cremele Comag se vand in unele farmacii particulare, in magazine Plafar si magazine cu produse naturale.

Creme terapeutice
Comag A
Comag A este un unguent dermato-cosmetic pe baza de rasini de conifere, ceara de albine, uleiuri vegetale si aspirina, avand efect revulsiv, activator al circulatiei periferice si, totodata, antiinflamator si analgezic.
Recomandari: combaterea celulitei, afectiuni ale coloanei vertebrale (sciatica, lombosciatica, spondiloza), afectiuni ale circulatiei periferice, afectiuni reumatismale, luxatii, entorse. S-au observat rezultate chiar si in cazul artritei.
Comag I
Denumirea acestei creme provine de la continutul de ulei esential de isop pe care-l are in compozitie, alaturi de rezine si ulei de lavanda. Isopul este una dintre plantele noastre cu un spectru terapeutic foarte larg. Comag I are rol antiseptic si cheratoreglator, impiedicand obstructia foliculului polisebaceu; favorizeaza drenarea sebumului si diminuarea pruritului.
Recomandari: este un produs indicat in: tratarea acneei juvenile (unde a avut cele mai notabile efecte), foliculita, rani purulente, mastite, avand in acelasi timp actiune antiperspiranta.
Comag L
Comag L este un unguent dermato-cosmetic in compozitia caruia a fost introdus extractul de lavanda - un foarte bun cicatrizant - alaturi de rasini de conifere, ceara de albine si uleiuri vegetale. Preparatul are actiune fotoprotectoare, prevenind distrugerea celulara datorata radiatiilor ultraviolete, precum si deshidratarea pielii.
Recomandari: intretinerea pielii uscate (ten, maini, picioare), tratarea eritemelor provocate de radiatiile solare, a arsurilor de diferite tipuri. Cele mai spectaculoase rezultate s-au inregistrat in cazul arsurilor grave, observandu-se o cicatrizare foarte rapida.
Comag St
Acest unguent dermato-cosmetic utilizeaza ca principii active extractele de tuia si tataneasa, avand totodata si un continut bogat in alantoina si mucilagii, rasini de conifere si ceara de albine. Are actiune venotrofica, crescand tonusul si rezistenta capilarelor si favorizand drenajul limfatic.
Recomandari: tratarea ulcerelor varicoase, a flebitelor, a hematoamelor si a ranilor greu vindecabile, avand efect emolient si antiinflamator.
Creme de frumusete
Crema pentru ten uscat este hidratanta si reconstitutiva, asigurand hidratarea eficienta a pielii, marindu-i flexibilitatea si elasticitatea, prevenind aparitia ridurilor.
Crema pentru ten normal are rol nutritiv si revitalizant, iar continutul de substante active specifice (vitamine, aminoacizi, extracte vegetale) asigura hranirea corespunzatoare si mentinerea hidratarii corecte a epidermei.
Crema pentru masaj este destinata mentinerii supletei pielii. Mareste tonicitatea muschilor pilosi, indeparteaza stratul de celule moarte, stimuleaza glandele sebacee si favorizeaza circulatia periferica. Aceasta crema a fost testata cu succes in domeniul sportiv, numeroase cluburi solicitand-o pentru pregatirea sportivilor in vederea competitiei. De asemenea, s-au inregistrat rezultate bune si in masajul terapeutic sau de intretinere. <b>
Florentin Popa<i>
Pentru comenzi, va puteti adresa Institutului de Ecologie Aplicata,Splaiul Independentei nr. 296, sector 6, Bucuresti.
Tel. 01/637.63.88, fax 01/312.41.80, e-mail: cctel@bx.logicnet.ro