Cititorii intreaba

Redactia
Cititorii Intreaba. "Boala Lobstein sau boala oaselor de sticla este fara leac?". Copilul meu are 4 ani si jumatate, dar micuta lui existenta a fost un chin pentru el. De cand avea doua zile, au inceput deja primele fracturi, care nu s-au mai oprit niciodata. De prisos sa mai spun ca am bat...

Cititorii Intreaba

"Boala Lobstein sau boala oaselor de sticla este fara leac?"
Copilul meu are 4 ani si jumatate, dar micuta lui existenta a fost un chin pentru el. De cand avea doua zile, au inceput deja primele fracturi, care nu s-au mai oprit niciodata. De prisos sa mai spun ca am batut toate spitalele de profil din tara si am consultat toti marii specialisti. Protezele de ghips, in care a stat ca intr-o carapace pana la varsta de 3 ani, nu i-au ajutat la nimic. Ultima data i s-a pus o tija metalica, pentru ca avea prea multe fracturi. I-au scos-o dupa o jumatate de an. De nicaieri nu-mi vine nici o speranta. Medicii imi spun ca-i dau degeaba calciu sau vitamine, pentru ca trupul lui nu le asimileaza deloc. Daca ma poate ajuta cineva cu un tratament pentru aceasta boala Lobstein, numita si boala oaselor de sticla, il rog sa imi scrie, fiindca sunt disperata. Mi-am pierdut puterile fizice si toate sperantele mele sunt indreptate catre revista "Formula As".
Dinca Cristina - com. Aref, jud. Arges

Despre aceeasi boala se intereseaza si d-na Elena Pop din Bucuresti - Aleea Ciucea nr. 2, bl. P15, sc. 2, ap. 12, sector 3, al carei nepotel in varsta de 4 ani, suferind de aceeasi afectiune (numita si boala Ingerului Albastru), a avut pana in prezent 5 fracturi (humerus, antebrat, tibie).

"Copilul meu a ramas cu sechele dupa meningita"
Iubiti si rabdatori cititori ai revistei care ati trecut prin momente grele ale vietii dv., va rog sa ma ajutati. Este vorba despre baiatul meu, care la varsta de o luna s-a imbolnavit de pneumonie, boala de care a fost salvat. In schimb, la varsta de 9 luni a facut meningita, de pe urma careia a ramas cu sechele care i-au produs o intarziere mentala si de vorbire. In momentul de fata are 9 ani, dar repeta clasa intai, nu stie sa scrie nici o litera, memoreaza fara esenta, nu are notiunea zilelor, a banilor etc. Am fost la doctor la Iasi cu el, a spus ca-si va reveni, i-au dat si medicamente, dar in loc sa fie mai bine este mai rau. Nu stiu ce sa mai fac, sunt disperata, suntem si noi, parintii, bolnavi si nu mai avem bani de medicamente si medici. Am cheltuit si puterea de-a rezista, si banii si speranta ca vom mai fi asa cum am fost. Va multumesc din suflet, in speranta ca ma veti putea ajuta.
Liliana D. - Vaslui

"Avem lambrii, toata familia"
Am 49 de ani si de cativa ani ma confrunt cu o situatie extrem de neplacuta: toata familia sufera de o boala care ne macina zi si noapte: avem lambrii, suntem toti in tratament, dar cand credem ca am scapat, apar din nou. Eu cred ca medicamentele nu mai sunt atat de bune ca altadata, sau medicii nu au tratament suficient de bun. Fiecare iti spune altceva, de nu mai stii ce sa incerci. Eu va rog din tot sufletul, daca stie cineva vreun tratament natural cu care s-a vindecat sa ni-l spuna, fiindca ne otravim ficatul cu atatea medicamente. Am auzit despre un tratament cu Propolis, poate il stie cineva si ne-ajuta.
Popa Ana - Alba Iulia

Cu aceeasi boala se confrunta si Romanescu Georgeta din Resita, care solicita un tratament naturist. (Tel. 055/22.26.93)

"Doresc un tratament pentru a avea un copil"
Ma adresez dv. cu rugamintea de a ma ajuta, alaturi de Dumnezeu, sa gasesc un tratament pentru a putea avea un copil. Sunt casatorita de 7 ani si, ca orice crestin, imi doresc din suflet, impreuna cu sotul meu, sa avem un copil. Din nefericire, lucrul acesta nu a fost posibil pana acum. Raman insarcinata, dar pierd sarcinile in 2-3 luni. Am facut o analiza a sangelui la Institutul Cantacuzino si mi s-a depistat o infectie numita Listeria, impotriva careia mi s-a recomandat un tratament de 10 zile cu Ampicilina, dar care n-a dat nici un rezultat. Rugamintea mea este sa fiu ajutata de alti cititori ai revistei care s-au confruntat cu aceeasi problema. Cu mult respect si speranta,
Oana - jud. Dambovita

"Stie cineva de unde se poate procura planta numita Napraznic?"
Fratele meu este bolnav de neoplasm pulmonar, neoperabil, cu multiple metastaze osoase, limfatice si oculare. Am incercat pana acum o gramada de tratamente. Un nou pas ar fi planta numita Napraznic. Stie cineva de unde se poate procura si cum se administreaza? Va multumesc,
Vali B.

"Sufar de defect septal interatrial"
Am 30 de ani si sufar de urmatorul diagnostic: defect septal interatrial. Am fost internata la Spitalul Militar Bucuresti, unde dupa investigatii mi s-a recomandat interventie chirurgicala pe inima. Mi-e frica de aceasta operatie si de aceea astept de la cititorii revistei o alta solutie, mai usoara (poate o operatie cu laser), precum si spitalul sau medicul caruia sa ma adresez. Nu stiu prea multe despre aceasta boala, dar mi s-a spus ca alt remediu nu exista, si doresc sa traiesc alaturi de familia mea, sa-mi cresc fetita. Va multumesc din toata inima pentru sprijinul pe care sunt singura ca mi-l veti acorda.
Vladu Daniela - Slatina, jud. Olt

"Imi albeste parul la 23 de ani"
Va rog sa ma ajutati! Am 23 de ani si sute de fire de par alb. Sunt disperata. Daca stie cineva cauza si o reteta pentru stoparea fenomenului, il rog din suflet sa imi scrie. Va multumesc si Dumnezeu sa va dea sanatate.
Andreea C. - Bucuresti

"Am noduli cartilaginosi. Caut un medic care sa-mi prescrie un tratament"
Am 44 de ani si de circa 15 ani mi-au aparut pe cap mai multi noduli cartilaginosi, care s-au extins si la degetele de la maini. Am fost la mai multi medici, am facut radiografii, au constatat ce am, dar n-au stiut sa-mi spuna cum sa ma vindec. Mentionez ca de la un timp au inceput sa ma supere din cand in cand. Iata de ce va rog ca prin intermediul revistei, sa mi se recomande si mie un tratament. Mii de multumiri cititorilor revistei "Formula As".
Florica - Gaesti

"De unde pot cumpara o peruca?"
Am 24 de ani si inca de la 18 ani sufar de o cadere accentuata a parului. Am incercat felurite tratamente, care nu au dat rezultatele asteptate, astfel incat m-am resemnat. Totusi, nu intr-atat incat sa nu ma gandesc la a suplini lipsa parului cu ceva. Tocmai de aceea, cu deosebit respect, va rog sa ma informati prin intermediul revistei dvs. daca exista vreun loc in Bucuresti ori in tara de unde sa-mi pot achizitiona o peruca potrivita. Este vorba despre adresa, numar de telefon si, eventual, preturi. De asemenea, desi numar de numar o faceti, nu strica niciodata noi si noi sfaturi privind ingrijirea parului si combaterea caderii acestuia. Atat pentru doamne, cat si pentru domni. Cu deosebit respect si aleasa consideratie,
Catalin Nicolae - Bucuresti