Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Baietelul meu sufera de bronsita". (Raspuns pentru I. Gina - loc. Draganesti Olt, F. As nr. 347). Pentru un copil in varsta de 9 luni, suferind de bronsita, tratamentul homeopatic ajuta la restabilirea sanatatii, fara interventia antibioticelor. Ma numesc Beatrix Pal, su...

Cititorii Raspund

"Baietelul meu sufera de bronsita"
(Raspuns pentru I. Gina - loc. Draganesti Olt, F. As nr. 347)
Pentru un copil in varsta de 9 luni, suferind de bronsita, tratamentul homeopatic ajuta la restabilirea sanatatii, fara interventia antibioticelor. Ma numesc Beatrix Pal, sunt medic de medicina generala, pediatrie si homeopatie. Puteti lua legatura cu mine la Fundatia de Homeopatie Unicista "Similimum" din Bucuresti, Str. Dinu Vintila nr. 5, Bl. 4, Sc. 2, Ap. 31, tel. 619.26.39, unde am consultatii luni, intre orele 9-14 si miercuri, intre orele 13-18. Ma puteti suna si la domiciliu, seara, dupa orele 21 (tel. 667.15.84). Cu acest prilej, multumesc revistei "Formula As" pentru oportunitatea acordata bolnavilor, de a i se adresa si de a primi un raspuns binevoitor la problemele lor.
Dr. Beatrix Pal - Bucuresti

"Fata mea se chinuie cu vertijul Meniere"
(Raspuns pentru Elisabeta Calugareanu - Bucuresti, F. As nr. 347)
Am suferit de sindrom Menire mai mult de 20 de ani. Necazul era ca nimeni nu reusea sa-mi puna un diagnostic corect, boala fiind destul de greu de depistat. Va recomand sa va adresati unui medic diagnostician de exceptie, Dan Stefan Pavelescu din Ploiesti, tel. 044/19.26.24, iar dupa ce aveti diagnosticul clar pus, luati legatura cu dl. Octavian Popescu (fitoterapeut intervievat in revista "Formula As") tot din Ploiesti, ale carui tincturi din plante m-au vindecat de vertij. Adresa d-lui Octavian Popescu este: Str. Gornistilor, Bl. 137 C, Ap. 3, Ploiesti, iar programarile se fac la tel. 044/11.26.38. Multa sanatate.
Viorica C. - Ploiesti

"Am o boala care ma impinge la sinucidere: teniaza"
(Raspuns pentru Elis - Satu-Mare, F. As nr. 348)
Luati legatura cu dl. biolog Mircea Ciuhrii, ale carui remedii au rezultate bune in boala care va necajeste. Dl Ciuhrii poate fi gasit la tel. 01/620.47.86.
Pompiliu Cosconea - Bucuresti

"Baietelul meu are putine trombocite in sange"
(Raspuns pentru Trabalescu V. - Alba Iulia, F. As nr. 348)
Mergeti cu baiatul la Ploiesti, la d-na dr. Grigoriu Ana Marcela, care are succese notabile in tratarea acestei afectiuni. Cabinetul d-nei dr. se afla pe Str. Ion Maiorescu nr. 12, Bl. 33, Sc. 1. Mai intai, trebuie sa va faceti programare la tel. 044/19.45.47.

"Sufar din nastere de epilepsie"
(Raspuns pentru M. E. - Targu Mures si Ganut Gabriela - Brasov, F. As nr. 348)
Sunt asistenta medicului Radu Rogozea, cel care - in cadrul Centrului National de referinta impotriva epilepsiei din Bucuresti - se ocupa de ani de zile cu tratarea acestei boli. Sediul centrului se afla in localul spitalului "Dr. Bagdazar" - Sos. Oltenitei nr. 10-12, parter, cam. 56. Avem pacienti din toata tara, iar rezultatele sunt deosebit de bune. Tratamentul este ambulatoriu, diagnosticarea se face cu un electroencefalograf computerizat, si atat consultatia, cat si investigatiile sunt gratuite. Asa incat ii invitam pe toti cei care sufera de epilepsie sa se programeze la unul din tel. 01/499.05.02, 499.05.03, 499.05.04 (...) 499.05.11, interior 1018. In cazul in care nu reusiti sa prindeti legatura, imi pun la dispozitie si telefonul de acasa, pentru informatii: 01/725.52.86 (dupa ora 17).
asis. med. Elena Desaga - Bucuresti

"Cautam urgent donatori de sange, grupa A2 pozitiv"
(Raspuns pentru Bunea Sorina - Bucuresti, F. As nr. 344)
Draga d-na, am cunoscut un caz asemanator celui descris de dv. Nu cunosc exact diagnosticul, dar stiu ca nu s-a rezolvat cresterea numarului de trombocite prin transfuzii, ci printr-un tratament homeopat, aplicat de minunatul dr. Gheorghe Soare, pe care va sfatuiesc sa-l contactati de urgenta la tel. 745.74.55 sau la Institutul Parhon din Bucuresti. Va doresc mult noroc.
Maria Marin - Bucuresti

"Sotul meu nu se poate vindeca de vegetatii veneriene"
(Raspuns pentru Nastasia - Botosani, F. As nr. 345)
1. In tinerete am avut si eu un necaz asemanator celui al sotului dv. (negi pe organul genital), necaz de care am scapat, folosind un procedeu pe cat de simplu, pe atat de eficient. Am legat fiecare neg in parte, la radacina, cu un fir de par de cal, legatura pe care am strans-o cate putin in fiecare zi. Dupa cateva zile, au inceput sa cada unul cate unul, fara prea mari dureri, ci doar cu putina rabdare. Daca intre timp sotul dv. nu a rezolvat acest necaz, cred ca merita sa incerce solutia recomandata de mine si va garantez ca nu va regreta.
V. Poienaru - Suceava

2. Il sfatuiesc pe sotul dv. sa i se adreseze de urgenta d-lui Mircea Ciuhrii (prezentat in "Formula As"). Este un excelent specialist biolog, venit in tara din Basarabia, si ale carui rezultate sunt cunoscute in toata lumea. Sunati pentru programare la tel. 620.47.86. Pe mine m-a vindecat de aceeasi boala.
Petru P. - Ploiesti

"S-a salvat cineva de o metastaza la ficat?"
(Raspuns pentru Elena - Ialomita, F. As nr. 346)
Adresati-va d-lui dr. Bogdan Popa, de la Spitalul clinic de urgenta Floreasca din Bucuresti. Tel. 230.01.06, int. 169.
C. D. E. - Bucuresti

"Am probleme cu limba"
(Raspuns pentru Teleaga Mihail - Bucuresti, F. As nr. 323)
O cunostinta apropiata a suferit cu limba enorm. Medicii ziceau ca ar fi cancer. S-a vindecat miraculos, clatindu-si gura dupa fiecare masa, iar apoi, cu un betisor infasurat in putina vata, isi tampona locurile dureroase cu albastru de metilen. Dupa o luna, a scapat de suferinta. Tot timpul s-a rugat si a avut speranta in Dumnezeu.
Avrami Lucia - Str. D. Cantemir nr. 77, Bl. C4, Sc. B, Ap. 32, Oradea, Cod 3700

"Doresc un tratament pentru panaritiu"
(Raspuns pentru M. M. - Pitesti, jud. Arges, F. As nr. 332)
In revista "Formula As" nr. 306 mi s-a publicat un raspuns la solicitarea unui cititor, privind o infectie cutanata. Revin si in cazul dv., recomandandu-va sa incercati aplicarea pe degetul respectiv a unguentului Mibazon, deosebit de eficient in infectiile cutanate de natura microbiana, cu exceptia micozelor (ciupercilor). Este echivalentul romanesc al unui preparat belgian, contine un complex de antibiotice in concentratii ridicate, este ieftin si il puteti procura numai de la farmaciile veterinare. In acelasi timp, n-ar strica sa-i faceti fiicei dv. un numar de 5 injectii (cate una la 3 zile) cu Cantastim (fiole), pe care le puteti procura numai de la Farmacia Institutului Cantacuzino din Bucuresti - Splaiul Independentei nr. 103 (Statia de Metrou "Eroilor"). Rezultat al unor indelungate cercetari ale Institutului Cantacuzino, Cantastimul este unul dintre cele mai valoroase preparate pe plan mondial, care stimuleaza sistemul imunitar al organismului. Va doresc succes.
Valeriu Munteanu - Str. Albac nr. 1, Ap. 16, Timisoara

"Sufar de adenom hipofizar"
(Raspuns pentru G. Doina - Bucuresti, F. As nr. 332)
1. Stimata d-na G. Doina, am urmarit mereu rubrica "Cititorii raspund", in legatura cu apelul dv. Cum nu a aparut nimic, nu as vrea sa credeti ca strigatul dv. nu a fost auzit. Si eu sufar de aceeasi boala, de 18 ani. La inceput, socul a fost cumplit. Apoi, am hotarat ca trebuie sa fac tot ceea ce depinde de mine si am urmat sfatul medicului curant. Adica, am inceput o cobalto-terapie (pe care ati facut-o probabil si dv.) si apoi am urmat (si urmez si in prezent) un tratament cu Bromocriptina. Desi am mai facut si cateva pauze medicamentoase, boala s-a stabilizat si adenomul nu a mai crescut. Sunt sigura ca si medicul dv. tot Bromocriptina v-a sugerat. (Se pare ca e unicul tratament medicamentos pentru boala noastra). Timp de 7-8 zile, la inceputul tratamentului (si tot atat dupa orice intrerupere si apoi reluare a lui) imi este si mie foarte rau: ameteli, stare generala de rau, greata, dureri musculare (ca dupa o gripa foarte grea). Apoi, incet-incet, organismul se obisnuieste. Totusi, la circa o ora dupa ce iau medicamentul, se instaleaza o stare de disconfort (mi se infunda narile si apare o senzatie de greata usoara). Dar dispar si aceste simptome, intr-un interval de 1-2 ore. Ce va sfatuiesc? Nu disperati si urmati sfatul medicului. Am incercat si eu sa aflu de tratamente naturiste pentru boala noastra, dar se pare ca nu sunt. Exista si posibilitatea unei interventii chirurgicale, dar depinde de marimea si localizarea adenomului. Ma bucur ca sunteti un om credincios si sunt sigura ca Dumnezeu va va ajuta sa va cresteti baiatul, ba chiar si nepotii. Daca va mai pot ajuta cu ceva, va rog cereti adresa mea "Formulei As". M-ar interesa si pe mine adresa dv., pentru a va putea comunica eventualele noutati ce pot aparea in tratamentul bolii noastre. Va doresc multa sanatate si va rog sa nu va pierdeti speranta.
G. A. - Iasi

Mult stimata d-na Sanziana Pop, in alta ordine de idei, trebuie sa va marturisesc ca revista dv. este "ziarul de suflet" al familiei mele. Va multumesc pentru tot ceea ce faceti impreuna cu colaboratorii dv., si-i multumim lui Dumnezeu ca existati.

2. Si eu sunt o bolnava de adenom hipofizar, de 7 ani, si fac tratament cu Bromocripten, tablete de 2,5 mg, zilnic, fara intrerupere. Ii recomand doamnei sa ia legatura cu un medic endocrinolog, pentru stabilirea dozei medicamentoase si efectuarea analizelor hormonale. Mentionez ca eu nu am fost iradiata si ma simt bine, in sensul ca au disparut unele fenomene neplacute si boala stagneaza; in schimb, este nevindecabila.
M. Muresan - Cluj