Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Caut urgent bile antifonice". (Raspuns pentru Mihaela - Bucuresti, F. As nr. 345). Daca d-na Mihaela nu si-a rezolvat inca problema, o pot ajuta eu. Sa sune la tel. (serviciu) 335.87.28 intre orele 9-16.. Octavian Rogojanu. "Unde se gasesc flori de fan?". (Raspun...

Cititorii Raspund

"Caut urgent bile antifonice"
(Raspuns pentru Mihaela - Bucuresti, F. As nr. 345)
Daca d-na Mihaela nu si-a rezolvat inca problema, o pot ajuta eu. Sa sune la tel. (serviciu) 335.87.28 intre orele 9-16.
Octavian Rogojanu

"Unde se gasesc flori de fan?"
(Raspuns pentru Irina - Bucuresti, F. As nr. 346)
Doamna Irina, va pot ajuta, punandu-va la dispozitie flori de fan. Sunati-ma la telefon: 643.26.80.
Rosca Maria - Bucuresti

"S-a salvat cineva de o metastaza la ficat?"
(Raspuns pentru Elena - Ialomita, F. As nr. 346)
Tatal meu are 75 de ani si in urma cu aproape 3 luni a inceput sa acuze dureri in partea ficatului, scaderea brusca a poftei de mancare si pierderea in greutate intr-un timp scurt a peste 15 kg. Dupa interventii si investigatii medicale, inclusiv tomografia, diagnosticul a fost metastaza la ficat si splina. Am studiat cartea de tratamente naturiste a d-nei Maria Treben si am ales tratamentul necesar.
Dimineata si seara:
- 1 ceasca de ceai de pedicuta (infuzie);
- cate o inghititura, inainte si dupa masa, de ceai de obligeana;
- 1 ceasca ceai de urzica in care se adauga 1 lingurita Bitter suedez.
La pranz:
- cate o inghititura, inainte si dupa masa, de ceai de obligeana;
- 1 ceasca de ceai de urzica in care se adauga 1 lingurita Bitter suedez.
Se recomanda comprese cu Bitter suedez pe zona ficatului, in cazul in care apar dureri.
Preparare:
- infuzie de pedicuta: 1/4 litru apa clocotita in care se adauga 1 lingurita plante.
- ceai de obligeana: 1/4 litru de apa rece, in care se adauga 1 lingurita de plante, se lasa la macerat de seara pana dimineata, se incalzeste si se strecoara, dupa care se ia conform recomandarilor.
Tatal meu urmeaza de o luna acest tratament naturist si vreau sa va spun ca dupa primele zile durerile s-au ameliorat si a inceput sa manance, castigand in greutate.
P. M. - Ploiesti, tel. 044/11.61.87

"Fiica mea are o secretie la mamela dreapta"
(Raspuns pentru A. Ionescu - Bucuresti, F. As nr. 344)
Si eu m-am confruntat cu o problema ca a fiicei dv., dar totul a pornit de la un tratament pe care il faceam pentru o alta afectiune. Mergand disperata la medicul care ma trata, mi-a spus ca nu e nimic grav si mi-a prescris medicamentul Brocriptin (drajeuri). E bine totusi sa consultati un medic inainte de a-i administra medicamentul fiicei dv.
Lucica M. - Barlad

(N.r. - Adresa care va intereseaza este: Vasile Ierima - str. Nicolae Iorga nr. 15, loc. Carei, jud. Satu-Mare, tel. 061/86.14.04)

Adresati-va unui medic endocrinolog: la Parhon - dl. dr. Mircea Popa; la I.U.M.C. - d-na dr. Mihaela Naum; la Policlinica Batistei - d-na dr. Policari Georgeta, medic pediatru cu mare experienta.
Elena Muresan - Bucuresti

"Cum se poate stagna orbirea?"
(Raspuns pentru Ileana Otel - Brasov, F. As nr. 344)
Stimata d-na Ileana, sunt o pensionara din Constanta, care vrea sa va impartaseasca din propria ei experienta. De mai multi ani, folosesc in permanenta Bitterul suedez (il prepar singura, din plante luate de la Plafar, dar se gaseste si gata preparat in comert). Dupa ce am folosit cca trei luni de zile Bitterul suedez pentru ochi, nu am mai avut nevoie de ochelari ca sa privesc la T.V. sau sa-i folosesc la treburile marunte (taiat zarzavatul etc.). Acum am inceput sa vad mai bine si cu ochelarii pentru citit. Bitterul il folosesc permanent: torn in palma putin Bitter, umezesc degetul in el si-mi ung pleoapele inchise, precum si colturile interne si externe ale ochilor. Pisca putin, dar efectul e garantat. Aceasta operatie o fac zilnic. Multa sanatate si speranta,
G. Elisabeta - Constanta

Aceeasi reteta o recomanda si d-na P. Marieta din Iasi, care s-a vindecat de cataracta incipienta la ochiul drept, tamponandu-si colturile ochilor cu varful degetului mic, inmuiat in Bitter suedez. (Reteta - in ambele cazuri- e luata din cartea Mariei Treben, "Sanatate din farmacia Domnului").

"Sotul meu are cancer esofagian neoperabil"
(Raspuns pentru Ionescu Aurelia - Bucuresti, F. As nr. 346)
Va sfatuiesc sa-i preparati sotului dv. cateva remedii naturiste, recomandate de medicina traditionala chineza:
Se fierbe, timp de o ora, un litru de otet de mere, cu 300 g coaja de dud, maruntita bine. Dupa racire, se filtreaza lichidul si se indulceste cu 200 g miere. Se beau zilnic cate 50 ml, o data sau in cateva reprize.
Se pune la foc un litru de apa cu 60 g frunze de garoafe. Dupa ce au fiert 15 minute, se adauga 10 g frunze de rostopasca si se ia vasul de pe foc. Se beau doua cani pe zi. Va recomand si doua preparate culinare, cu efect terapeutic, pentru momentul cand sotul dv. va putea relua alimentatia cu hrana solida:
Intr-un litru si jumatate de apa se pun 300 g ramurele de nuc, de grosimea unui deget, maruntite. Dupa trei ore de fierbere, se introduc in vas trei oua, care se fierb inca o ora, la foc mic. Se consuma numai ouale, cate unul la doua zile.
Se prepara o supa dintr-un litru de apa, impreuna cu 200 g smochine uscate maruntite si 100 g carne slaba de vita. Se fierb aproximativ 40 de minute, pana ce carnea se inmoaie. Se consuma atat carnea, cat si lichidul si smochinele.

"Caut tratament contra amenoreei"
(Raspuns pentru Ioana Vasiliu - Bucuresti, F. As nr. 346)
Va sfatuiesc sa urmati un tratament cu ceaiuri din plante, cu efect emenagog si de echilibrare a balantei hormonale. In acest sens, faceti un amestec in parti egale, cat mai omogen, din talpa gastii, salvie, lemn dulce, coada soricelului, urzica, sofran. Preparati o lingura de infuzie, la o cana de apa. Se beau zilnic trei cani. Daca nu gasiti in magazine talpa gastii, salvie si sofran, va pot oferi eu.
Adrian Stoenescu - Bucuresti, tel. 745.21.71

"Am chisturi pe ambii sani"
(Raspuns pentru Tamara - Braila, F. As nr. 346)
Adresati-va de urgenta d-lui Vasile Popa, de la centrul "Natura-Medica" din Bucuresti, tel. 01/629.73.28 si 629.84.47. Si eu am avut chisturi pe ambii sani si datorita d-lui Popa (Dumnezeu sa-l tina in paza Sa) m-am vindecat.
Valeria P. - Bucuresti

"Am reumatism articular, manifestat prin angina punctata in gat"
(Raspuns pentru Nicoleta P. - Buzau, F. As nr. 346)
Am suferit si eu de acest tip de reumatism (reumatism articular acut R.A.A. Sokoloski-Bouilland) de care mai mult ca sigur ca suferiti si dv. si care porneste uneori de la o banala faringita, provocata de streptococul hemolitic A. Am invins boala, care poate avea consecinte nebanuit de grave (ca urmare a leziunilor ireversibile pe care le produce asupra inimii) numai datorita unui tratament competent, aplicat de un medic reumatolog. Se spune ca acest microb "linge incheieturile si musca inima", bolnavul acordand atentie mai mult durerilor reumatismale, fara a sti ca adevaratul pericol il reprezinta atacarea inimii. In fata acestui pericol, este necesar sa va adresati imediat unui medic specialist reumatolog din cadrul Policlinicii de pe langa spitalul judetean, care sa va instituie de urgenta tratamentul indicat. In asemenea cazuri, tratamentele naturiste nu pot rezolva situatia, deoarece trebuie invins un microb deosebit de rezistent. In primul rand, va trebui sa faceti o analiza a sangelui, denumita Aslo, si in cazul cand rezultatul depaseste 250 de unitati, trebuie instituit un tratament masiv cu Efitard injectabil, timp de cca 4 saptamani, pana la scaderea valorii Aslo sub 250, dupa care continuati cu injectii Moldamin, timp de 1-2 ani, pentru a preveni revenirea bolii. Tratamentul se efectueaza numai sub un strict control medical. Orice intarziere sau neglijarea tratamentului va poate costa scump, scurtand durata vietii.
Valeriu Munteanu - str. Albac nr. 1, ap. 16, Timisoara

(Stimate d-le Munteanu, va multumim pentru prezenta dv. activa in cadrul acestei rubrici, cu sfaturi ce dovedesc o mare experienta in materie de tratamente naturiste si alopate. Practic, ati devenit un colaborator permanent al revistei "Formula As". Ne-am bucura sa ne indicati un numar de telefon, pentru uzul strict al redactiei, la care sa va putem contacta. Sanziana Pop)