Cititorii intreaba

Redactia
Cititorii Intreaba. "Am negi pe limba si amigdale". Apelez la ajutorul "Formulei As" pentru ca ma aflu in mare dificultate: de trei ani de zile, am papiloame (negi) pe limba si amigdale. Toate tratamentele incercate au esuat. Indraznesc sa fac un apel la cititorii dv., in speranta...

Cititorii Intreaba

"Am negi pe limba si amigdale"
Apelez la ajutorul "Formulei As" pentru ca ma aflu in mare dificultate: de trei ani de zile, am papiloame (negi) pe limba si amigdale. Toate tratamentele incercate au esuat. Indraznesc sa fac un apel la cititorii dv., in speranta ca exista printre dansii cineva care a suferit de aceasta boala si care s-a vindecat. O alta intrebare ar fi daca in cazul unei eventuale extractii dentare, exista pericolul unei infectii sau septicemii.
Carmen Nicolae - Bucuresti

"Baiatul meu slabeste intruna"
Baiatul meu va implini in curand 25 de ani, si incepand din luna aprilie 1997 si pana in prezent a slabit 25 kg. Acum are in jur de 62 kg, greutate care oscileaza de la o zi la alta. Am apelat la multi medici, dar analizele ii sunt foarte bune si toti ridica din umeri. Baiatul arata ca un schelet. Se vede pe corpul lui ca are ceva legat de sanatate. Este un baiat bun, a terminat o facultate, si-a luat licenta cu bine, dar intre timp a fost trimis in somaj si catva timp am crezut ca aceasta e pricina din care slabeste. Este foarte afectat. L-am lasat sa stea acasa, poate-si revine, dar nu se vede nici un rezultat. Poate ne ajuta cineva competent cu o indrumare, un sfat, pentru ca sunt sigura ca s-a intamplat ceva cu sanatatea lui.
Florica - Satu Mare
(N.r. - Pana la primirea unor raspunsuri mai ample, fiul dv. sa ne trimita urgent prin posta o foaie de hartie pe care sa scrie cateva randuri de mana si sa semneze. O vom trimite unui specialist care sa incerce sa-i faca o diagnoza grafologica. Adresati plicul rubricii S.O.S.)

"Am o boala care ma impinge la sinucidere: teniaza"
Sufar de o boala care in cazul meu pare a fi incurabila: teniaza (tenia solium). Sunt extrem de disperata si deprimata: am eliminat niste proglote (bucati din parazit) in urma cu un an. Am facut tratament cu Niclosamid, Zontel, am repetat cura de patru ori. M-am internat la spitalul de boli infectioase din Cluj-Napoca, deoarece nu ma simteam bine (simteam cum se misca parazitul in mine, in intestin, si imi destindea rectul in fiecare seara: ceva oribil, care imi provoaca o aversiune enorma). Am efectuat examene coproparazitologice care au iesit negative, dar in sange s-a decelat o cozinofilie crescuta. Am apelat si la terapia cu Aloe Vera pentru uz intern. Nu sunt multumita de rezultate. As dori sa aflu daca exista posibilitatea de a trata teniaza prin metode naturiste sau daca a suferit cineva de aceasta boala si a izbutit sa se vindece. Cu multumiri,
Elis - Satu Mare

"Mi se aprind mainile si picioarele"
De mai bine de 10 ani, am niste arsuri groaznice la maini, picioare si cap (senzatia ca iau foc). Aceleasi simptome le simt si intern. Beau continuu apa rece, iar de seara si pana dimineata imi sangereaza limba din cauza arsurilor. La cel mai mic efort sau daca intru intr-o camera incalzita normal, ma inrosesc pana la sangerare. Imi revin doar dupa multe ore, daca stau in camera cu geamul deschis si nu fac nici un efort. Bineinteles ca am umblat pe la fel de fel de doctori, dar nu-mi gasesc diagnosticul. Daca a mai fost cineva in situatia mea sau stie de la ce anume apar aceste manifestari, il rog sa ma orienteze catre un tratament care m-ar putea ajuta, sau la un cabinet unde sa fac anume analize, pe baza carora sa mi se puna un diagnostic.
Elena - Sibiu

"Sufar din nastere de epilepsie"
Sunt disperat. Am 24 de ani si tot de 24 de ani am boala cumplita numita epilepsie si un grad de oligofrenie. Sunt nascut dintr-o mama cu epilepsie. Am facut diverse tratamente, incepand cu cele simple, ajungand la medicamente puternice, in cantitate mare. Va rog mult sa ma ajutati, indicandu-mi spitale sau medici care au rezultate vadite, macar in ameliorarea bolii. Sunt dispus sa urmez si terapii naturale, dar nu pe baza de bioenergie sau paranormal. In urma crizelor sufar de diverse accidentari si situatii penibile. Va rog cu disperare sa ma ajutati. Ati dat o adresa a unui medic din Bucuresti, dar dansul trateaza numai copii, si nu adulti cu o vechime asa de mare a bolii. Am telefonat si acesta a fost raspunsul. Multumesc foarte mult pentru intelegere.
M. E. - Targu Mures

Cu aceeasi boala se lupta si fetita Ganut Gabriela, din Brasov, in varsta de 14 ani, care asteapta, de asemenea, un sfat.

"Cum se poate stagna lipomatoza?"
Am un baiat in varsta de 19 ani caruia medicii i-au pus diagnosticul de lipomatoza difuza, dar nici unul nu ne-a dat vreo speranta de vindecare sau de stopare a acestei boli. Daca se afla cineva printre cititorii revistei care cunoaste efectele acestei boli sau un tratament naturist, homeopat sau de alt fel, ori adresa unui medic care vindeca boala, il rugam din suflet sa ne ajute. Va multumesc si astept cu speranta un raspuns.
M. Ancuta - Constanta

"La 7 ani, baietelul meu are diabet insulino-dependent"
Sunt intr-o situatie disperata. Pe la mijlocul lunii noiembrie 1998, baietelul meu nu s-a mai simtit bine, bea multa apa, urina des noaptea. I-am facut analizele si a rezultat diabet zaharat insulino-dependent. A stat doua saptamani in spital, perioada in care glicemia a fost usor echilibrata, apoi a revenit acasa. A inceput scoala (e in clasa intai) si acomodarea lui si a noastra cu noua situatie: insulina de trei ori pe zi si regim strict, cu alimente cantarite (de dulciuri s-a despartit). Acum, glicemia s-a echilibrat, are intre 80 si 120-130, isi face singur insulina, e foarte cuminte si intelegator, invata foarte bine. Noi credem ca boala la el s-a declansat pe un fond psihic. Este prea constiincios, prea silitor, nu-si permite sa greseasca nimic la scoala. Va rugam din suflet, publicati si problema noastra la rubrica de scrisori, poate exista cineva care a trecut prin aceeasi situatie si poate sa ne ajute cu un tratament. Poate, cu timpul, scapam de insulina. Va multumesc din tot sufletul,
Dumitru Ion - Bucuresti

(N.r. - Telefonul de care va interesati este: 230.89.71)

"Baietelul meu are prea putine trombocite in sange"
Am un baietel in varsta de 10 ani, bolnav de purpura trombocitopenica imuna (numarul de trombocite din sange este sub media minima de 150.000/mm3) si a fost tratat cu corticoizi si citostatice, operat de splina, presupunandu-se ca acolo s-ar distruge trombocitele, dar fara nici un rezultat. Va rugam sa ne ajutati daca stiti alt tratament decat cel mentionat mai sus, inclusiv naturist. Cu multumiri,
Trabalescu V. - Alba Iulia

"Aveti vreun remediu contra aftelor?"
Am mare nevoie de el. Va multumeste
Nicola Dan - Bucuresti