Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Mamei mele ii slabeste vederea pe zi ce trece". (Raspuns pentru Flavia D. - Cluj, F. As nr. 330). Adresati-va de urgenta d-lui col. Cojocaru, directorul cabinetelor de Cojoterapie din tara, unde se vindeca si boli de ochi. Cereti informatii si programati-va la tel. 01/23...

Cititorii Raspund

"Mamei mele ii slabeste vederea pe zi ce trece"
(Raspuns pentru Flavia D. - Cluj, F. As nr. 330)
Adresati-va de urgenta d-lui col. Cojocaru, directorul cabinetelor de Cojoterapie din tara, unde se vindeca si boli de ochi. Cereti informatii si programati-va la tel. 01/230.17.76, 315.65.21.
Iliescu Elena - Bucuresti

"Copilul meu are ochii rosii ca sangele"
(Raspuns pentru fam. Suciu - Bucuresti, F. As nr. 331)
Citind apelul dvs. din revista "Formula As", mi-am dat seama ca fiul dvs. prezinta aceleasi simptome de care si eu am suferit mai mult de 15 ani, pana anul trecut, cand in sfarsit le-am gasit explicatia si tratamentul. In toata aceasta perioada am consultat multi medici, unii foarte renumiti, care mi-au pus diagnosticul de conjunctivita alergica si mi-au prescris acelasi tratament pe care i l-au recomandat si fiului dvs. Rezultatele erau de scurta durata si boala recidiva. Cu timpul, crizele au devenit tot mai dese si mai dureroase (ochii incepeau sa se inroseasca si sa ma doara, mai ales cand incercam sa citesc sau priveam obiectele apropiate), astfel incat ajunsesem in pragul disperarii, dar medicii continuau sa ma asigure ca e un fleac, o alergie rebela, iar eu sunt cumva exagerata. In cele din urma, un medic oftalmolog mai meticulos mi-a recomandat o lista intreaga de analize (Orl, stomatologie, radiografii pulmonare, giardia, toate analizele sangelui, inclusiv pentru toxoplasma si toxocara). Rezultatul la toxoplasma a fost pozitiv. Toxoplasma este un parazit microscopic in sange, care de regula afecteaza retina, cauzand in cele din urma orbirea. Cazurile in care afecteaza polul anterior al ochiului (cum am patit eu) sunt foarte rare si de aceea, medicii oftalmologi mai superficiali nu iau in consideratie o astfel de eventualitate. Numele bolii este toxoplasmoza, dar din pacate tratamentul nu e naturist.

Sfatul meu este sa solicitati o trimitere la Clinica de Boli Parazitare din cadrul Spitalului Colentina, unde se face analiza pentru depistarea toxoplasmozei. Tot aici se si trateaza, cu foarte bune rezultate.
In speranta ca sfatul meu va va folosi (daca rezultatul va fi negativ, va veti lua, oricum, o piatra de pe inima), va doresc succes si insanatosire grabnica fiului dvs.
Cu stima,
Maria Iordache - B-dul 1 Decembrie 1918 nr. 38, Bl. U3, Ap. 28, Sector 3, Bucuresti, tel. 630.57.09

- Anul trecut, atat sotul meu, cat si eu, am suferit de aceeasi boala. Un renumit medic oftalmolog din orasul Sfantu Gheorghe, jud. Covasna, dr. Ioan Kerestei, ne-a recomandat tratamentul cu Tobrex (cate o picatura in fiecare ochi, de 7-8 ori pe zi) si Bivacyn (unguent) seara. Bineinteles, si o igiena extrem de riguroasa (prosop personal, fata de perna cat mai des schimbata), deoarece boala este foarte contagioasa. Bine ar fi sa va adresati si dv. aceluiasi medic.
Arcire Magda - loc. Unteni, jud. Botosani

- In copilarie am suferit si eu de aceeasi afectiune. O batrana a sfatuit-o pe mama sa-mi puna pe ochi comprese cu urina, recoltata de la mine. Dupa cateva proceduri, ochii mi s-au limpezit si nu mi-a mai aparut asa ceva niciodata.
Eugenia - Bucuresti

- Va sfatuiesc sa mergeti cu copilul la Institutul de Virusologie "Stefan S. Nicolau", pe b-dul Baba Novac nr. 285, unde sa va adresati d-nei dr. Copelovici Iolanda, care va va recomanda niste analize, pentru a vedea daca baiatul nu are o infectie cu niste virusuri (mie mi s-a descoperit ca am infectie cu stafilococ auriu). Va urez sanatate,
Lucretia Gherghel - Bucuresti

"In ultimul timp, am dureri de cap insuportabile"
(Raspuns pentru Cristian Flendea - Bistrita Nasaud, F. As nr. 331)
Iti recomand cu caldura un mare oftalmolog, dr. Cojocaru Gheorghe din Ploiesti, care sunt sigura ca iti va putea stabili un diagnostic precis, precum si un tratament adecvat. La dansul apeleaza oameni din toate colturile tarii (eu locuiesc in Oradea si sunt in tratament la el, si am vazut oameni cu probleme foarte grave la ochi, care si-au gasit vindecarea la dansul). Daca vorbele mele nu te conving, fa-i o vizita d-lui doctor si sigur te vei convinge. Da telefon la 044/35.18.72 (Sectia de oftalmologie a Spitalului Poiana Campina), de unde ceri adresa cabinetului particular al d-lui doctor din Ploiesti, sau te poti prezenta personal, vineri de la 8.00 la 15.00, la spitalul din Poiana Campina (imediat langa gara), cand dl doctor are program de consultatie. Pe aceasta cale, recomand redactiei sa publice mai multe informatii despre acest om extraordinar. Dl doctor este singurul din tara care reuseste sa faca operatii reusite de reducere a miopiei, aducand-o la zero. Multi oameni ar putea fi ajutati de acest om, oameni care se simt complexati fiindca poarta ochelari. Mentionez ca pretentiile materiale ale d-lui doctor sunt minime, fapt pentru care si-a castigat respectul in randul pacientilor. Cineva care va iubeste,
Chis Cosmina - Str. Matei Corvin nr. 13, Bl. Zp3, Ap. 1, Oradea

"Sufar de amorteli si usturimi profunde, insuportabile. Am paradontoza"
(Raspuns pentru Teodora - Bucuresti, F. As nr. 331)
Pentru paradontoza, va recomand un specialist eminent: dr. Georgescu Teodor- Str. Dreptatii, Bl. O 10, Sc. 4, Et. 5, Ap. 149, Bucuresti, tel. 01/771.70.60. Pentru informatii suplimentare, sunati-ma la tel. 21.81.41 - Pitesti.

Va recomand urmatoarele produse care m-au ajutat sa vindec o paradontoza cu care ma lupt de 12 ani: 1. Propolis (procurat de la magazinele Apicola) - se mesteca zilnic circa doua grame. 2. Antiseptic universal (uz extern), fabricat de "Favisan" Lugoj, tel. 056/31.28.91. Este o solutie care se dilueaza in apa si se clateste gura de 2-3 ori pe zi. Nu stiu de unde o puteti procura in Bucuresti. Cel mai bine este sa sunati la Lugoj, pentru informatii.
Mariana - 048/21.22.85

"Imi apar vase de sange sparte pe picioare"
(Raspuns pentru Florina Ionescu - Pitesti si Teodora - Bucuresti, F. As nr. 331)
Am avut si eu vase sparte de sange pe picioare si acum doua luni am facut o pareza pe partea dreapta. O colega mi-a spus sa iau Omega 3, Aloe Vera si Wheat Germ Oil, si mi-a dat numarul de telefon al d-lui Ciontescu Mihail (781.51.15), de la care le-am procurat. Dupa zece zile de tratament n-am mai simtit amorteli si m-am vindecat de pareza. Dupa 30 de zile, nu mi-au mai aparut alte vase de sange si cele existente s-au inchis. Toate produsele sunt naturale. Omega 3 e din ulei de somon, Aloe Vera Plus este din aloe si ginseng, iar W. G. Oil e din ulei extras la rece din germeni de grau. Daca mie mi-au facut bine, cu siguranta ca va vor face bine si dv. Multa sanatate.
Veronica Enescu - Bucuresti

"Lupt de 10 ani cu o amarata de Bartholinita"
(Raspuns pentru Oana - Botosani, F. As nr. 331)
Acum mai bine de 15 ani am suferit si eu de aceasta afectiune, urmand sa se rezolve problema printr-un act chirurgical. Cu doua zile inainte de efectuarea acestei operatii, am apelat la un remediu homeopatic, eu fiind o mare adepta a acestei terapii alternative. Tratamentul a constat in administrarea pe parcursul a 24 de ore a doua doze de Hepat sulfur 5H sau 6H. Rezultatul a fost spectacular, in sensul ca la capatul celor 24 de ore, asa-zisul "chist Bartholinian" a excizat spontan, fara recidivare de la acea data. Un asemenea remediu prezinta si avantajul ca nu este agresiv, concentratia principiului activ aflandu-se in cantitati infinitezimale si deci nu determina nici o reactie adversa. Dupa disparitia chistului se vor face timp de 2-3 zile spalaturi locale cu ceai de galbenele (Calendula officinalis). Si inca o mentiune: remediul nu trebuie administrat persoanelor suferinde de otita.
G. B. - Bucuresti, tel. 679.49.13

"Sufar de sindromul Idle, care duce la orbire"
(Raspuns pentru Dumitru Nicoara - com. Cernica, S.A.I., F. As nr. 336)
Adresati-va d-lui dr. Cojocaru de la spitalul Poiana Campina. Face minuni. Tel. 044/35.18.72.
Popescu Necsel - Buzau

"Din cauza convulsiilor, fetita mea este amenintata cu moartea"
(Raspuns pentru Pulpea Adina - Curtea de Arges, F. As nr. 331)
Stimata d-na, si eu am un baiat mai mare cu trei ani ca fetita dv. De la 2 ani a inceput sa faca convulsii puternice. Este foarte dureros pentru o mama sa stea langa copilul care se chinuie atat de ingrozitor. Iata insa ca de la o vreme merg la un medic care ii face un tratament foarte bun. Boala s-a redus vizibil in ultimul timp. Programati-va la tel. 068/24.11.30, dr. Cioran, satul Ucea de Sus, jud. Brasov.
Popa Minodora - Sinaia