Sanatate

Redactia
Magnetoterapia. Ideea ca un simplu magnet poate sa vindece boli starneste, in mod firesc, reactii de neincredere si de indoiala. Si totusi, "Minunea" este adevarata. Numerosi suferinzi si-au regasit sanatatea cu ajutorul magnetilor. Scrisorile lor o dovedesc. Pe d-na Lili Colotin din Galati...

Magnetoterapia

Ideea ca un simplu magnet poate sa vindece boli starneste, in mod firesc, reactii de neincredere si de indoiala. Si totusi, "Minunea" este adevarata. Numerosi suferinzi si-au regasit sanatatea cu ajutorul magnetilor. Scrisorile lor o dovedesc

Pe d-na Lili Colotin din Galati ati cunoscut-o in nr. 264 al "Formulei As", intr-un articol intitulat "Femeia care alunga boala cu magnetul". Aflata in prag de paralizie, ea a reusit, prin magnetoterapie, sa-si amelioreze suferinta si sa-si reia activitatea normala. "Femeia care alunga boala cu magnetul" a facut multa valva la acea vreme, numerosi cititori cu grave probleme de sanatate apeland la metodele ei terapeutice. De atunci, aprecierile celor ce au folosit magnetoterapia nu mai contenesc. In speranta ca si alti oameni bolnavi vor putea beneficia de puterea vindecatoare a magnetilor, am apelat din nou la d-na Lili Colotin, pentru a ne forma - de data aceasta - o vedere de ansamblu asupra magnetoterapiei.

- D-na Colotin, care este "secretul" actiunii benefice a magnetilor asupra organismului bolnav?

- Magnetul nu este o "inventie" umana. El a fost daruit oamenilor de Dumnezeu, existand pe planeta noastra inca de la Facerea lumii. Magnetul este, de fapt, un univers in miniatura, in care sunt sintetizate toate fortele care actioneaza in natura. Asa cum acul busolei ne orienteaza intotdeauna spre drumul cel bun, tot asa magnetul ne poate ajuta sa ne regasim si sanatatea.

Organismul uman - se stie - este un sistem cibernetic deschis, integrat in Univers, care primeste, consuma, transforma si elibereaza energie. Cand omul traieste intr-un mediu sanatos, nepoluat si fara factori de stress, acest sistem se autoregleaza in functie de necesitati. Dar cand isi pierde capacitatea de autoreglare, sistemul energetic subtil sufera blocaje care se manifesta prin dureri la nivelul organelor interne si prin aparitia unei multitudini de boli. Din toti factorii cauzatori de boli, determinanta este poluarea, care ne perturba sistemul energetic celular. Magnetoterapia corecteaza tocmai aceste dezechilibre. Sanatatea fiecarui individ este strans legata de constanta energiei magnetice si de echilibrul celular. Magnetii, prin dubla lor polaritate, pot influenta fluxul energetic subtil al organismului, deblocand traseele energetice afectate, asigurand astfel cresterea potentialului bioenergetic si echilibrarea energetica a celulelor. Magnetii, prin actiunea lor, incetinesc procesul de imbatranire, previn infectiile, reduc inflamatiile, ajuta sistemul imunitar in lupta cu bolile, elimina durerile si au rol tonifiant.

- Numerosi oameni au apelat la metodele dvs. terapeutice. In ce boli ati avut rezultate deosebite?

- Am urmarit evolutia starii de sanatate a celor ce au apelat la metodele mele si am constatat ca cele mai bune rezultate s-au inregistrat in reumatism (orice forma), discopatii, hernii de disc neoperate, boli hepato-biliare, boli endocrine, boli ale aparatului uro-genital (prostata), boli digestive, tulburari circulatorii (arterite), cardiopatii ischemice, angina pectorala, tulburari respiratorii, migrene, astenii, nevroze, nevralgii dentare. Am constatat ca acest tratament conduce si la vindecarea rapida a plagilor si arsurilor, precum si la oprirea evolutiei diabetului. Dar este bine sa se stie ca magnetoterapia nu trateaza o boala anume, ci organismul bolnav in totalitatea lui. De aceea, fiecare bolnav va avea un tratament personificat, in functie de afectiunile pe care le acuza si alte cateva aspecte pe care as vrea sa le prezint succint celor care vor sa apeleze la mine:
varsta bolnavului;
starea de sanatate a inimii (tratez cardiopatia ischemica si angina pectorala, dar evit bolile cardiace grave);
tensiunea bolnavului (metodele si timpul de expunere sunt diferite, dupa caz);
daca bolnavul are cheaguri de sange (existand riscul emboliilor);
daca bolnavul are calculi renali sau biliari (daca sunt mici, se elimina prin acest procedeu. Daca sunt mari, le dau reteta pentru dizolvare si, asociind fluxul magnetic, se asigura eliminarea lor).

- Ar fi important de amintit si care sunt contraindicatiile magnetoterapiei...

- Magnetoterapia nu le este indicata persoanelor cu boli psihice grave, celor care au chisturi cerebrale, boli cardiace grave (malformatii congenitale), celor care au cheaguri mari de sange, proteze metalice (tije din metale magnetice, nu lucrari dentare) sau stimulatoare cardiace, femeilor gravide si copiilor sub 3 ani.

- Vad si la dvs. acasa, ca si in redactia noastra, zeci de scrisori primite de la pacienti. Toate sunt de multumire, sau ati avut si cazuri nerezolvate?

- Marea lor majoritate sunt de multumire. Ma bucur nespus sa aflu ca am putut, prin metoda pe care o practic de 22 de ani, sa alin suferinta unor semeni. Am telefonat unor persoane care s-au plans de ineficienta tratamentului prescris, si am constatat ca ori nu foloseau magnetii in mod corespunzator, ori nu respectau timpul de tratament, ori au intrerupt tratamentul deoarece nu au vazut rezultate imediate. Pe aceasta cale, doresc sa le comunic celor care au apelat la mine sa ma contacteze telefonic la orice nelamurire, pentru a le da toate informatiile de care au nevoie.

Florentin Popa

Si noi am alungat boala cu magnetii...

Stimata d-na Lili Colotin,

Nu v-am scris pana acum, pentru ca am asteptat sa va dau vesti in legatura cu efectul tratamentului. Pentru ca stiu ca nu prea dispuneti de timp, va scriu succint efectele:
1. De la inceputul tratamentului nu mai iau medicamente pe cale orala; pun doar un supozitor pe zi si chiar la doua zile. Va rog sa aveti in vedere ca am facut timp de 17 ani tratament cu Prednison si ca ajunsesem sa iau 12 aspirine pe zi, ca sa nu mai vorbesc de Voltaren si multe alte medicamente;
2. M-ati salvat de la administrarea unui citostatic (Methotrexat), recomandat atat de dr. Suteanu de la Spitalul Cantacuzino, cat si de medicii din Franta;
3. Mi-ati ameliorat simtitor durerile si mi-ati redat mobilitatea. Este adevarat ca va trebui sa continuu tratamentul, fiindca boala mea are o vechime de 18 ani, dar de la ajutorul pe care trebuia sa-l cer pentru orice activitate (mai ales pentru a ma imbraca, ridica din pat etc.) si pana la a ma descurca singura, este o fantastica realizare;
4. Am slabit 2 kilograme si ma bucur pentru ca articulatiile mele, atat de afectate, au o sarcina mai usoara. Si cateva cunostinte de-ale mele s-au tratat prin acest procedeu pentru afectiuni mai usoare (umar dureros), iar rezultatele au fost nemaipomenite, dupa numai opt sedinte.
Sa va dea Bunul Dumnezeu sanatate si putere de munca, sa puteti oferi ajutor celor suferinzi. Sunt convinsa ca multi vor fi aceia care se vor ruga pentru dvs., printre ei numarandu-ma si eu.
Avocat Elena Surdescu -Pitesti, Cartier Trivale,
Bl. 67 B, Et. 1, Ap. 6, jud. Arges, cod 0300

Stimata d-na Lili,
Eu sunt pensionarul din Iasi, cel care a venit la dvs. cu nepoata din com. Independenta, pentru a lua relatii cu privire la tratamentul pe baza de magnetoterapie. Cu acea ocazie, mi-ati pus la dispozitie un magnet, pe care l-am aplicat dupa prescriptiile dvs. De la aplicarea lui am renuntat la medicamentele si la infiltratiile cu Diprofos, pe care le foloseam pentru boala mea - coxartroza bilaterala. Ma simt foarte bine si va raman recunoscator pentru totdeauna. Cu aceste cuvinte va multumesc, pe masura binelui pe care il faceti celor suferinzi.
Stan Constantin - Str. Ciurelu nr. 111, Bl. F3, Sc. E,
Et. 3, Ap. 8, Iasi, cod 6600

Stimata d-na Colotin,
Alaturat urarilor de bine, nu pot trece cu vederea sa nu va multumesc pentru ca ne-ati trimis magnetul si tratamentul-minune, de care nu ne mai putem desparti, atat eu, cat si sotul meu. Din suflet va multumim ca ne-ati scapat de multe suferinte. Sotul meu avea dureri ingrozitoare de genunchi; acum se simte foarte bine, parca n-a avut niciodata nimic. Eu mi-am facut o noua electrocardiograma dupa opt sedinte de tratament si mi-a iesit incomparabil mai buna fata de celelalte facute anterior. Dupa indicatiile dvs., folosesc magnetul pentru orice durere: il pun pe locul dureros, iar a doua zi nu mai am nimic. Ma simt un alt om. (...) Va multumim din suflet.
Maria Faghiean - Str. Neagoe nr. 27, Bacau, cod 5500

Stimata d-na Colotin,
Urmand tratamentul magnetoterapeutic recomandat de dvs., am reusit sa-mi ameliorez durerile si chiar sa scap de calculii renali si biliari, pe care nu i-as fi putut elimina decat printr-o interventie chirurgicala. Pentru mine, tratamentul dvs. a fost un adevarat miracol, pentru care va multumesc din suflet. Dumnezeu sa va dea multa sanatate, ca sa puteti ajuta cat mai multi suferinzi. Cu toata stima si respectul cuvenit,
Senduc Gheorghe - Str. Dacia nr. 15,
Sc. C, Ap. 9, Ramnicu-Valcea, cod 1000

Stimata d-na,
Imediat ce am primit instructiunile dvs., am inceput tratamentul, iar dupa opt sedinte am mers fara baston. Eu sunt cel cu "arahnoidita" si vreau pe aceasta cale sa va aduc multumirile mele pentru eficienta acestui tratament. Cu recunostinta,
Plaiu Vasile - Ocna Mures, Str. St. Augustin nr. 49,
jud. Alba, cod 3340

D-na Lili Colotin,
Am apelat la ajutorul dvs. in urma publicarii in revista "Formula As" a articolului referitor la magnetoterapie. La varsta mea (67 de ani) sufeream de reumatism, hepatita si diabet zaharat. Am incercat sa mi le tratez de-a lungul anilor prin metodele clasice, dar rezultatele nu au fost cele asteptate. In urma tratamentului pe care l-am efectuat, respectand indicatiile dvs., nu mi s-au ameliorat doar durerile provocate de reumatism, ci chiar am observat si o mai buna activitate hepatica si scaderea glicemiei, in urma analizelor de specialitate. Ma simt mult mai bine, fapt pentru care va aduc sincere multumiri.
Constantin Nicolae - Str. Viilor nr. 93, Sighisoara,
jud. Mures, cod 3050

D-na Lili Colotin poate fi contactata telefonic, la nr. 036/43.58.88, sau in scris, la adresa:
Str. Regiment 11 Siret nr. 5, Bl. C 17, Sc. 1, Et. 2, Ap. 12, }iglina 1, Galati, cod 6200