Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Fiul meu s-a imbolnavit de o boala cumplita, datorata unui vaccin: panencefalita sclerozanta subacuta". (Raspuns pentru Zisu Elena - Craiova, F. As nr. 327). Adresati-va urgent unui cabinet de cojoterapie din Bucuresti sau Pitesti (orasul in care locuiesc eu). La noi s-a...

Cititorii Raspund

"Fiul meu s-a imbolnavit de o boala cumplita, datorata unui vaccin: panencefalita sclerozanta subacuta"
(Raspuns pentru Zisu Elena - Craiova, F. As nr. 327)
Adresati-va urgent unui cabinet de cojoterapie din Bucuresti sau Pitesti (orasul in care locuiesc eu). La noi s-a rezolvat un astfel de caz. Luati legatura cu seful programului, dl. col. Cojocaru (tel. 01/220.09.56 si 092/34.80.16) sau cu dl. dr. Gradinaru din Pitesti (048/68.08.16). Incercati sa obtineti cat mai urgent o programare. Daca va hotarati pentru Pitesti, sunati la familia Iordan, tel. 048/28.06.44.
E. Iordan - Pitesti

"Va rog, ajutati-o pe mama: are leucemie si un stafilococ alb"
(Raspuns pentru Adina Cucos - Bucuresti, F. As nr. 328)
In infectiile microbiene ale pielii se obtin rezultate spectaculoase cu unguentul Mibazon, un preparat ieftin (6000 lei), dar deosebit de eficace, pe care il puteti gasi numai la farmaciile veterinare. Unguentul, produs in tara si livrat la tub, este echivalentul unui preparat belgian si contine un complex de antibiotice in concentratii ridicate, a caror actiune se potenteaza reciproc. Cu acest unguent am vindecat un caz de furunculoza generalizata, la un copil in varsta de 2 ani (aflat intr-o stare deosebit de grava, dupa doua operatii nereusite), precum si alte afectiuni cutanate, de natura exclusiv microbiana. Sper ca folosind acest unguent sa rezolvati usor si rapid afectiunea cutanata care ii provoaca atata suferinta mamei dv. Nu ar strica daca in acelasi timp, i s-ar face si un numar de 5 injectii, cu preparatul Cantastim (cate una la 3 zile), care stimuleaza sistemul imunitar al organismului si pe care il puteti obtine numai de la farmacia Institutului Cantacuzino din Bucuresti, Splaiul Independentei nr. 103, tel. 411.38.00.
Valeriu Munteanu - str. Albac nr. 1, ap. 16, Timisoara

"Mi-a aparut o excrescenta pe picior"
(Raspuns pentru Andrei Moldovan - loc. Sovata, jud. Mures, F. As nr. 329)
1. Pentru a trata corespunzator excrescenta de care va plangeti, trebuie neaparat sa aflati natura ei. Ea poate fi un nod de grasime (lipom), care se opereaza fara nici un fel de probleme, dar poate sa fie si expresia unei adenopatii axilare, si atunci e cazul sa consultati un medic specialist.
Angela Tomescu - Bucuresti
2. Ungeti umflatura cu ulei de ricin si masati-o de 20-30 de ori, dimineata si seara. Eu asa am procedat, si de la marimea unei unghii, umflatura a ajuns la marimea unui bob de hrisca. Trebuie doar rabdare si incredere.
Doblete Ana - loc. Codlea, jud. Brasov, str. Panselutei, bl. 1, sc. B, ap. 16

"Sunt ametita, nauca, uit momente din viata mea"
(Raspuns pentru Otilia - Focsani, F. As nr. 329)
1. Cu succes puteti lua produsul natural Chelated Zinc asociat cu Betacaroten (vit. A), 1 tableta/zi dupa masa, Super soya Lechithin, 2-3 capsule/zi (la mese), asociate cu miere de albine, Panax Ginseng, 1 tableta/zi pe nemancate. Pentru alte lamuriri, contactati-ma la Timisoara.
Avramut Alexandra - tel. 056/12.70.70
2. Nu este cazul sa va temeti pentru sanatatea dv., dar este cazul sa va puneti la modul serios problema de a urma o psihoterapie de reconstructie a personalitatii, care va poate ajuta sa constientizati acele valori negative din gandirea dv., care va blocheaza exprimarea deplina a personalitatii. Aveti nevoie de valori de gandire pozitive, pe baza carora sa va recladiti imaginea de sine si respectul de sine si sa stabiliti un contact normal cu ceilalti. Va recomand, pentru un studiu foarte atent, urmatoarele carti aparute la Editura Teora: Philippe Brinster - "Terapia cognitiva", Vera Peiffer - "Gandirea pozitiva", Wendy Grant - "Indrazneste sa-ti schimbi viata", Chuck Norris - "Puterea secreta a sinelui". De asemenea, doua lucrari aparute la Editura Iri: Karen Horney - "Conflictele noastre interioare" si "Personalitatea nevrotica a epocii noastre". Ca psihoterapeuti, va recomand sa apelati la doamnele doctor Irina Holdevici sau Iolanda Mitrofan, ambele profesoare la Facultatea de psihologie a Universitatii din Bucuresti.
Maria Simion - Bucuresti

"Baietelul nostru are urticarie pigmentata"
(Raspuns pentru Mariana Dumitru - Bucuresti, F. As nr. 329)
Daca nu va exista un tratament naturist pentru urticaria pigmentata (mastocitoza) a copilului dv., va rog sa nu disperati. Am urmarit un asemenea caz si la 10 ani, pigmentarea a inceput sa se atenueze, iar la 14-15 ani, a disparut complet. Incercati tratamente cu ceaiuri, care pot da rezultate spontane.
Dr. Barghisan Ioana - loc. Fagaras, jud. Brasov, str. Gh. Doja nr. 21, cod 2300

"Copilul meu are osteomelita acuta la umarul drept"
(Raspuns pentru Popa Stela - Radauti, F. As nr. 313)
Se poate prepara autovaccin din secretiile purulente, la Institutul Cantacuzino din Bucuresti, prin metoda "Dr. Bacanu", cu care copilul este vaccinat progresiv. Vindecarea este lenta, dar sigura. Autovaccinul se poate prepara si acasa. Daca doriti, va pot scrie metoda.
Dr. Barghisan Ioana

"Din cauza convulsiilor, fetita mea este amenintata cu moartea"
(Raspuns pentru Pulpea Adina - Curtea de Arges, F. As nr. 336)
Stimata d-na Pulpea, singurul medic care poate trata sau ameliora boala fetitei dv. este dr. Toncescu Nicolae (neuropsihiatru pentru copii), care da consultatii la Policlinica cu plata de pe str. Batistei. Are program luni si joi, de la ora 7.30 la 13.30. Este un medic absolut exceptional, care a tratat si vindecat mii de copii cu convulsii, astfel incat n-au mai ajuns sa faca epilepsie. Va sfatuiesc sa va deplasati cu fetita la Bucuresti, pentru a fi vazuta de acest medic.
M. Popescu - Pitesti

"De mai bine de 5 ani, ma chinuie o boala cumplita: chist mandibular drept"
(Raspuns pentru M. Mirela - Galati, F. As nr. 337)
Draga Mirela, te rog sa nu disperi! In anul 1994, mi s-a pus si mie diagnosticul de tumora chistica hemimandibula dreapta. Am fost operata la Clinica de chirurgie maxilo-faciala din cadrul spitalului Sf. Spiridon din Iasi, de catre prof. univ. dr. Dan Gogalniceanu. Mi-a fost realizat un implant. Diagnosticul anatomo-patologic a fost, ca si in cazul tau, cheratochist. In urma interventiei chirurgicale realizata de acest mare om si medic, ma simt foarte bine si nu am mai avut nici un fel de probleme. Adreseaza-i-te si tu cu cea mai mare incredere. (Tel. 032/14.27.30, interior 130). Multa bafta si sanatate!
Chiorbasu Gabriela - str. 1 Decembrie 1918 nr. 22, et. 4, ap. 18, Focsani

"Fetita mea are un nodul tiroidian"
(Raspuns pentru Croitoru Cezar - comuna Macesu de Sus, jud. Dolj, F. As nr. 338)
1. Cu ani in urma, am cunoscut o doamna careia i se depistasera 3 noduli tiroidieni. Era programata pentru operatie, dar ea a refuzat interventia chirurgicala. In schimb, s-a tratat acasa cu argila, dupa metoda descrisa in cartea dr. Jean Valnet, "Tratamentul bolilor cu legume, fructe si cereale". Dupa aproximativ trei saptamani, in care si-a pus cataplasme cu argila si a baut apa de argila (atentie: argila medicinala, alba, care se gaseste in comert!), asa cum scrie in acea carte, nodulii s-au retras si nu a mai fost nevoie de operatie. Nici acum, dupa mai bine de 10 ani, nu mai are probleme cu tiroida.
Lucia Neiescu - str. Pascaly nr. 11, ap. 4, Cluj, cod 3400
2. Mamei mele, in urma cu multi ani, ii aparuse un nodul tiroidian, pe care l-a tratat dupa urmatoarea reteta: se amesteca intr-un pahar de apa (cca 200 ml apa) o lingurita de otet de mere si o lingurita de miere de albine (bine ar fi sa folositi otetul de mere preparat in casa sau cumparat de la apicultori), si se bea de 3 ori pe zi, inainte de mesele principale cu 30 de minute. Tratamentul se face pana la consumarea unui litru de otet de mere, dupa aceea se face o pauza de doua saptamani si se reia tratamentul de cate ori este nevoie, pana la disparitia nodulului. Mamei mele i-a disparut nodulul dupa doua serii de tratament si nu i-a mai aparut pana in ziua de astazi.
Balea Ana Maria - str. Fundatura Harmanului nr. 18, bl. 18A, sc. A, ap. 12, Brasov
3. Daca nodulul tiroidian nu este de natura canceroasa, cel mai bun tratament pentru reglarea functiei tiroidiene este tratamentul homeopatic. Daca doriti o consultatie la cabinetul nostru de homeopatie, deschis recent in Craiova, sunati pentru programare prealabila la tel. 051/13.32.95.
Dr. Carmen si Dragos Negoescu

"Fiul meu a baut insecticid"
(Raspuns pentru Vasile Grigorescu - Alexandria, F. As nr. 338)
Singurul remediu pentru cei care au baut insecticid este sucul de macese. Din fericire, se mai gasesc inca pe tufe si chiar in unele piete. Un pumn de macese zdrobite se amesteca bine cu o cana de apa, se lasa cateva minute ca substantele active din fructe sa se dizolve, apoi se strecoara prin tifon si se consuma imediat, fara a adauga zahar sau lamaie. Sucul nu se fierbe. Ma mir ca cei de la fabrica, pe care i-ati intrebat, nu stiau acest lucru. Consumam atatea alimente tratate chimic, incat o astfel de cura nu strica nimanui.
Popa Dominte-Anica - Soseaua Nationala nr. 82, bl. A 13, ap. 3, Iasi, tel. 032/25.29.54