Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Sotul meu sufera de distonie neurovegetativa". (Raspuns pentru Irina - Focsani, jud. Vrancea, F. As nr. 324). 1. Pentru problema sotului dv. ar fi bine sa-l contactati rapid pe dl dr. Pavel Chirila, care a rezolvat prin tratamente homeopatice sute de astfel de cazuri si c...

Cititorii Raspund

"Sotul meu sufera de distonie neurovegetativa"
(Raspuns pentru Irina - Focsani, jud. Vrancea, F. As nr. 324)

1. Pentru problema sotului dv. ar fi bine sa-l contactati rapid pe dl dr. Pavel Chirila, care a rezolvat prin tratamente homeopatice sute de astfel de cazuri si care prin bunatate, rabdare, perseverenta, deplina competenta profesionala si probitate morala, face onoare profesiei de medic. Dumnezeu sa va ajute! (Dl dr. poate fi gasit la Clinica "Naturalia" din comuna Voluntari, langa Bucuresti, tel. 01/240.83.75).
Prof. Petrescu Calin - Pitesti

2. Ma numesc Adina si sunt din Ploiesti. M-a impresionat anuntul dv. referitor la boala sotului - distonie neurovegetativa. Si mie mi s-a dat acelasi diagnostic, dar medicamentul prescris a facut minuni. Este vorba de Calmogen - capsule, descoperit de acad. prof. dr. docent D. Dobrescu. Palpitatiile, bufeurile si starea generala proasta mi-au disparut inca de la prima pastila. Va rog sa-l folositi cu incredere. Astept vesti bune, tot in "Formula As".
Adina

"Pe nepotelul meu il dor calcaiele foarte tare"
(Raspuns pentru Ala - Tecuci, F. As nr. 324)
"Am ciocuri in talpa"
(Raspuns pentru Rotariu E. - Suceava, F. As nr. 299)

1. Cu reteta pe care o scriu, tatal meu s-a facut bine dupa o suferinta la calcai de 2-3 ani. Luati 2-3 pumni de coji de nuci uscate (partea de dinafara), cca 2 litri de apa si puneti-le la fiert, pana scade apa la jumatate. Strecurati fiertura si puneti-o, asa fierbinte, intr-un lighean. Introduceti calcaiele baietelului in apa cat suporta el de calda, tineti-le cat rabda, scoateti-le afara putin, apoi introduceti-le din nou pana se raceste apa. Procedeul se poate repeta de 2-3 ori cu aceeasi apa reincalzita. Dupa cca o saptamana, tatal meu s-a facut bine. Acest procedeu se poate aplica si in cazul calcaielor crapate si care uneori sangereaza (cazul femeilor de la tara). Eu am "dat" ce am stiut. Dumnezeu sa dea mai mult: Sanatate!
Vasile I. - Tulcea

2. Faceti-i copilului o radiografie la calcai si mai mult ca sigur veti descoperi ca are ciocuri, un necaz care produce dureri chiar si in repaus. Iata o reteta foarte simpla, cu ajutorul careia eu m-am vindecat de suferinta aceasta, care m-a chinuit ani la rand: se rade o bucata de hrean cam de 50-80 g, cu coaja cu tot. Se pune intr-un saculet din panza de in sau de bumbac, putin mai groasa (daca e subtire, se pune panza in doua). Seara, la culcare, se pune pe calcaie si deasupra se trag niste talpici sau sosete fixe, astfel ca peste noapte saculetul sa nu se deplaseze. Acest lucru se face in fiecare seara, pana la disparitia totala a durerilor, cam 10-15 seri. Este foarte simplu si sigur. Eu am crezut ca am cancer la calcaie, parca imi intra un cui gros in picior. In cazul cand copilul se plange ca-l pisca, amestecati hreanul cu o lingurita de malai. Problema se rezolva sigur. Cui am mai recomandat acest leac, mi-a multumit.
Anton Elvira - str. Ana Ipatescu nr. 4, bl. 7, sc. C, ap. 6, Suceava

3. Adresati-va unei clinici de ortopedie. Prin radiografie, se pun in evidenta "pintenii" de la calcaie, care produc dureri tot mai mari pe masura ce cresc. In urma razelor (10-15, dupa sfatul medicului), durerile inceteaza. In caz de reumatism, vreme de 10-15 zile aplicati pe calcaie namol (puneti peste namol o folie de plastic, apoi ciorapi si lasati asa pana dimineata). Sanatate!
Prof. Mariana M. - Cluj

"Fetita mea are cancer subcutanat"
(Raspuns pentru O Mamica Disperata - Bucuresti, F. As nr. 325)
"Mai exista vreo sansa pentru a supravietui unui cancer metastazic la prostata?"
(Raspuns pentru V. Albina, F. As nr. 325)

Procurati-va ceai de napraznic (sovarv, priboi) - geranium robertianum. Se folosesc 2 linguri de planta uscata si maruntita la 500 ml de apa (nu mai mult, fiindca planta devine otravitoare). Se fierbe 10 minute la foc domol. Se bea cate o cana, de trei ori pe zi, inghititura cu inghititura. In paralel, impuneti-i un regim naturist, recomandat de mai multe ori in "Formula As". Orice forma de cancer cedeaza acestui tratament cu napraznic, chiar si metastazele. Este miraculos. Dr. Alexander Reinhardt a fost vindecat de catre Maica Sofronia, de cancer cu metastaze, intr-un an, la Agapia. Curaj! Va stau la dispozitie cu explicatii.
Valeria Petriu - str. Lacurilor nr. 12, Brasov

"Mai exista vreo sansa pentru a supravietui unui cancer metastazic la prostata?"
(Raspuns pentru V. Albina, F. As nr. 325)

1. Se face un decoct din 2 lingurite cu pulbere de radacina de tataneasa la 500 ml apa. Se fierbe 20-30 de minute, timp in care lichidul scade la jumatate. Se acopera si se lasa la racit, 15-20 de minute. Se strecoara. Se beau 3-4 cani pe zi. 2. Se prepara o tinctura din 20 g radacina de tataneasa taiata marunt, acoperita cu 80-90 ml alcool de 70 de grade. Se lasa in sticla cu dop, 10-15 zile, agitandu-se din cand in cand. Se iau inainte de mese, cate 10-20 de picaturi. Tataneasa opreste dezvoltarea tumorilor. Experientele efectuate cu alantonina extrasa din planta au confirmat actiunea antitumorala.

"Fetita mea prezinta violente verbale si fizice"
(Raspuns pentru Muresan V. - Cluj, F. As nr. 325)
Ne-am confruntat si noi cu o asemenea problema in familie si am rezolvat-o cu ajutorul unui vindecator minunat, caruia i s-a luat un interviu in revista "Formula As" (nr. 322). Numele sau este Nica Micu si locuieste in comuna Ivesti, str. Plajerii de Sus nr. 572, jud. Galati. In clipa de fata, tot la el se trateaza si un var de-al sotului meu, chinuit de manifestari violente, simtindu-se foarte bine: si-a reluat serviciul fara probleme (si inca la Cfr), s-a calmat, e intreg la minte, la comportament (simpatic, chiar). "Nu exista boala care sa nu poata fi tratata cu buruieni", spune Nica Micu. Va veti convinge si dv., ducandu-va fetita la el. Nu va pierdeti speranta. Succes!
E. G. - Galati

"Fetita mea s-a nascut cu o malformatie congenitala la inima"
(Raspuns pentru Bica M. - Craiova, F. As nr. 326)

1. Va inteleg foarte bine suferintele si indoielile, stimata d-na, pentru ca si eu, ca mama, am trecut vreme de 7 ani prin acest cosmar. Luati legatura pentru diagnostic si indrumare, cu renumitul Om si Cardiolog prof. dr. docent Ioan Pop de Popa, la clinica "Fundatia pentru ocrotirea bolnavilor cu afectiuni cardiovasculare" din str. Dionisie Lupu nr. 39, sector 1, Bucuresti. (Telefon - programari: 01/211.55.80). Am avut fetita cu acelasi diagnostic, si la recomandarea dumnealui, copilul a fost operat in martie, anul acesta, la Spitalul Militar Central, iar acum este perfect sanatos. As profita de aceasta ocazie, ca sa aduc multumirile noastre intregii echipe de medici de la Clinica de Chirurgie cardiovasculara condusa de col. dr. Mircea Patrut. Datorita daruirii si profesionalismului dumnealor, copiii nostri se nasc pentru a doua oara.
Ana - Buzau, tel. 038/42.36.83

2. M-am nascut cu aceeasi malformatie ca a fetitei dv., care mi-a fost depistata la Spitalul Fundeni. Ma bucur ca fiica dv. a fost luata in evidenta la acelasi spital, dar ce ma intristeaza este ca n-ati gasit curajul necesar de a face pasul spre operatie, pentru binele fetitei. Alungati teama si, cu ajutorul lui Dumnezeu si al unui medic bun - de exemplu dr. Dan Fagarasanu - veti reusi cu siguranta, asa cum am reusit si eu. Sunt sigura ca fetita va rezista cu bine interventiei chirurgicale pe cord, pentru ca, in general, copiii rezista mai usor decat noi, adultii, la orice gen de interventie chirurgicala. Va spune asta o asistenta medicala, care a fost pacient. Ca sa va dau mai multe detalii si sfaturi si ca sa fiu alaturi de dv., ma puteti contacta la tel. 01/778.50.74.
Nebuleanu Ileana - str. Aleea Valea Viilor nr. 4, bl. D 49, sc. E, et. 3, ap. 72, sector 6, Bucuresti

"Fetita mea are trichomonas si face carcei"
(Raspuns pentru Olivia Cristof - Bucuresti, F. As nr. 340)
Doamna Cristof, carceii sunt de obicei o manifestare a lipsei de calciu. Reteta trebuincioasa este urmatoarea: o cana mare se umple cu grau (spalat in prealabil de 9 ori, intocmai ca la coliva) si se pune intr-o cratita, peste care se toarna 4 cani (de aceeasi masura) cu apa. Se pune cratita pe foc si se fierbe continutul (amestecand) o ora si jumatate, pana ramane cam o cana de zeama. Operatia aceasta se executa miercurea seara, iar a doua zi, joi, se bea zeama pe stomacul gol. Nu se va manca nimic 1-2 ore, nici inainte, nici dupa ce se bea lichidul. Ma veti intreba de ce tocmai joi? Cred ca aceasta este ziua de efort maxim a saptamanii. Reteta de mai sus o respect cu sfintenie (oriunde m-as afla) de 1 an si jumatate si ma simt perfect, iar valoarea calciului mi-a ajuns la 10,4. Am suferit 15 ani de decalcifiere - am o boala neuromusculara grava si doar tratamentul de mai sus m-a salvat. Va urez multa sanatate si Sarbatori Fericite!
Prof. Balana Diaconescu Teodora - Bucuresti

"Doresc un ritual de dezlegare a soartei"
(Raspuns pentru Marton V. - Alba Iulia, F. As nr. 340)
Ma numesc Maria Cristea si cred ca va pot oferi un ritual de dezlegare a farmecelor.62. Cautati-ma la tel. 01/668.49.

"Fiul meu are ginecomastie pubertara"
(Raspuns pentru Stoleru Maria - Vaslui, F. As nr. 324)
Doamna Maria Stoleru, ne-am interesat cum sa procedati pentru a va supune baiatul unui examen amanuntit la Institutul de Endocrinologie "C. I. Parhon" - Bucuresti. Cautati in Vaslui un medic endocrinolog si rugati-l sa va dea o trimitere pentru Institutul de Endocrinologie din Bucuresti, apoi prezentati-va cu buletinul de identitate al baiatului (n-ati precizat ce varsta are) sau cu adeverinta ca este elev (daca are mai putin de 16 ani). Apoi sunati la fisierul Institutului din Bucuresti, tel. 01/230.28.01, si programati-va pentru consultatie.