Lumea romaneasca

Redactia
Tiptil, tiptil, Mos Craciun se apropie.... Actorii si Miracolul Nasterii. Sunt cei mai tineri parinti din Teatrul Nottara. De pe scena vor zbura direct acasa, in Noaptea cea Sfanta, la micutii lor, ca sa traiasca impreuna marea bucurie a Bradului .. Crenguta Hariton si Rares Stoica. Primul Craciun al...

<b> Tiptil, tiptil, Mos Craciun se apropie...

Actorii si Miracolul Nasterii

Sunt cei mai tineri parinti din Teatrul Nottara. De pe scena vor zbura direct acasa, in Noaptea cea Sfanta, la micutii lor, ca sa traiasca impreuna marea bucurie a Bradului .

Crenguta Hariton si Rares Stoica
Primul Craciun al Ioanei

Ioana-Teodora s-a nascut in primavara. A fost martisorul nostru cel mai minunat. Acum, "martisorul" ei va fi pomul de Craciun. Primul ei pom cu surprize. Speram ca mosul sa fie darnic, cu toate ca nu prea are el loc sa intoarca intr-o garsoniera atat de micuta. Dar daca nu va fi un brad mare, macar o creanga-crenguta tot va strecura pe sub usa. Si asa vom fi doua "crengute" si cu Ioana - trei. Inchid ochii si imi imaginez de pe acum surpriza si incantarea fetitei noastre. Deocamdata e necajita, ii ies dintii. La sase luni, i-a dat primul; astazi are doi sus si doi jos, si mai urmeaza. A inceput chiar sa faca primii pasi, tinuta de manuta. Pana in noaptea de Ajun, va mai face cativa, ca sa ajunga la pom. Nu-i un adevarat miracol? Rares e topit dupa ea. Abia asteapta sa mai creasca, s-o scoata la zapada cu saniuta. De-ar tine zapada, de-ar tine si bucuria noastra cat mai mult!

Clara si Bogdan Voda</b>\

Noi suntem parinti cu experienta: Vlad are de-acum un an si trei luni. Nu-i mai ajunge casa, e tot timpul in miscare. Ne-a schimbat complet viata. A devenit o persoana, un om in casa, care nu-ti prea da pace: trebuie sa-i canti continuu. E foarte muzical, mostenire de familie: bunicii canta, noi cochetam cu musicalul (ne-ati auzit probabil in "O noapte furtunoasa"). Si nasul lui, Stefan Iordache, e o "voce". In loc de basme, Vladut ne roaga sa-i cantam. Am epuizat tot repertoriul si am trecut pe colinde. Probabil ca vom canta toti trei in Noaptea de Ajun. Si de vom avea spectacol cu "Viforul" (in care jucam amandoi), vom alerga de pe scena direct la "linistea" noastra de acasa. Si daca mosul va avea fantezia sa-i aduca o toba, va inchipuiti ce ne asteapta! Credem ca Vladut are ureche absoluta. Si cum n-ar avea, cand eu, insarcinata in sapte luni, interpretam o soprana testata de Maria Callas - Divina? Cat p-aci sa nasc pe scena. Poate ca daca aparea atunci, flacaul nostru ar fi fost in stare sa ma secondeze in aria de opera.

A. M.