Bunica Stie Tot
Cozile crizantemelor nu se taie cu foarfeca, ci se rup cu mana. Florile absorb mai bine apa si rezista mai mult in vaza.
Cozile trandafirilor se zdrobesc pe o suprafata de 1 cm, iar in apa in care sunt pusi se adauga o tableta de aspirina si o lingurita de zahar. Raman proaspeti vreme indelungata.
Buchetele de flori uscate isi pastreaza culoarea daca din cand in cand le stropiti cu lac pentru par.
Fularele si baticurile din matase se spala in apa cu clabuc de sapun, se clatesc bine in apa rece cu o lingura de otet, apoi se intind fara sa fie stoarse.
Hainele de blana plouate (pe timp de lapovita) se pun la uscat pe un umeras, fara sa fie atinse, apoi se bat usor cu un batator de covoare. Perii blanii isi vor reveni.
Parfumul nu trebuie niciodata vaporizat pe o haina de blana. Lasa pete grase si lipicioase.
Uleiul ramas de pe urma prajitului (cartofii la ceaun, de exemplu) se pastreaza curat, daca dupa fiecare intrebuintare se pune in el, cat este inca fierbinte, un albus de ou. Prajindu-se, acesta atrage la suprafata toate deseurile. Nu folositi mai mult de patru ori acelasi ulei. Acoperiti vasul in care-l pastrati, fiindca altfel se rancezeste usor.
Ficatul prajit devine mai digerabil daca se stropeste cu cateva picaturi de lamaie sau de otet.
Pe geruri mari, cand aveti de facut drumuri lungi, prindeti-va pe sub pulovere foi de ziar.
Resturile de branza si de cascaval nu trebuie aruncate. Bagati-le la cuptor pana incep sa se-nmoaie, amestecati-le, apoi ungeti-le pe paine prajita. E un fel de mancare delicios si rapid.
Wc-urile si chiuvetele se protejeaza de ger adaugand in gurile de scurgere un pumn mare de sare grunjoasa.
Pomii tineri se protejeaza de ger invelindu-le tulpina in ziare sau rogojini.