Cititorii intreaba

Redactia
Cititorii Intreaba. "Am fost operata de gusa nodulara, dar ma simt rau". Am 52 de ani si sunt operata de tiroida de cinci ani. Diagnosticul exact este: gusa nodulara operata, hipotiroidie post tiroidectomie post climax colpita hemoragica Hta st I Tsh (testarea hormonilor) 8. Daca cineva a a...

Cititorii Intreaba

"Am fost operata de gusa nodulara, dar ma simt rau"
Am 52 de ani si sunt operata de tiroida de cinci ani. Diagnosticul exact este: gusa nodulara operata, hipotiroidie post tiroidectomie post climax colpita hemoragica Hta st I Tsh (testarea hormonilor) 8. Daca cineva a avut aceasta boala si a intalnit un medic care poate s-o vindece sau stie un tratament naturist, il rog frumos sa ma ajute urgent, fiindca tratamentele care mi se aplica nu dau rezultate si ma simt foarte rau. Sunt o femeie simpla, doar cu 4 clase primare, dar as vrea sa ma bucur si eu de viata, alaturi de familia mea. Am palpitatii, imi tremura muschii, am amorteli la fata si stransori mari in jurul gatului si in cap (ca o centura). Plang mereu si vad toate lucrurile in negru, oricat ma straduiesc sa-mi spun ca o sa fie bine. Nu pot munci, in casa am ajuns o povara. Va rog sa-mi mai spuneti unde pot gasi planta Aloe. Daca o are cineva, sa-mi raspunda. Sa va dea Dumnezeu sanatate si liniste sufleteasca.
Manolache Maria - Piatra Neamt

"Caut un profesor de gimnastica recuperatorie"
Sunt in varsta de peste 70 de ani si in urma unei cazaturi, am fost operata si mi s-a pus o proteza la sold. Pentru ca nu reusesc sa gasesc prin cunostinte, va rog mult sa-mi recomandati dv. (sau alti cititori) un profesor de gimnastica recuperatorie, care sa vina acasa. Va multumesc anticipat,
Natalia Gordun - Bucuresti

"Am nevoie de planta Limba Boului"
As dori sa procur 1 kg de planta numita Anchusa Officinalis, iar popular, Chiruta sau Limba Boului. Stiu ca se gaseste in anumite zone. Ii rog pe cei care pot sa ma ajute ca s-o procur, sa ma informeze prin intermediul revistei.
Varlan Agurita - Piatra Neamt

"Doresc un ritual de dezlegare a soartei"
Doresc un ritual de dezlegare a farmecelor facute prin magie neagra, atat asupra mea, cat si asupra mamei mele. Am apelat la ajutor preotesc, dar nu mi-a fost de folos. Sunt necasatorit, pasionat de cultura legumelor, proprietar de teren impreuna cu parintii mei, singurul lor fiu, pornit pe calea binelui.
Marton V. - Alba Iulia

"Caut un tratament naturist pentru hemoragie oculara"
Daca stie cineva vreun tratament naturist pentru vindecarea hemoragiei oculare (la fundul ochiului), il rog mult de tot sa ma ajute. De asemenea, sufar de ameteli de cap.
Moldovan Carmen - Bistrita

"Fetita mea are trichomonas si face carcei"
Am o fetita care, printr-o intamplare nefericita, de care n-am vrea sa ne mai amintim, a contractat o ciuperca: "Trichomonas vaginalis". Daca stie cineva un tratament pentru a putea scapa de aceasta nenorocire, v-as ruga sa-mi raspundeti. Mentionez ca fetita mea este virgina. In acelasi timp, mai am o problema la fel de grava: destul de des i se pun carcei care ii fac viata imposibila, mai ales la orele de sport. Vreau sa specific ca, in urma analizelor, s-a constatat ca atat calciul, cat si magneziul sunt la limita admisibila. Daca stie cineva un tratament pentru cele doua afectiuni, il rog sa mi-l spuna si mie, pentru ca sunt disperata si nu mai stiu ce sa fac. Fetita mea este un copil sensibil si a capatat o frica teribila de carcei. Va rog din suflet sa ma ajutati cu orice tip de tratament sau cu o recomandare pentru un doctor care se poarta cu pacientii lui cu multa delicatete si sensibilitate.
Multumesc din suflet si sa va dea Domnul sanatate.
Olivia Cristof - Bucuresti

"Am facut un tratament cu fier, care mi-a distrus flora intestinala"
Am 29 de ani si, in urma cu un an, am facut un tratament cu fier pentru anemie. Am luat vreme de 5 luni pastile Ferograd, care mi-au distrus flora intestinala. Tratamentul l-am facut sub supraveghere medicala. De mai mult de 7 luni ma chinui cu tot felul de regimuri, am fost internata si in spital, unde-mi spuneau sa mananc numai orez si morcovi. Sunt disperata si nu stiu ce sa fac ca sa-mi revin. Orice mananc, elimin prin scaune diareice, care ajung pana la zece pe zi. Am slabit foarte mult si nu mai am nici o putere. Tratamentele cu medicamente (salazopirin, smecta, enteroseptol) nu m-au ajutat. Va rog sa ma ajutati prin intermediul ziarului dv.
Alina Dumitru - Braila

"Ce se poate face impotriva zgomotului?"
Locuiesc pe o sosea principala, pe unde trec ziua si noaptea masini, tractoare si autobuze, care fac un zgomot ce nu-l mai pot suporta. In plus, sotul meu sforaie si el. Ce sa fac, spuneti-mi, va rog din tot sufletul. Ce se poate face impotriva zgomotului?
Iuliana Costin - Mangalia

"Se pot face undeva exercitii pentru o nastere usoara?"
Cred ca exista numeroase viitoare mamici care, la fel ca si mine, ar dori sa cunoasca niste exercitii de gimnastica sau de respiratie, pentru ca sarcina sa decurga bine si nasterea sa fie mai usoara. Oare exista si la noi in tara asa ceva?
Claudia Tatu - Alba Iulia

"Ma simt rau, dupa o operatie de hernie de disc"
Am 46 de ani, si in primavara anului 1990 am facut o operatie grea si riscanta de hernie de disc (la Spitalul Militar Central). Pe o perioada de un an de zile nu am mai avut dureri lombare, in schimb, pe piciorul drept mi-au aparut niste varice foarte pronuntate, insotite de dureri groaznice, de cred cateodata ca de la genunchi in jos nu mai am picioare. Sunt pensionata pe caz de boala gr. Ii. As vrea sa evit o a doua interventie chirurgicala. Am folosit local niste unguente straine, dar n-au dat rezultat. Daca a mai avut cineva aceasta problema, il rog frumos sa ma ajute. O a doua problema a mea este cervicita cronica, pe care de asemenea nu vreau s-o operez. Va rog sa ma ajutati.
C. Ioana - Pitesti

"Mi se umfla tot corpul si fata"
Am 26 de ani si de patru ani ma confrunt cu doua boli cumplite: este vorba despre un edem generalizat, inestetic. Tot corpul, dar mai ales fata, mi se umfla si sunt tumefiate. Diagnosticul a fost hipotiroidie si edem Quicke. Am urmat tratamente pentru glanda si alergie, dar n-au dat rezultat. Daca s-a confruntat cineva cu astfel de probleme, il rog frumos sa ma ajute.
Iulia - Buzau