Strabunica stie tot

Redactia
Bunica Stie Tot. Gurile de scurgere din locuinta (baie, bucatarie) isi pierd mirosul si se intretin foarte bine daca o data pe saptamana se toarna in ele 1 litru de apa clocotita si foarte sarata.. Faina nu mai face gargarite daca varati in ambalajul unde o tineti 1-2 catei de usturoi curatati.. Tap...

Bunica Stie Tot

Gurile de scurgere din locuinta (baie, bucatarie) isi pierd mirosul si se intretin foarte bine daca o data pe saptamana se toarna in ele 1 litru de apa clocotita si foarte sarata.

Faina nu mai face gargarite daca varati in ambalajul unde o tineti 1-2 catei de usturoi curatati.

Tapiteria de plus se curata cu 1 l de apa in care turnati 1 lingura de amoniac. Mai intai aspirati bine mobila, apoi folositi o periuta moale, care trebuie inmuiata (si scuturata) in solutia de curatat. Frecati in sensul opus al firelor de plus. Lasati sa se usuce, apoi frecati iarasi cu o piele de caprioara.

Rama ferestrelor care se deschid cu dificultate, fiind umflate de ploaie, trebuie pudrata cu talc.

Vopsitul ferestrelor nu mai ridica probleme daca sticla geamurilor se unge in prealabil cu otet. Picaturile de vopsea care se preling de obicei, spre disperarea bietelor gospodine, nu mai prind. (Atentie! Lemnul nu trebuie atins si el cu otet).

Fierul forjat se curata cu gaz si se lustruieste cu crema de ghete neagra.

Talpa fierului de calcat nu trebuie sa lase urme pe lenjeria alba. Mutati butonul pe programul "lana", frecati talpa cu o lumanare de ceara, apoi cu o carpa moale. La fel de eficace e si curatatul cu un tampon inmuiat in otet fierbinte.

Fierul de calcat cu vapori nu trebuie lasat niciodata cu apa in interior. Calcarul il ataca rapid, facandu-l inutilizabil.

Fermoarele de pe vesminte trebuie inchise, inainte de a fi spalate. In felul acesta, nu se vor mai bomba.

Fermoarele blocate, care nu mai vor sa inainteze, trebuie frecate cu ceara (sirul dintilor).

Crizantemele din vaza nu trebuie scurtate cu foarfeca, ci rupte cu mana. Absorb mai bine apa si raman proaspete mai mult timp.