Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Fetita mea are picioarele strambe". (Raspuns pentru Aura Popescu - Bucuresti, F. As nr. 322). Stimata d-na, va rog foarte mult sa luati legatura cu d-na fosta invatatoare Doina Ursa din localitatea Maieru, jud. Bistrita Nasaud (aproape de Sangeorz-Bai). Toata lumea de pe...

Cititorii Raspund

"Fetita mea are picioarele strambe"
(Raspuns pentru Aura Popescu - Bucuresti, F. As nr. 322)

Stimata d-na, va rog foarte mult sa luati legatura cu d-na fosta invatatoare Doina Ursa din localitatea Maieru, jud. Bistrita Nasaud (aproape de Sangeorz-Bai). Toata lumea de pe valea Somesului o cunoaste dupa porecla "Bercioaia, zana cea buna din Maieru". Aceasta d-na a vindecat copii cu picioare deformate din nastere, chiar si cu talpile rasucite invers, si toate cu mare succes. Foarte multi medici de la Cluj au trimis si trimit pacienti pentru vindecare la aceasta d-na Ursa, care este sotia fostului director al scolii din sat, Sever Ursa. Dumnezeu a inzestrat-o cu daruri deosebite, pentru a face bine oamenilor necajiti de pe acest pamant. Duceti-va neaparat la Maieru (e tren direct din Bucuresti pana acolo) si dupa ce fetita va veni vindecata, neaparat sa o puneti sa faca gimnastica, pentru a-si intari picioarele. Va doresc mult succes si Dumnezeu sa va ajute.
Lazar Traian - Calea Aurel Vlaicu nr. 8A, Bl. E.S., Sc. A, Et. 3, Ap. 8, Arad

"Sunt predispusa la obezitate de tip genoid"
(Raspuns pentru S. Diana - Arad, F. As nr. 321)

1. Pentru femeile care prin frecarea partii interne a coapselor se irita, exista urmatorul tratament simplu si nu foarte costisitor, ale carui componente de baza trebuie sa existe permanent in farmacia unei familii: alifia de galbenele si bitterul suedez. Se tamponeaza partile iritate dintre coapse cu bitter suedez si se ung cu alifia de galbenele. Daca exista chiar rana, se aplica peste alifia de galbenele un tamponas de vata imbibata in bitter suedez si se fixeaza pe locul cu pricina, acoperit cu o foita de plastic si un leucoplast. Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti.
Albici Lucia - str. Calimanesti nr. 5, Bl. 28, Ap. 7, Arad

2. Din indelungata experienta personala, va impartasesc urmatoarele trei solutii, care se pot utiliza concomitent: 1. Cand pielea este foarte iritata, prima solutie este folosirea banalei pudre de talc, din cea pentru sugari. Evitati pudra achizitionata din magazin. Adresati-va unei farmacii. Se aplica usor, cu ajutorul unui tampon de vata. 2. Va tin la dispozitie (desenul se afla la redactie) un model de jupa-pantalon, creatie proprie, care usureaza mult suferinta. 3. Dupa ce prin aplicarea solutiilor 1 si 2 rana se va vindeca, preparati-va o solutie de formol (1 parte) si 9 parti de alcool sanitar. Dupa dus, aplicati pe locurile iritate putina solutie cu o vata. Ustura putin, dar pielea se netezeste in timp. Aplicati solutia numai pe pielea fara rani, cam de 2-3 ori pe saptamana, numai dupa dus. Asteptati sa se usuce, facand vant cu o coperta de caiet. Aplicati apoi talcul, purtati jupa si... va veti vindeca.
Yolanda M. - B-dul Timisoara 17 A, Ap. 48, Bucuresti

"Am fost operat de cancer la colon, dar problema mea este ca sufar in continuare de constipatie"
(Raspuns pentru Serbanescu Florin - Bucuresti, F. As nr. 321)

1. D-le Serbanescu, daca operatia dv. a fost reusita si sunteti vindecat intern, un remediu foarte bun pentru evacuarea fecalelor este tarata de grau necernuta. In cazul dv., doua linguri de tarate se pun de cu seara intr-o jumatate de cana de apa. Dimineata, inainte de masa, o mancati. Daca se umfla si nu mai are lichid, mai adaugati putin ceai cald sau apa la temperatura camerei. Elimina si toxinele din organism si contine vitamina din gama B-urilor. In acelasi timp, puteti sa consumati si grau incoltit (cand ii apare coltul), cam 35-40 de grame pe zi, dupa ce ati mancat taratele. Graul trebuie luat 20 de zile pe luna, iar taratele tot timpul. Chiar toata viata, daca este cazul. Dupa parerea mea, e cazul sa faceti niste analize ca sa vedeti cum stati cu calciul. Va sfatuiesc sa luati vitamina D (consultati medicul dv. curant). Si eu am avut probleme cu intestinul gros, dar aceste sfaturi, date de o d-na dr. de la Facultatea de medicina din Iasi, au dat rezultate foarte bune. N-am avut diagnosticul dv., dar de teama nici n-am facut un tranzit intestinal. Acum sunt bine si numar mai multi ani ca dv. Va doresc sanatate si sa ajungeti bunic. Cu toata stima si respectul pentru activitatea revistei,
M. Drobot - str. Decebal nr. 29, Bl. Z 13, Sc. A, Ap. 2, Iasi

2. Va recomand medicamentul Parapsyllium (Prepulsin); se gaseste greu, dar este foarte eficient. Dupa o lupta lunga cu constipatia (tarate, cartofi cruzi etc.), a fost singurul care m-a vindecat.
H.D. - Tg. Bujor, Galati

3. Va recomand urmatoarea reteta sigura: 2 linguri miere de albine + 2 linguri nuci macinate + 2 linguri smantana + 2 linguri tarate de grau + 2 mere rase. Se amesteca toate si se consuma 2 linguri pe zi, dimineata, pe nemancate, dupa care se bea o cana de ceai de musetel. Se pot dubla cantitatile la 4 linguri. Se pastreaza la frigider.
Ciobotaru Mioara - str. Otelarilor nr. 34, Bl. D 4, Ap. 55, Micro 19, Galati

"Nepotul meu sufera de o boala pe care medicii nu pot sa i-o trateze: stafilococie cutanata disecanta"
(Raspuns pentru Chitu Anghelina - Arges, F. As nr. 321)

Baietelul meu, in varsta de 3 ani, s-a luptat mult timp cu acelasi microb si a fost diagnosticat de medic cu furunculoza. Dupa repetate tratamente care nu au dat rezultate, i s-a pus diagnosticul de stafilococie cutanata, pentru ca boala se extinsese. Tratamentul cu antibiotice, chiar dintre cele mai noi aparute la acel moment, nu a facut decat sa-i scada si mai mult rezistenta organismului. In disperare de cauza, am apelat la Institutul Cantacuzino, unde am repetat analizele si am fost sfatuita sa-i administrez copilului un autovaccin, preparat chiar de ei. Autovaccinul este usor de administrat, consta in 20 de injectii subcutanate, care se fac o data la trei zile. Luati legatura urgent cu Institutul Cantacuzino. In farmacia spitalului exista si un vaccin antistafilococic gata preparat, care a dat rezultate foarte bune. De asemenea, recomand cu caldura, pentru intarirea sistemului imunitar, Spirulina si Vitamina C, comercializate de firma "California Fitness", care pot fi administrate paralel cu vaccinul. Multa sanatate.
Nitu Filipina - soseaua Pantelimon nr. 225, Bl. 66, Sc. 3, Ap. 101, sector 2, Bucuresti

"Fetita mea a contractat Salmonella"
(Raspuns pentru Minodora - Rm. Valcea, F. As nr. 321)

1. Folositi medicamentul Redigest (mult popularizat in "Formula As"), asociat cu un regim alimentar adecvat. Depurati-i fetitei dv. organismul cu ajutorul regimului Oshava (numai cereale fierte), publicat in F. As cu mai multe retete. In plus, apa care se bea trebuie decantata, punandu-se in ea un obiect de argint.
Andreea T. - Cluj Napoca

2. Un produs natural este medicamentul Enterolactil, ce contine bacterii lactice (mutante antibiorezistente la Lactobacillus Acidophilus si Lacobacillus Casei) cu actiune in diaree nespecifice (distruge flora de putrefactie), in reechilibrarea florei intestinale, in dispepsii intestinale dupa tratament cu antibiotice, in tratamentul cu antibiotice (ca adjuvant, impiedica dezvoltarea ciupercii Monilia Albicans), enterocolite bacteriene, profilactic la nou-nascuti si in sindrom de malabsorbtie, in insuficienta digestiva la batrani, in refacerea florei intestinale dupa chimioterapie si radioterapie.
La acest medicament nu s-au semnalat reactii adverse.
Datorita culturilor pure de bacterii lactice, utilizarea lui mentine curatenia intestinelor, eliminandu-se astfel neplacerile cauzate de respiratia fetida datorata putrefactiei intestinale (miros rezistent la pasta de dinti si apa de gura), constipatie, vanturile urat mirositoare.
Medicamentul se gaseste in farmacii, sau la S.C. Bactolact S.A., fax. 01/410.53.99; tel. 01/410.66.71 - 125, 107. Se poate expedia prin posta.
Elena Tache - Bucuresti

"Am o ciuperca la incheietura picioarelor"
(Raspuns pentru Elena - Motru, jud. Gorj, F. As nr. 321)

Incercati sa aplicati otet pe portiunea afectata de ciuperca. Explicatia este urmatoarea: ciuperca, de orice natura ar fi, traieste intr-un mediu alcalin. Punand otet (care este acid) cu badijonari cat mai dese, pe o perioada de timp cat mai indelungata, chiar si dupa disparitia ciupercii, ea nu va mai aparea deoarece nu poate trai in mediul acid creat de badijonarea cu otet. Totul depinde de consecventa cu care aplicati acest tratament, pe locul respectiv.
Prof. Emilia Negulescu - str. N. Beldiceanu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod 71136
Apreciez mult revista dumneavoastra; de cand am descoperit-o, este lectura mea preferata. Va multumesc pentru ca existati, si mai ales pentru natura continutului din cuprins, cu articolele de toate genurile.